Az interjú, amelyik megmutatja, hogy az ellenzék semmit nem tanult a negyedik kétharmadból sem

"Egyértelmű, hogy a Fidesz továbbra is retteg Karácsony Gergelytől, a Párbeszédtől, de nyilvánvalóan a teljes ellenzék kinyírásán dolgoznak." Szabó Tímea interjúzott.

Miközben a közéleti hangulat lassan visszatér kampányüzemmódból a megszokott hétköznapi működésre, az ellenzéki pártok veterán képviselői gondoskodnak róla, hogy a nyári uborkaszezon közepette se maradjunk szórakozás nélkül.

Szabó Tímea egy energiaital-túladagolásos csivava stílusában adott interjút a Hírklikk nevű portálnak, amelyben pont úgy viselkedett, mintha egy szoros küzdelem hajrájában egy vezető ellenzéki párt szorongatná a kormányt. Pedig a helyzet ennek a tökéletes ellentéte.

 
Nyilván senkit nem kell emlékeztetni, hogy a baloldal mekkorát is bukott áprilisban. Akkorát, hogy az legfeljebb az angol futballválogatott magyarok elleni mérkőzésen elszenvedett pofára eséséhez mérhető. A különbség a két vesztes csapat között azonban jelentős:

a szigetországi focicsapat a megalázó vereségből várhatóan levonja a stratégiai tanulságokat. A mi derék „hasznos idióta” ellenzékünk viszont egy-két kivételtől eltekintve ugyanolyan gőgös magabiztossággal mozog a Parlamentben és a médiában, mintha legalábbis mindjárt megbuktatnák a kormányt.

A baloldal semmit sem tanult, a választók pedig az ő legnagyobb sajnálatukra semmit sem felejtettek. Látják, hogy a Gyurcsány-féle válogatott összetétele lényegében alig változott az elmúlt 12 évben, ugyanazt kínálják, mint négy vereséggel ezelőtt: a magyar valóságon kívül értelmezett politikai álmodozást.

A liberális értelmiség legnagyobb sajnálatára azonban a választási eredményt nem a szél fújta össze, nem a „háború nyerte meg Orbának”, hanem az emberek a stabilitást, gyarapodást és kiszámítható, következetes kormányzást választották a saját lózungjaiba szerelmes, tehetségtelen ellenzékkel szemben. Ezt bizonyítják a Századvég által végzett kutatás eredményei is. A kormánypárt stabilan tartja az első helyet, a baloldali összefogás pedig még tovább zsugorodott. Közben számottevően növekedett a Mi Hazánk (6-ról 9 százalékra) támogatottsága, a Kutyapárt pedig 3-ról 8 százalékra javított.

De vajon mi a helyzet például a Párbeszéddel?

Hogy változott az ő támogatottságuk?

Az a helyzet, hogy józan ésszel senkitől Sem várható el, hogy a köröm alá ragadt kosz térfogatát méricskélje. így a tényleges támogatottsággal nem rendelkező szervezetek, mint például a Karácsony-párt nem is népszerűségben, hanem taktikázással, mutyizással, zárt ajtók mögötti elvtelen alkuk során kiharcolt pozíciók számában mérik a sikert.

És ezen a skálán a Párbeszéd az egyik legdinamikusabban fejlődő formáció.

 

Ők ugyanis ismét növelni tudták a parlamenti helyeik számát annak ellenére, hogy a Gyurcsány-listán kívül sehol máshol nem mérhetőek, egyéni körzetet nyert képviselőik sem a Párbeszéd, hanem az Összefogás színeiben kerültek be a parlamentbe. Ez az opportunista ügyeskedés pedig évek óta kellő muníciót ad nekik ahhoz, hogy kaffogó erőszakossággal követelőzzenek.

Szabó Tímeát annak apropóján kérdezték, hogy várhatóan a parlamenti pártoknak is ki kell venniük a részüket a takarékoskodásból. Ugyanis nem kérdés, hogy mi a fontosabb: a rezsicsökkentés és az árstop vagy pedig a Párbeszédes képviselők költségvetésének stabilizálása. Az erőszakos és udvariatlan felszólalásairól közismert képviselőnő szerint a kormánypártot nem a takarékosság, hanem a félelem vezérli:

  • „Egyértelmű, hogy a Fidesz továbbra is retteg Karácsony Gergelytől, a Párbeszédtől, de nyilvánvalóan a teljes ellenzék kinyírásán dolgoznak. Még azt is belengették, hogy a felszólalási időt is csökkentik, sőt, egy napon tartanák 2024-ben az EP- és az önkormányzati választásokat is, hogy beteljesítsék a totális orbáni diktatúrát.”
  • „De rossz hírem van, ugyanis minden autoriter rezsimet utolér a saját sorsa, ez lesz a Fidesszel is. Én nem dőlnék hátra elégedetten Orbán Viktor helyében.”

(Forrás: Hírklikk)

Az interjúban a szokásos posztkommunista uszítás is előkerült, középpontba helyezve az amúgy minden szabálynak megfelelő vagyonnyilatkozatokat. Ez ugye többször is bejött már, hisz a magyarok örömmel hiszik el az ilyen minőségű vádakat. Ja, nem:

  • „Orbán Viktor ugyanis az elmúlt 12 évben is folyamatosan hazudott a saját vagyonát illetően, a vagyonnyilatkozatai a vicckategóriába tartoznak. Kíváncsi vagyok, hogy miből épül valójában a hatvanpusztai birtok. Miből telik neki adriai és egyéb luxusnyaralásokra saját adriai villában.”

(Forrás: Hírklikk)

 

Az is igen szórakoztató, mikor Teljesítménynélküli Tímea követelőzik négy bukott választást követően a magyar választók kétharmadának támogatásával újraválasztott miniszterelnök fizetésével kapcsolatban:

  • „Ez tényleg a legsötétebb középkor, amit ők itt művelnek. Nem véletlen javasoltuk a Párbeszéd-frakcióban, hogy nemhogy emeljük Orbán, a miniszterei, államtitkárai fizetését, hanem inkább csökkentsük.”
  • „Az az érzésem, hogy a fizetésemeléshez hasonlóan, minden aljasságot most akarnak átnyomni, amíg látják, hogy az ellenzék is kicsit zavarodott, a választók pedig azt gondolják, hogy minden mindegy.”

(Forrás: Hírklikk)

A párbeszédes Szabó Tímea persze csak egy a sok közül, aki az óbégatáson kívül nem sokat tud felmutatni az elmúlt évek zsíros képviselői fizetésének ellentételezéseként.

Ezzel együtt kívánjuk neki, hogy ugyanilyen hatékonysággal, jó egészségben még sok évet tölthessen ellenzéki képviselőként!  Addig legalább Miniszterelnök Úr és munkatársai zavartalanul folytathatják az országépítő munkát.