Gyurcsány nővére őrjöng a Facebookon: Márki-Zay Péter becsapott minket!

Éva néninek az nem tetszik, hogy a volt miniszterelnök-jelölt bejelentette pártalapítási szándékát. Lehet, szólni kellene neki, hogy nem szabad mindent kimondani, ami kikívánkozik az emberből. Itt a Gyurcsány-show új évada, vadonatúj mellékszereplőkkel és rengeteg hátba szúrással!

Sokunkat tölt el csodálattal az a szívós kitartás, amellyel az értelmét vesztett baloldali összefogás vezetői próbálják életben tartani szörnyszülöttjüket. A tény, hogy a negyedik kétharmados vereség pillanatában nem mindenki ugrott egymás torkának, hanem csak szépen, fokozatosan kezdtek egymás hátába vágni a kést, sokat elárul a szivárványkoalíció tagjainak realitásérzékéről.

Az látszik, hogy az egykori radikális nemzeti pártból a DK szatellitszervezetévé torzult Jobbik (vagy most már inkább Jobbikocska) és annak elnöke, Jakab Péter semmit sem tanult a vereségből, és erősebben kapaszkodik a Főnök kisujjába, mint a járni tanuló csecsemő – ahogy Don Gyurleone is hitet tett az örök ellenzéki szerep mellett.

Vállvetve harcolnak a valóság ellen, törekedve arra, hogy saját felelősségük helyett mindenki a már elsüllyedt hajó Kapitányát, Márki-Zay Pétert okolja a kudarcért.
 

A még Hódmezővásárhelyen, saját fellegvárában is csúfos vereséget szenvedő korábbi miniszterelnök-jelölt alighanem végleg búcsút inthet annak a gondolatnak, hogy valaha helyet kaphat ilyen széles körű együttműködés tárgyalóasztalánál. Nem mintha erre igénye lenne. Mert bár Márki-Zay a kampányban bizonyította, hogy távolról sem ő a legélesebb kés a fiókban, azt azért nem feltételezzük, hogy ismét kezet nyújtana azoknak, akik már a vereség másnapján elárulták.

Amióta tehát lekerült a zabla a megvadult öszvérként kapálózó polgármesterről, úgy folytatja közéleti ámokfutását, mintha még mindig lenne tétje. Most például azt jelentette be, hogy pártot alapít, méghozzá megkísérli egy jobbközép néppárt létrehozását. Milyen jó ötlet!
  • Egyrészt ez a Jobbiknak is remekül sikerült (nem),

  • másrészt a néppárthoz először kellene egy nép is (Márki-Zay támogatottsága láthatóan  még saját városában is kevés lesz),
  • harmadrészt Magyarországon már létezik valóban működő, jobbközép néppárt: Fidesznek hívják.

Vannak azonban olyanok is, akik személyes sértésnek veszik Márki-Zay Péter kezdeményezését. Egyikük már a bejelentés alatt kifejezte nemtetszését: Gyurcsány Ferenc nővére, Éva néni.

 

Teljesen nyilvános Facebook-adatlapjának tanúsága szerint Gyurcsány Éva öccse pártjának aktivistahangulatú visszhangkamrája. Veterán dékás, aki a pápai alapszervezetben már 2012-ben elnökségi tag lett. 

Facebook

A Gyurcsány családról már régóta tudjuk, hogy nagy barátja a demokráciának – de csak addig, míg azt mindenki az ő játékszabályaik szerint játssza. Feriék számára a világ az alábbi kategóriákból áll:

  • 1. Ősellenség: Orbán Viktor és a Fidesz, akiket igazán legyőzni sem nem tud, sem nem akar, mert akkor újra kormányoznia kéne, ehhez pedig az elmúlt választás tanúsága szerint nem nagyon van kedve...
  • 2. Tényleges ellenség: mindenki, aki gondolatban, szóban vagy cselekedetben keresztbe tett nekik, akadályozta terveik megvalósulását. Ilyen volt korábban az MSZP.
  • 3. Vazallusok: a Párbeszéd, Momentum és főleg a Jobbik legfeljebb névleg szövetségesek. Ők azért létezhetnek, mert az Feri érdekeit szolgálja.

A pártelnök megtanulta az évek alatt, hogy nem szabad mindent kimondani, amit ellenfeleiről gondol, legfeljebb burkoltan, óvatosan. Testvérének azonban még meg kell tanulnia: az, hogy nem hisznek a demokráciában, nem a Facebook közösségére tartozik!