Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben

Az Európai Unió nagyszerű találmány. Kár, hogy éppen most bontják le a falait azok, akik több Európát akarnak.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a pedofil-ellenes törvény miatt. Többek között azért merült fel a jogsértés gyanúja, mert Magyarországon az LMBTQ tematikájú mesekönyvekben fel kell tüntetni, hogy azok a „megszokottól eltérő” tartalmú kiadványok.

Németh Balázs közösségi médiában megosztott bejegyzéséből tudtam meg, hogy az eljárás indokainak listáján a mesekönyves megjegyzésnél is fertelmesebb bűnök terhelik Magyarországot.

Az uniós számonkérés része többek között az is, hogy a pedofil-ellenes törvény megsérti:

  • az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló uniós irányelvet, az e-kereskedelmi irányelvet,
  • és korlátozza a határokon átnyúló, információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokat.

A pedofil-ellenes törvény esetében először tapasztaljuk, hogy milyen, amikor az uniós vezetők következetesek maradnak az ígéreteikhez, Ursula von der Leyen bizottsági elnök ugyanis nemrég megígérte, hogy mindent bevetnek a magyar törvény ellen.

És tényleg mindent bevetettek, ezt most tényleg nagyon akarják. Akár a jog, a törvények megerőszakolásával is keresztülerőltetik a szándékukat.

Von der Leyen az említett fenyegetéssel egy időben azt is elárulta, hogy nincs most fontosabb téma az EU-ban, mint a magyar pedofil-törvény. Az, hogy Magyarország nem akarja beengedni az LMBTQ szervezeteket az oktatási intézményekbe, az ma az Európai Unió vezetőit leginkább aggasztó kérdés.

A koronavírusnak jó eséllyel lesz egy negyedik hulláma is, Németország és Belgium egy része víz alatt van, emberek tűntek el és halnak meg az áradásban, Hollandiában idősotthonokat és kórházakat kellett kiüríteni, Franciaországban ezrek vonulnak az utcára a lezárások ellen, az EU versenyképessége minden nappal tovább gyengül a globális versenyben, időről időre késes terrortámadásokat szenvednek el Európa városai, a keresztényeket számtalan országban éri üldözés, nem ritkán tömeggyilkosságokat követnek el ellenük, Amerika araszolgat egy globális konfliktus felé, a nagy techcégek pedig leuralják a nyilvánosságot.

A felsorolt "álproblémák" mind másodlagosak ahhoz képest, hogy Nyírbátorban vagy Tunyogmatolcson egy nőnek öltözött férfi nem beszélhet a szexuális szokásairól óvodásoknak . Illetve a művelt világ azt sem tudja elfogadni, hogy Magyarországon figyelmeztető jelzéssel látják el a Ratyiország tündérei című olvashatatlanul silány kiadvány borítóját.

Apropó, mi történt a világ éhezőivel? Én abban a világban szocializálódtam gyerekként, amelyben az Afrikát sújtó éhezés, a háborúk foglalkoztatták a nagypályán játszó politikusokat.

A mindenre érzékeny liberális elitünk valamiért a mesekönyvhöz fűzött egymondatos figyelmeztetés miatt aggódik, nem pedig azért, mert százezrek halnak meg gyógyítható betegségekben, afrikai falvak ezreinek közelében nincs ivóvíz.

De lehet, hogy ezek a kérdések már megoldódtak, csak a Fidesz propagandagépezet szándékosan paraván mögé rejti a liberális demokráciák sikeres segítségnyújtását. Ez tűnik az egyetlen valószínű magyarázatnak.

Ellenben, ha nem szűntek meg az említett krízisek, hanem egyszerűen lesöpörték őket az asztalról, akkor az EU vezetése a probléma részévé vált. Ennek pedig rövid távon is súlyos következményei lesznek. Nem jó jel a jövőre nézve, hogy az európai politikai elit Magyarországot akarja csuklóztatni a gyermekvédelmi törvény miatt, miközben nem áll bele a valódi problémák megoldásába.

Ilyen körülmények között semmi okunk csodálkozni a brexiten, ahogy érthetővé válik, hogy miért növekszik Európa nyugati felében az euroszkeptikusok aránya.

Tömegek érzik, hogy valami nem kerek ebben az európai történetben, a kontinensre nehezedő nyomást érzékelik az egyszerű választópolgárok is, az LMBTQ-nyomulás elleni küzdelemben pedig egyáltalán nem vagyunk egyedül.

Egyszerűen tilos megszólalni Magyarország védelmében. Aki megteszi, annak számolnia kell a következményekkel.

Ez az egész szivárványos cirkusz egy merénylet Európa egysége ellen. A melegjogi kérdés már régen nem kérdés Európa, az emberek többségének semmilyen ellenérzése nincs a melegekkel szemben. A nyugalmi állapotot mégis sikerült megzavarni azzal, hogy az egész kontinenst megosztó kérdést faragtak az LMBTQ jogok kérdéséből.

Mintha szándékosan vezetnék bele a nyugati társadalmakat egy újabb heves indulatokat keltő vitába.

A megoldás pedig kézenfekvő. Senki ne szóljon bele, hogy a magyar családok hogy nevelik a gyerekeiket, cserébe mi sem szólunk bele abba, hogy például Belgiumban utcai vitrinekben árulják magukat a nyomorból érkező román, ukrán és afrikai nők.

Bár kétségtelenül embertelen, a méltóságot súlyosan sértő barbár jelenségről van szó, mégis a belga emberekre (muhahahaha) bízzuk a kérdés megoldását.