Az EU 2. legjobban átoltott országa vagyunk!

Eközben az ellenzék shortolja Magyarországot

Miért mondom, hogy az ellenzék shortolja az országot? Mert ugyanúgy működnek, mint az esésre játszó spekulánsok: ők abból húznak hasznot, ha a piacnak, ill. ebben az esetben az országnak romlik a helyzete. Azt már régóta látjuk, hogy balliberális ellenzékünk következmények nélkül híresztelheti:

 • Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírusban,
 • Orbán félrekezelte a járványt, pánikkormányzás,
 • Nincs oltási tervünk, csak káosz,
 • Miért zárta be, miért most zárta be, újra ki kell nyitni mindent!

és a többi DK-s, momentumos, Mi Hazánk-os sületlenség.

Forrás: MTI/ Filep István

Hála az égnek, az élet úgy hozta, hogy soha nem tudjuk meg, a mostani ellenzék hogy kormányozta volna az országot a pandémia közepette - de szájban továbbra is meglehetősen erősek odaát. Állítólag ez a dolguk - szerintem pedig egyre inkább a Btk. kategóriájába esik, amit a politikusok és sajtójuk művelnek.

kapcsolódó

Akkor nézzük a tényeket! Forrásunk a Portfolio.hu volt (Financial Times).

Átoltottság /100 fő:

 • Világviszonylatban a 15.
 • Európában az 5. (előttünk az Egyesült Királyság, Szerbia, Törökország, és Dánia)
 • Az EU-ban pedig a 2. helyen állunk!

Biztos, hogy egy káosz az egész, és az emberek nem akarnak kínait meg oroszt - ehhez képest akkor a többi országban mi van? Nos, legjobb tudásunk szerint az EU-ban bizony az Európai Unió szervezte meg a vakcinaellátást - és bizony a sokat gúnyolt portyázásainkkal (szerintük kamionról leesett áruval) sikerült mégis más forrásból is oltást szereznünk. De válogasson csak, aki akar - csak aztán ne reklamáljon. Vagy mehet Németországba is, ott biztos jobb a helyzet minden téren... ugyanis:

Halálozások /1 millió fő:

 • Európában a 7.
 • Az EU-ban a 6. helyen állunk (előttünk Csehország, Belgium, Szlovénia, Olaszország és Portugália, +1: Egyesült Királyság). Figyelemreméltó, hogy a valóban pánikkormányzásra kényszerülő Szlovákia a fajlagos mutatók szerint mögöttünk van a kumulált számokat tekintve. Felmerül a kérdés, hogy akkor milyen is az ő egészségügyi ellátórendszerük? Vagy tényleg lódítottak a statisztikákban?

Mint látjuk, a helyzet még mindig aggasztó (főleg az utóbbi napokat tekintve), de még mindig és megint vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévők (Statista.com).

A neheze még csak most jön, és nem állunk fényesen. De hisszük, hogy ha betartjuk az előírásokat és az eddigi fegyelemmel folytatja a lakosság, akkor elkerüljük a még nagyobb bajt.

És csak remélni tudjuk, hogy az ellenzéki pártok a sajtójukkal is egyszer a felelős viselkedés útjára lépnek.

 • "Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő". (2012. évi C. törvény 337. §)
 • "Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő". (Btk. 337. § (2) bek.)