Az ember, aki a hatóságokat megelőzve megállapította Márki-Zay bűnösségét

Bartus Lászlóval legenda és új szó születik: "kacsaseggszájú"-nak, vadbaromnak, futóbolondnak nevezte az ellenzék kormányfőjelöltjét, amiért "nem fogta be azt az ostoba fecsegő hülye száját". Az Amerikai Népszava tulajdonosa-publicistája ítélete szerint MZP törvénytelenül használta fel az Action for Democracy adományait. Mi még nem tudjuk ezt biztosan, de azért érdeklődve figyelünk, hátha igaza lesz.

Az Amerikai Népszava tulajdonosa-kiadója és fő publicistája, Bartus László régi kedvencünk. Kifejezetten szórakoztató, ahogy elborult elmével fasisztázik, dühöng: a megfogalmazásaiból azonnal átjön, hogy valószínűleg terápiás gyakorlatnak használhatja az írást, annyira sistereg bennük a gyűlölet.

Bartus a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola magyar–népművelés szakán szerzett tanári diplomát, 1986-ban. Tanulmányait Debrecenben folytatta, ahol a Kossuth Lajos Tudományegyetem filozófia szakán végzett, 1989-ben, majd Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szociológus diplomát szerzett 1992-ben. Két évig volt a Pázmány Péter Hittudományi Akadémia levelező szakos hallgatója (ez a cikk miatt fontos lesz – a szerk.), másfél évig tanult a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmelmélet szakán. Tanított a Népszabadság újságíró-iskolájában és az ELTE Szociológia Tanszéke által indított médiaképzésben. Három évig volt a Vitéz János Tanítóképző Főiskola Közművelődés Tanszékének tanársegédje, valamint a filmterjesztő-képzés koordinátora.

Forrás: Facebook

A Gój Motorosok 2013-ban vádolták meg ügynöki múlttal, amit nem tudtak bizonyítani. Bartus ugyanakkor maga is háborút visel mások ellen: például a Hit Gyülekezeté-s Németh Sándort is feljelentette az ATV tulajdonosi szerkezetének változása miatt – igaz, hiába. Szintén 2022 februárjában – egy másik eljárásban – a Kúria is elmarasztalta Bartust a Fesz lesz című könyvében elkövetett jogsértések miatt. A szerzőt jogerősen arra kötelezték, hogy a könyve valamennyi példányából távolítsa el a jogellenesen felhasznált képmásokat, valamint a Magyar Hang című lapban kérjen bocsánatot Németh Sándortól a jogsértések miatt. Emellett kötelezték Bartust, hogy fizesse meg a perköltséget Németh Sándor felé.

Visszatérve az Amerikai Népszavára: rutinosan gyanakvóan azt mondhatnánk, hogy Bartus munkássága egy jól sikerült paródia, de ő úgy tűnik, mégiscsak komolyan gondolja.

Hősünk továbbá Németh Sándor és Orbán Viktor mellett még egy jelentős démonnal küzd:

ez pedig az általa – többek között – ostoba vadbaromnak címkézett Márki-Zay Péter.

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

Tudjátok, ez olyan, amikor mi már csak egy sört kérünk kávéval. És persze érdeklődve, hangosan röhögve olvassuk a legújabb agymenést.

Márki-Zay mindenkit besároz az amerikai alapítvány jogsértően felhasznált támogatásával

– hirdeti az Amerikai Népszava egyik friss cikke, és kifejezetten izgatottan kezdünk bele. Mit tudhat ez a Bartus, amit mi nem?

Nem mondom, nekünk is van olyan sejtésünk, hogy Márki-Zayék bizony hibát hibára halmoztak a Mindenki Magyarországa Mozgalom finanszírozásával és magukkal a pénzekkel, de az ítéletet nem mi hozzuk. Ezzel együtt jó szívvel ajánljuk múltkori elemzésünket az MMM finoman szólva is sok kérdőjelet felvető, a dilettantizmus gyanúját is felvető „elszámolásá”-ról:

kapcsolódó

  • Megérkezett az MMM elszámolása: 1,8 milliárd forintnyi dollárral támogatták Márki-Zayékat a kampányban

    Megérkezett az MMM elszámolása: 1,8 milliárd forintnyi dollárral támogatták Márki-Zayékat a kampányban

    Ez azért érdekes, mert az ellenzék jelöltje nemrég arról beszélt, hogy Amerikából komoly pénzekkel segítették a Fidesz-ellenes küzdelmüket. Újabb kérdőjelek bukkantak fel a baloldal külföldi (párt)finanszírozási botránya körül. Nem csak emiatt volt érdekes a késve közzétett dokumentum, hiszen abban több irracionális tétel is szerepel. Többek között 530 millió ment Facebook-hirdetésekre, 97 millió buszoztatásra, 290 millió robocall- és SMS-kampányokra, de az MMM marketingre és tanácsadásra se sajnálta a pénzt.

Na de nézzük, hogy szól Bartus László – igencsak bő lére engedett, bibliai kikacsintásoktól sem mentes – ítélete!

„A nagy keresztény Márki-Zay Péter lassan beteljesíti a »bolond« emberről írt valamennyi intelmet, ami a Példabeszédek könyvében olvasható. Az amerikai Action for Democracy (AFD), amely nem követett el semmi törvénytelenséget, szintén tanulmányozhatja ugyanitt azokat az igéket, amelyek arról szólnak, aki »bolondot« fogad fel: »Aki bolond által izen valamit, lábait vagdalja el magának, és bosszúságot szenved« (Példabeszédek 26,6) vagy azt, hogy »Mint a lövöldöző, aki mindent megsebez, olyan az, aki bolondot fogad fel, és a ki csavargókat fogad fel« (Példabeszédek 26,10).”
„Márki-Zay bajba keverte az amerikai alapítványt azzal, hogy a civilmozgalmának juttatott törvényes adományokat törvénytelenül a választási kampányra használta fel. Márki-Zay »mozgalma«, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kezelte Márki-Zay kampánypénzeit, és a választási kampányban konkrétan és tipikusan olyan tevékenységet folytatott, amit törvényesen csak pártok tehetnek meg. Ennek részeként a civilmozgalomnak törvényesen adományozott pénzt a választási kampányban törvénytelenül használta fel. Ez védhetetlen tény.”

Forrás: Kontra/Kozma Zsuzsi

Csodálatos. Amikor a hamis prófétára bibliai idézetekkel lövöldöznek, hát nem gyönyörű? Ribizli a habon, hogy „védhetetlen tény”-ként ott van: törvénytelen volt az adományok felhasználása. Oké, folytassuk:

„De Márki-Zay dilettáns és amatőr módon nem választotta külön a kampánytámogatásokat és a civilmozgalom támogatását, ahogy a mozgalma tevékenységét sem választotta el a kampánytól, és a mozgalma az ő választási kampányát (sőt az egész ellenzéki összefogás kampányát, aminek ő volt a miniszterelnökjelöltje) úgy támogatta, mint egy párt. De a mozgalma nem alakult párttá, ezért ezt a tevékenységet törvénytelenül folytatta. Az MMM-et úgy állította maga mögé, mintha az egy párt lenne, és az amerikai támogatásokat is így használta fel a kampányra. Azért, mert egy barom.”
„Mindez soha ki sem merül, ha a kacsaseggszájú Márki-Zay ki nem beszéli, miszerint a választási kampány utolsó számláit az amerikai alapítvány támogatásából fizette ki (ezzel magyarázva, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom több milliárdos adományaival Márki-Zay átlátható és érthető módon a mai napig nem számolt el, amivel nyilvánvalóan rejteget valamit, a véleményünk szerint lopást). A bibliai »bolond« módjára beszélt összevissza, eközben elismerve, hogy a választási kampányra fordította az »amerikai pénzt«, ami nem amerikaiak és nem az amerikai állam pénze volt.”

„Kacsaseggszájú Márki-Zay”... – talán ez lehet a magyar újságírás eddigi zenitje, sírunk!

„Elmondhatatlan az a pusztítás, amit ez az ostoba vadbarom ember folytat, attól kezdve, hogy megpuccsolta az ellenzéki előválasztást. Mi az első perctől kezdve elkezdtünk teljes erővel »ordítani«, hogy vigyázat, mert ez az ember nem normális, közveszélyes, amatőr és idióta hülye, aki elszabadult hajóágyúként nemcsak katasztrofális vereségbe viszi a demokrata választókat, de szétveri az egész ellenzéket, és ez így lett. De senki nem hallgatott ránk, minket gyaláztak, és nem rúgták ki azonnal ezt a féleszűt.”

Mi sose kételkedtünk Magában, Bartus kolléga! Ugyanezeket mondtuk mi is... úgyhogy a kormányoldal igenis hallgatott Önökre. Az Elszabadult Hajóágyú közvetett felemlegetése pedig külön jólesett kontrás lelkünknek.

Több bekezdést már nem idézünk, csak jelzőket és jelzős szerkezeteket:

Bolond, barom, kacsaseggszájú, nem normális, közveszélyes, amatőr, idióta hülye, elszabadult hajóágyú, féleszű, korlátolt, hülye ember, ostoba fecsegő hülye szája, ámokfutó, esztelen futóbolond.

Vannak, amikor nincsenek már szavak. Mert Bartus kolléga már mindet leírta... egészen káprázatos teljesítmény, de tényleg! Úgy néz ki, komolyan gondolják, és igen, megoldják egymás között, mi nem is kellünk már ide.

Úgyhogy sok sikert kívánunk további munkásságukhoz!

És aki még mindig bírja, annak ajánljuk melegen maga Márki-Zay okfejtését az ATV-ben (általunk kicsit tömörített verzióban)... nem fogja megbánni.