Az ellenzéki pártok 6 pontos kormányzási alapelvei - itt a nemzeti/szocialista ellenzéki együttműködés!

Hurrá, mindenki örvendjen! Létrejött a nemzeti/szocialista összefogás - már ha hihetünk az összefogóknak.

Január 5-én délelőtt óriási teaser jelent meg az ellenzéki pártok Facebook-oldalán.

Valami jön! Valami következik! Hamarosan! Mindjárt! El is kezdtünk gyorsan félni, hogy vajon mi lehet az megint, amiért ilyen korán fel tudtak kelni még a momentumosok is…

Nos, mint kiderült, az ellenzéki pártok elnökei (és kvótatárselnökei) online sajtótájékoztatót tartottak, hogy ismertessék 2022-es kormányzási (!) alapelveiket. Jakab Péter (Jobbik), Fekete-Győr András (Momentum), Schmuck Erzsébet, Kanász-Nagy Máté (LMP), Szabó Tímea és Karácsony Gergely (Párbeszéd), Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció) a következő 6 alapelvet fogalmazta meg:

  1. Önmagával békében élő nemzet (értsd: hanyagoljuk a határon túli testvéreinket -a szerk.)
  2. Demokratikus jogállam (értsd: bármi is legyen az, de jól hangzik, lásd 2006 -a szerk.)
  3. Jövőbe tekintő kormányzás (értsd: nem nézzük a múltat, mivel nincs elég káderünk, szivároghatnak a 2010 előtti arcok a politikába -a szerk.)
  4. Gondoskodó társadalom (értsd: gondoskodunk a sajátjainkról, illetve alapjövedelem -a szerk.)
  5. Szolidáris, igazságos Magyarország (értsd: minden fideszes megkapja a neki járó lámpavasát és/vagy IFA-platóját, progresszív adórendszer -a szerk.)
  6. Európai Magyarország (értsd: becsicskulunk Brüsszelnek, kiárusítjuk az országot újra, jöjjön ide külföldi ügyészség, Magyarország legyen az új Románia -a szerk.)

Persze az egyes pártelnökök azért kaptak 1-1 one-man-show-t (vagy tetszés szerint one-woman-show-t), hogy elmagyarázhassák, mit értenek az egyes pontok alatt.

Ironikus módon Jakab Péter, a Jobbik elnöke a társadalmi béke/társadalmi árkok témakörét kapta kifejtősnek, akinek pártja nemrég zsidó országgyűlési képviselőket listázott volna, korábbi pártelnöke skinhead-vezér volt, és egyik párttagja egy zsidó emlékművet köpködött tele a Duna-parton. A Magyar Gárda cigánytelepi masírozásait most inkább hagyjuk is. Innen szép nyerni, múltat változtatni meg pláne. 

Fekete-Győr András (Momentum) a jogállamiság témáját fejthette ki, reméljük a rendőrök füstbombával való dobálása nem lesz majd továbbra sem legális, sőt üdvözlendő dolog 2022 után sem.

Schmuck Erzsébet (aki esetleg nem ismerné, az LMP egyik társelnöke) a jövőbe tekintő kormányzásról tartotta a saját egypercesét (ami volt egy volt MSZMP-stől különösen megmosolyogtató). Elmondása szerint ez a pont a környezetvédelemé és a fenntarthatóságé. Arra nem tért már ki, hogy ez az alakuló szar-szappan-szalámi koalíció meddig lesz fenntartható. Például az általa is említett illegális migráció ellen hogy akarnak fellépni, ha arról mind a hatuknak más az elképzelése. Na mindegy, idejük van bőven, hogy kitalálják.

A „gondoskodó társadalom” gondolatkörét természetesen a mindig dühös Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke járta körül. Szerinte olyan társadalomért dolgoznak majd, ahol mindenki egyenlő és nincsenek kiváltságosok. Szeretnének egy igazságos újraleosztási rendszert is létrehozni. aha, nem kell félni, hiszen dehogyis kommunisták ezek! Kár, hogy az alapjövedelmet kifelejtette a mondandójából!

Kunhalmi Ágnesre, az MSZMP társelnök asszonyára maradt  a tudás és kreativitás kérdése (ami a korábbi személy-téma kombóknál is mulatságosabb), valamint a szolidáris Magyarország alapelve. Ehhez hagyunk egy kis időt a kedves Olvasóknak is.

És hát a FŐNÖKRE, a capo di tutti capi-ra maradt az európai Magyarország témaköre. Ki másra, mint az Európai Egyesült Államok elmebeteg víziójának egyik legfőbb harcosára, Gyurcsány Ferencre?! De még véletlenül sem vezetője ő ennek a miskulanciának, csak épp arra járt. 

Teátrális eszközökből sem lehettünk híján, természetesen az alapelveket afféle vérszerződésként (tenyérbeköpős kézfogás helyett) aláírásukkal szentesítették.

Vége, függöny, ásít…

Válogatás galériánkból:

Forrás: Facebook/Jobbik

Forrás: Facebook/Momentum Mozgalom
Forrás: Facebook/LMP
Forrás: Facebook/Párbeszéd
Forrás: Facebook/MSZP
Forrás: Facebook/DK