Az ellenzéki kulinária kvintesszenciája

Az ellenzéket túl későn kapta el az úgynevezett gasztroforradalom szele, mi meg ihatjuk a levét. Jakab Péter teszkós parizert, Technokolt Piros Aranyat és kiflit villantott a minap, aminek hatására felrobbantak az internetek. Így már nem is csodálkozunk azon, hogy a Jobbik elnöke néhány éve már kikérte magának, hogy egy „bizonyos kiválasztott nép” a miskolci Dolce Vita luxusétteremből viteti a kóser kaját a börtönbe.

Egyébként abszolút nincs gond a parizeres kiflivel még akkor se, ha az illető többmillió forintot keres havonta, hiszen miért is ne kívánhatna meg bárki valami egyszerűt a paprika nélküli paprikás krumpli után! A legviccesebb módon természetesen a korábban a Jobbik ellen fejvesztve tiltakozó és tüntető Szabó Tímea állt ki (!!) Jakabért, aki a parizer mellett teljeskiőrlésű kiflivel illusztrálta, hogy a baloldal immáron nem kaviár baloldal.

Forrás: Facebook/Szabó Tímea

Ennek apropójából álljon itt a baloldali szar-szappan-SZALÁMI koalíció gasztronómiai ténykedése egy hevenyészett csokorban.

Valamiért mostanában mintha megjött volna ezeknek a derék embereknek a kedve a kajafotózáshoz, lehetőleg a legszegényesebb ételekkel! Így a már fentebb is említett paprika nélküli halovány paprikás krumplit készíthette el nekünk videón Jakab Péter, de láthattuk már a simicskista HírTV-n Karácsony Gergelyt tőle megszokottan abszolút tanácstalanul bevásárolni hozzá a piacon. Szegénynek látszólag fogalma sem volt arról, hogy mi és mekkora mennyiségben kell bele, így hát összekapkodott mindent, ami a keze ügyébe akadt.

Emlékezhetünk arra is, hogy Demeter Márta kecsöpöt tett a világ legegyszerűbb kajájába, a lecsóba is. Tudjuk, hogy ahány ember, annyi lecsó, és kerül bele mondjuk a hagyma-paprika-paradicsom szentháromságon túl esetleg tojás, rizs, virsli, kolbász vagy padlizsán, de kecsöp még véletlenül sem.

Egykori párttársa, Kunhalmi Ágnes is villant egy-két jól sikerült ételkölteményt instagramjára, több-kevesebb sikerrel.

Forrás: Instagram/Kunhalmi Ágnes

Gyurcsány Ferenc pedig még könyvet is adott ki konyhai kalandjaiból. Oldalán a mai napig felbukkan egy-egy receptvideó is. Tény, h az egykori miniszterelnök elég otthonosan mozog a konyhában, nem úgy, mint a jobbikos alelnök Ander Balázs, aki gyakran az általa elrontott ételeket is megosztja a követőivel.

Forrás: NOVOTRADE KIADÓ

A fentiek alapján valamiért az a tévképzet jöhetett létre bennük, hogy a lehető legszegényesebb étrenddel lehet a választók szívéig főzni magukat. Pedig nyilvánvaló, hogy parlamenti képviselőként az átlagnál jóval magasabb illetményben részesülnek, így magasabb életszínvonalat tarthatnak fenn maguknak a szavazóiknál. Inkább ez amolyan negatív sznobizmus lehet a részükről. Nem kell ehhez a Három Tarka Macskába se járni.

Higgyék el, „két pár virsli egy kis mustárral és tormával, és egy szelet barna kenyérrel (...) nagyon megfelelt volna".