Az ellenzék totális futballal támad Óbudán: Szabó Tímea kampánynyitóján felvonult a ballib válogatott teljes vezérkara

Tímea a sztárvendég fellépése előtt azt is bevallotta, hogy 15 évesen ingyen szökött be Dés Lászlóék koncertjére

Kemény csapattal készült a „k**va kemény” csaj – erről szólunk még később –, ennél durvább erődemonstráció csak akkor lehetett volna a volt Úttörőházban (hol máshol), ha személyesen MZP, Ferenc testvér és Jakab Péter is odaülnek az Óbudai Kulturális Központ előadótermének első sorába, hogy Szabó Tímea jelenlegi országgyűlési képviselő újraválasztására adják meg az alaphangot.

Már a beharangozó ígéretes volt. Az eseményen részt vesz:

 • Dobrev Klára, a DK EP-képviselője,
 • Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke
 • Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere
 • Kiss László, Óbuda polgármestere
 • Fellép: Dés László

Szóval több mint csábító lett volna személyesen is részt venni. Ám sajnos regisztrációhoz kötötték a részvételt, az meg a magunkfajta félős fideszeseknek éppen eléggé visszatartó erő. Egyetlen nagyobb kérdőjel maradt bennünk: hova tűnt a szintén kerületi Donáth Anna? Mert ő csak videóüzenetben tette tiszteletét ezúttal.

kapcsolódó

 • A Donáth-dinasztia sötét titkai

  A Donáth-dinasztia sötét titkai

  Bár senki nem tehet a felmenőiről, Donáth László büszkén hivatkozik rájuk - és úgy tűnik, tetteiben Anna is büszkén vállalja fel a kommunista nagyapa örökét.

Most nagyon megszállták a szociolibek az amúgy is csúnyán balra billenő Óbuda-Békásmegyert: Göncz „mindannyiunk Árpi bácsija” Tímár-Bécsi úti szobránál meg persze szintén óbudai sírjánál fotózkodnak a 100. évforduló ürügyén (Szabó Tímea, Kálmán Olga vagy korábban Karácsony Gergely is) – igazán járhatnának néha a kierőszakolt Göncz Árpád városközponthoz vagy a Vérhalom térhez is, meg úgyis kéne még pár Árpi-bácsi szobor... esetleg az Árpád híd is lehetne végre Göncz Árpád híd?

Na mindegy. Vissza a kampánynyitóhoz!

Az élő közvetítés-szervezés tényleg profi volt: felemelő Örömóda-feldolgozás az első pár percben, és ugyanezt az indulót játszották be, amikor a díszvendégek színpadra léptek beszédjükhöz.

A ceremóniamester Barabás Richárd, Újbuda alpolgármestere, a Párbeszéd szóvivője volt: nagyon profi előadókészséggel vitte végig a bulit, és az elején szerényen mindenkit emlékeztetett, hogy április 3-a Richárd-nap, úgyhogy mindenki menjen el leváltani a kormányt, mert szép névnapi ajándékot szeretne.

Az egész műsorból most nem jött át az az elbizonytalanodás és bakiparádé, amit Márki-Zaynál és Jakabnál tapasztalunk folyton – ránézésre még mi is elhisszük, hogy ők is elhitték. Végtére is ez nekik hazai pálya, jó esélyekkel. Természetesen szó szerint nem fogunk visszaadni mindent (arra ott van a jó kis felvétel online), de a legnagyobb szövegeket, lódításokat azért mégis ki fogom ragadni.

Barabás Ricsi (mindenki becézgeti) mindenkit lazán tegez, ő már végre FIATAL! Erről árulkodik az öltönyhöz vett sportcipő is gyurcsányi módra. Ez az ő „sikermellényük”.

Egy ellenzéki választás lesz, az pedig Szabó Tímea! Mindenki más a miniszterelnök szekerét tolja.
 • Folytatja: „Óbuda és Békásmegyer nagyszerű polgármestere”: biztosan nagyszerű, de hogy konkrétan milyen eredményei voltak a 2019-es győzelmen és az összetákolt K-hídon kívül, most komolyan nem ugrik be.

Szinte pofátlan az a felvett, póz-magabiztosság, ahogy összességében kész tényként beszélnek 2022-es, vágyott (?) győzelmükről: biztosan tudatos, de bennünk ez is csak mérget szül. Ennek jegyében mutatja be Barabás Szabó Tímeát, aki jelenleg is országgyűlési képviselő, és a következő ciklusban is az LESZ. Oké, jó esélye van rá, de ez milyen már.

Videóüzenetek „Timi”-nek (a helyszín alapján közvetlenül a kampánynyitó előtt vehették fel őket a bejárat előtt) – kedvenc idézetem:

A jelenlegi kormány (...) egymás ellen fordítja a határon túli magyarokat a hazai magyarokkal (...) családtagok nem beszélnek egymással, évtizedes barátságok szűnnek meg csupán azért, mert politikai kérdésekben nem értenek egyet.

Pofám leszakad. Ez sajnos pont a Fidesz óta van csak! Kész szerencse, hogy április 4-én jön MZP és kormánya, és mindenki kibékül mindenkivel – főleg a határon túli magyarokkal, ugye? Remélem, akkor már földönfutóvá se akartok tenni minket, és mégse kell a börtön.

kapcsolódó

Barabás most Kiss Lászlót, megválasztásakor még MSZP-s, azóta DK-s polgármestert szólítja a színpadra: kicsit izgul szegény, az is látszik rajta, hogy hiába fogyott le, most újra van rajta pár kiló plusz. De ettől még nagyszerű polgármester persze, Ricsi is megmondta! Aranyos grimaszok és félszeg mosoly között próbálja megvárni az őt felvezető Örömóda kissé hosszú taktusait.

Dr. Kiss most önözésre vált, ő nem annyira fiatalos mégse. De a tettetett magabiztosság itt is jelen van:

A jelenlegi – néhány napig még – ellenzék...

Hátha működik a fekete mágia! 2019-ben végül is bejött... Bár 2018-ban annyira nem, de hátha.

Következik Iványi Gábor, aki szintén kerületi: békásmegyeri (ki nem az), Barabás Richárd arról kérdezi, hogyan lehetne meggyógyítani a félelemmel telt gyűlölet sebeit az országban. Hát, ezt tőlem is kérdezhette volna: például nem kéne folyton rikácsolni meg börtönnel fenyegetni a parlamentben? Csak egy ötlet.

Iványi az első, aki ilyen bizonytalan kifejezéseket mer használni, hogy „történjék bárhogy is”, „függetlenül attól, hogy hogy alakulnak az események” – hát, most se lettem ellenzéki, de mindenképpen dicséretes. Körülbelül öt percen át arról beszél, hogy milyen nagy baj, hogy mindenki gyűlöli a másikat – és hogy neki mindig a bal oldalon dobogott a szíve, ellentétben sokakkal (lehet, hogy a fideszesekre gondol?). Nyújtsunk baráti jobbot! Hát nem tudom, ha Göncz Árpádot szeretnék reprodukálni, ez még másolatnak is gyenge. Elaludtam.

Donáth Anna videóüzenete: sajnos nem tudott itt lenni... Orbán Viktor és családja kifosztja az országot! A kormány mennyi pénzt vont meg a kerülettől, bezzeg majd ők (na, akkor ezért nem történt semmi 2019 óta). „Legyen Óbuda-Békásmegyer mindannyiunké!” Oké, de már volt „mindannyiunké”, pl. amikor faterod volt a képviselő, hát tényleg tök jó volt.

Dobrev Klára, lenyűgöző munkabírással – konferálja fel Barabás a hajdani first ladyt. Erőltetett mosoly és jókedv, de azért Klára elsüti újra a rossz poént, hogy tíz éve még Puskás jutott eszükbe a magyarokról külföldön, most meg már Orbán. Már a német, a dán, a svéd pincérnő, a dán orvos (léteznek még ilyenek egyáltalán?) is Orbánra gondolnak Magyarország hallatán. Orbán mint politikus, mint államférfi megbukott.

kapcsolódó

12 év kudarcos kormányzása áll Orbán Viktor mögött, amit erőszakkal, diktatúrával próbál meg fenntartani. Orbán politikailag megbukott. Oktatás-egészégügy: minden rosszabb. Mennyi új információ! 

Karácsony Gergely: örömmel látjuk, hogy épségben visszaérkezett a síelésből, és rögtön vagánykodni kezd, amikor rákérdez Barabás, hogy milyen Tímeával dolgozni:

Idézhetem Gansperger Gyulát? Mostanában sokat beszélek csúnyán, szóval egy K. csaj! Nagyon kemény csaj!

Egy K. csaj? Hát ki mire büszke, de a közönség hálás és nevet. Karácsony is korrekt: ő is feltételes módban beszél, hogy Szabó Tímea képviselő LEHET. Zsarnok, zöld Budapest, a többire nem emlékszem, annyira unalmas volt még élőben is.

De jön Szabó Tímea végre!

Még fantasztikusabb képviselő lesz kormányoldali képviselőként Szabó Tímea!

Következik a főattrakció, a Képviselő Asszony, ő is újra tegez – az Úttörőház szelleméhez igazodva pedig szép, vörös nyakkendőben lép színpadra.

12 év után először őszintén hisszük azt, hogy ennek a változásnak most valódi esélye van.

Na ez érdekes. Eddig ezek szerint nem hitték őszintén? Beszarok.

De folytatja: Orbán és a hatalom, csak halmozott magának és a környezetének, ásítunk. Mindenki mástól elvett! Érdekes, én nem ezt láttam ma (péntek délelőtt) az Auchanban, de biztos csak az akciós csirke far-hát miatt.

Tegyük le ezt a gyűlöletpajzsot!

Eszem eldobom. Szóval itt is jön a szeretet nevén való politizálás, mint Gyurcsánynál? Itt se lesz már börtön? De jó. Tímea a végén viszont most éppen magáz, szóval tényleg mindenkihez szól.

kapcsolódó

Kampányfilm következik!

 • A borzalmas élelmiszerárak: igen, az Orbán intézte az USA 7,5%-os inflációját is pont most januárra, úgy hallottam a rádióban.
 • Orbán mindent lerombol: épülő lakóparkok képével illusztrálja a súlyos mondanivalót, na mondjuk ez tényleg egy tipikus fideszes találmány. 2010 előtt alig épültek lakóparkok! Csak akkor az MSZP-SZDSZ alatt hogy épülhetett egyes években mégis rekordmennyiségű otthon, amit azóta se sikerült éves viszonylatban felülmúlni? Talány marad ez. Ilyet szól: –Orbán úr az áruló!
 • Karácsony Gergely: „Egyetlen férfi van a Parlamentben, és az is nő!”
 • Hajógyári-sziget: Budapest tüdeje, nahát, hány tüdeje van még? A jachtkikötő (ami szintén régóta van már) biztos tönkreteszi ezt a tüdőt, de pont a jelenlegi szövetségeseid terveztek oda Álomszigetet, és akkor TÉNYLEG mindent porig dózeroltak. „A Hajógyári-sziget a miénk, és nem Orbán Viktoré!” – kik azok a mi? Vagy mire tetszik itt gondolni? A Sziget Fesztivállal mi lesz akkor? Szerintem meg az se legyen.

kapcsolódó

 • Megmentettük a Római-partot is: amíg nincs árvíz, biztos jó lesz így, igen. Csak rend meg tisztaság ne legyen, éljen a természet – ami esetünkben inkább betonkockákat jelent a parton, feljebb pedig murvával felszórt sétányt és bódésort, yeah!
 • Mocsáros: az elmúlt 30 év legnagyobb zöldítése volt, és pont, hogy Bús Balázs tervezett ide 2400 lakásos lakóparkot! Te vagy a tolvaj, és mindig eggyel többször mondom, mint te! Erre még később visszatérünk.
 • Visszaadjuk a Margit kórház önállóságát: hát kedves, a Szent Margit kórházat pont Kegyedék tervezték megszüntetni 2007-ben, ott kivételesen még mi is aláírtunk, hogy ne tegyék meg. Szóval az MSZP-SZDSZ-szel fogják most ezt is megmenteni, jól értem?
 • Valódi, 70%-os rezsicsökkentés a panelprogrammal. Vajon a Szőlő utcai Faluházban bejött ez a 70%? Tudtommal nem, bár tényleg gyönyörű lett – még Szabó szerint is amúgy.
 • Tartósan csökkentjük az alapvető élelmiszerek árát: köszi, de ezt a Fidesz már meglépte az 5%-os áfával.

Na, a videó végére még befutott Márki-Zay és Iványi Gábor ajánlása is – hátha nem ront sokat az esélyein.

Na de folytassuk a Talkshow-val! Barabás Richárd beszélteti tovább Szabó Tímeát:

A kormánypárti politikusok leginkább arról beszélnek, hogy mit utálnak.

Érdekes, erre se találok most hirtelen forrást, de érzésekkel nem lehet vitatkozni, ugye. 

A Fidesz mindent megígért, de 12 évig nem csinált semmit. És most megint megígéri! Egy ápoló és egy focista mennyit keres Magyarországon! Ezen fognak állítólag változtatni áprilistól – hivatalosan is lecsökkentik a focisták bérét, vagy hogy? És ez vajon mióta van így, 2010 óta? A Pető Intézetet is Szabó Tímea mentette meg. Kár, hogy az OPNI-t nem sikerült... azt is esetleg visszaállítják majd? A bérekből nem lehet megélni Magyarországon, csirke far-hát (röhögés). Ó, bárcsak kipróbálhattunk volna már réges-rég valami szocialista-liberális kormányzást... tök jó lenne minden már most is.

A közönség közben kétszer is kórusban javítja Szabó mondanivalóját (aktív részvétel): előbb a 450 forintos étolajra rikácsolnak, hogy már annál is több; aztán meg ott helyesbítenek áfára, ahol a képviselő megint 5%-ra tervezi csökkenteni az alapvető élelmiszerek árát. Mindegy, mindenki érti, miről van szó.

Barabás Richárd: Orbán Viktor tulajdonképpen egy csirkefarhát-miniszterelnök lesz!

Biztos jó ötlet ezt a panel-óbudai öregeknek mondogatni, de Szabó Tímea folytatja öblös, ordító orgánumán.

Imádjuk, ahogy Orbánékra húzza a lakóparképítési hullámot megint: azokat a lakásokat vajon mind Tiborczék fogják megvásárolni és ott élni? Hol él ez, komolyan? Nem szeretnének egy 365 napos Sziget Fesztivált Óbudára… oké, mi sem. De hétnaposat se. Akkor Tarlós mégis jól csinálta, amikor nekiállt zajszintet mérni? Tisztára össze vagyunk már zavarodva.

kapcsolódó

Mocsárosdűlő: igenis pont Bús Balázs akarta beépíteni, oké, jól tudjuk már (biztos ugyanúgy, ahogy a Margit kórház önállóságát is a Fidesz vette el). Ám azért valljuk már be, hogy esetleg rendet tenni rajta csak lehetne? Hogy ne 30 centis pengéjű bökőkkel masírozzanak ott éjszaka a dzsoggingos „fiatalok”, hogy az Aranyos utcát és a Dűlő többi részét se fél- vagy egészen illegális bódévárosok és szemétlerakók uralják? Persze, ahogy a Római, ez is biztos így jó és természetes és mindenekelőtt: ZÖLD.

Eközben ismét Bús Balázst alázzák meg és röhögik ki: várják, hogy mikor fizeti már vissza azt az ötmillió forintot, amit összeférhetetlenség miatt jogszerűtlenül vett fel és adományozott tovább karitatív szervezeteknek. Általános a derültség, na, a humor is baloldali műfaj. Biztos ez is jó ötlet: Bús a kerület legnépszerűbb politikusa ma is mindkét oldalon, és 2019-ben is csak pár száz szavazattal sikerült a Borkai-botrány közepette lemaradnia az újrázásról.

Körkérdés: pedagógussztrájk. Unalmas válaszok, de feltűnik, hogy Dobrev Klára hanghordozása pont olyan, mintha valami mesefigura szinkronhangja lenne (Orbánék FÉLNEK) – Szabó pedig megígéri, hogy április után többszörös túljelentkezés lesz a pedagógus szakokra, annyira meg lesznek becsülve!

Egyetlen egy kérdés van április 3-án: Orbán vagy nem Orbán?

Na, legalább bevallotta: ez aztán előremutató, köszönjük szépen. Igen, azt is mondja, hogy ez majd megszünteti a megosztottságot, és Orbánék félnek, és féljenek is! Megint a csirke far-hát, ez már röhej. De szerintem inkább Orbán, már ha én is válaszolhatok a kérdésre.

Gyertek aktivistának, szervezzetek családaitokkal beszélgetéseket, és mindenkit győzzetek meg arról, hogy egy új világot fogunk építeni...

Ez jó ötlet, végre a kettészakadt családok, haragban lévő régi barátok is újra egymásra találnak majd így! *kacsint*

És most jön a meglepetés, Dés László!

Nagyon meglepődtünk mi is, hiszen a programkiírásban is benne volt, esetleg Presser jöhetett volna még, de nem: Dés is eléggé presseres. Illetve mégis jön egy meglepetés, ugyanis Tímea bevezetőjében hangulatcsinálóként simán elmeséli, hogy 

életében 15 évesen volt életének második koncertjén, ahol pont Dés László lépett fel a Trio Stendhallal, és ők bizony ingyen szöktek be a barátnőivel.

Azt hiszem, most kicsit a diákigazolványos Kunhalmi Ágnes is újra irigykedhet... De jön Dés, vastaps, aki sértődötten szól be a távozó vendégeknek:

Hát igen, végül is nem koncertre jöttek, hanem politikai gyűlésre – addig én beszélek, amíg kimennek. Én megértem, hát nem lehet mindenkinek olyan jó ízlése, mint a Szabó Tímeának...

Hosszú, vontatott, unalmas szövegek – a nyitányban már megszokott szerénységgel. Dés azt is elárulja, hogy nem nagyon kormánypárti, és rendkívül kedveli Szabó Tímeát.

Amennyiben én hiteles embernek számítok... pedig hát talán az vagyok, mert biz' Isten nem protekcióval írtam a dalaimat (...), ebben munka van.

Úgy látja, még további művészeknek, civileknek kellene kormányellenességét hangoztatnia (van még olyan, aki nem tette volna?). Megdicséri a nőket: Dobrev Klárát és Donáth Annát is, és hogy nagyon szereti a nőket általában.

Az anya az nő jobb esetben... (röhögés) de hagyjuk ezt a témát, ezt nem kellett volna, igen.

Szerinte vannak olyan nők is, akiknek habzik a szája, de ez nem célzás. Nem tudom, kire gondolhatott, de én Tímeára gondoltam.

Valami elképesztő macsó, szexista, alpári, aljadék, stílusban támadnak ott az Ország Házában ezekre a nőkre. (...) Például a Szabó Tímea mindig nagyon elegánsan, de nagyon karakánul vág vissza...

Dés László vajon mit néz? Vagy mit szedett?

Valami lassítót biztosan, mert már vagy tíz perce beszél a semmiről, bár már öt perce is azt mondta, hogy befejezte. Sajnos azonban zenélni is nekiáll: be kell vallanom, hogy bármennyire is próbálom utálni a munkásságát, annak pont nagy tisztelője vagyok. Ám pont a beszéd és az ének nem az erős oldala, és talán a szaxofon is jobban feküdne neki, mint a zongora, de hát ez csak egy politikai rendezvény.

Második és utolsó számában, a Mi vagyunk a grundban még kicsit felelgetőset is játszik a közönséggel („Itt leszek!”), és a hamisan kiénekelt hangok után mindannyian örülünk, hogy ennek most itt egyelőre vége van.

De ne csüggedjünk, a kerületet mostantól megszállás alatt fogják tartani, kezdve az összes piaccal, reggel 9 órától. De jó lesz! Visszatekintve a színes, profi szervezés alatt megbúvó mondanivalóra, csak a magyar szurkolói társadalmat tudom idézni:

Kurva gyenge!