Az ellenzék régi-új particsillaga egy olyan fapados Borkai-bulit csapott, hogy attól még Szandi is zavarba jött

Ekkora húzatáskát már jó ideje nem láthatott a nagyérdemű: folyt a csöves pálesz, pattantak az akciós sörök, visszatértek a csodálatos kilencvenes évek. A kollégiumi rockesték péniszpumpás bombafiúja újra akcióba lépett!

Gyakran éri az a vád a fideszes és a kereszténydemokrata politikusokat, hogy időközönként túltolják a mulatozást. Ezt viszonylag nehéz is lenne cáfolni, hiszen Borkai Zsolt győri expolgármester és Szájer József volt EP-képviselő is maradandót alkotott a műfajban.

Ám rajtuk kívül is van élet a NER-en belül: tele van a magyar élet italozgató fideszes választókerületi elnökökkel, Kis Grófót ölelgető államtitkárokkal és mulatósra pörgő párttagokkal. Magyarán nagyobb kockázat nélkül kijelenthető:

a Fidesz–KDNP-től nem áll távol a buli.

De hát pálinkás jó reggelt, nem csak a jobboldaliak képesek a poharat a szájukhoz emelni és a két lábukat mozgatni. Részeges alakok, halál laza figurák és partiőrültek mindenhol előfordulnak!

Az ellenzéket eleve egy olyan politikus vezeti, aki szó szerint a lazítás mestere. Gyurcsány Ferenc volt már DJ, tartott már lakossági fórumot kőbányai kocsmában, és sörözött már reptéren.

Forrás: Pesti Srácok
Forrás: Pesti Srácok

Ha ilyen a vezér, akkor milyenek legyenek a beosztottjai? Természetesen ugyanolyanok!

Így nem meglepő, hogy Márki-Zay Péter volt kormányfőjelölt is két kézzel habzsolja az életet. Bige László nagyvállalkozóval például egy luxusétteremben, félmilliós bor mellett beszélték meg, hogyan fogják leváltani Orbán Viktort. De itt van Márki-Zay egykori tanácsadója, Kész Zoltán is, aki egyik alkalommal úgy jelent meg Ferihegyen, mintha egyenesen a Trainspotting castingjáról érkezett volna.  

Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter

A sort a végtelenségig lehetne folytatni, de akármilyen furcsa, nem cél a teljes baloldali történelmet ismertetni. Ugyanakkor az sem véletlen, hogy ennyi szó esik a nagyszabású piálásokról és a dorbézoló politikusokról:

az ellenzéki partihelyzet erőteljesen fokozódik!

Hosszabb kihagyás után ugyanis újra felbukkant a színen Szávay István, aki már korábban sem a visszafogott mulatozásairól volt ismert. Ő az a srác, aki egyetemista korábban péniszpumpával a kezében próbált csajozni!  

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Visszatérésének voltak már előjelei, hiszen pár hete a négykézláb mászós bulik iránt vágyakozott egy álmatag posztban.

„Kedves régi barátok, ismerősök, akikkel 20-25 éve együtt koptattuk a betonozott táncteret, ücsörögtünk a durván faragott faasztaloknál, élettervező, ábrándos beszélgetéseket folytattunk az épület előtti poros dűlőúton, és akikkel tán azóta sem találkoztunk, gyertek majd!” – írta ki a közösségi oldalára, népszerűsítve a IV. Négykézláb Emlékbuli nevű eseményt.

 

Ekkor már sejteni lehetett, hogy Szávay Istvánnal a főszerepben valami rendkívüli történik majd. Így is lett, pénteken

a kiváló mulatozási képességgel bíró politikus olyan anti-Borkai táncestet nyomott le a Belvárosi Fesztiválon, hogy hozzá képest a futballhuligánok is úriembernek tűnnek, de az angol lordok mindenképpen.

Már a kiindulóhelyzet is tréfás volt: Szávay Istvánnak, a kérlelhetetlen ellenzékinek nem máshol sikerült kikapcsolódnia, mint a hírhedt Rogán-landen, a belvárosi önkormányzat által támogatott rendezvényen.

De mint tudjuk: a kormány elleni ellenállás csupán az első felesig tart!

Az pedig gyorsan lecsúszott. Az ellenzéki partizsellér szerencsére élőben, percről percre közvetítette a történéseket Facebook-oldalán. Ebből kiderült, hogy Szávay szomjas baráti köre már a fesztivál kapujában nekilátott az estének.

A képek tanúsága szerint megfejthetetlen jellegű és állagú, beazonosíthatatlan töménnyel (csöves pálesz? robbantós tüske?) kísérték le a söreiket.

Teljes volt az egyetértés, indulhatott a buli!  

Forrás: Facebook/Szávay István
Forrás: Facebook/Szávay István

A díszes társaság testületileg a Zrínyi utcánál felállított Nosztalgia színpadhoz vonult, ahol aztán Szandi lépett színpadra. Jó ízlés, jó idő, jó hangulat – minden adott volt egy ragyogó estéhez. Arról nem is beszélve, hogy a helyszínválasztás nem is lehetett volna jobb: a tömeg a CEU Gender Tanszéke előtt tombolhatott. A régi Szávay István megostromolta volna az épületet, az új viszont inkább ivott egy felest.

Forrás: Facebook/Szávay István
Forrás: Facebook/Szávay István

A hatékony bemelegítésnek hála a politikus elkezdte gyártani a kiválóbbnál kiválóbb fényképeket, hozzájárulva a tökéletes szórakozáshoz. Értékelése szerint az egyik annyira kurvára művészi lett, hogy be fogja adni sajtófotódíjra. Íme az alkotás:: 

Forrás: Facebook/Szávay István
Forrás: Facebook/Szávay István

Közben megérkeztek a régi ivócimborák a kommentfelületre, és olyan üzenetekkel kezdték el bombázni, hogy „mint egykor a koliban”, „érezted a ritmust”, vagy hogy

mennyi pálinka után történt mindez?

Forrás: Facebook/Szávay István
Forrás: Facebook/Szávay István

Ez utóbbi erősen véleményes, az azonban holtbiztos, hogy Szávay István ezután olyan állapotba került, hogy minden egyes szám végén beordította a színpad széléről, hogy „Tínédzser lámúúúr”. És amikor végre ez a szám jött, a neves előadó megkérte, ha már ennyit üvöltözött, mondja be ő a dal címét.

 

Hála a jó égnek, erről videós bizonyítékot is közölt az ellenzéki bulibáró. A közzétett felvételen kristálytisztán látható és hallható, amint bekiabál valamit, majd Szandi odahívja a mikrofonhoz.

Meg is lett az eredménye az ordibálásnak: előbb egy közös fotó, majd egy szignó volt a jutalom. Azonban az este további részét homály fedi - legalábbis egyelőre.

Forrás: Facebook/Szávay István
Forrás: Facebook/Szávay István

Ha valaki esetleg nem tudná, a cikkben szereplő úriember 2010 és 2018 között parlamenti képviselő, 2020-ig a Jobbik befolyásos tagja volt. 

Ezek után ki mondja azt, hogy az ellenzéknek nem megy a húzatás?!