Az ellenzék feladata: hazudni, hazudni, hazudni

Bármennyire is szeretnék, NEM itthon halnak meg a legtöbben koronavírusban


Telex: Lakosságarányosan Magyarországon halnak meg az egyik legtöbben koronavírus-fertőzöttként.
Szabó Tímea (a Párbeszéd frakcióvezetője): „Csak hogy világos legyen: az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban.”
Index: Magyarországon a legmagasabb a halottak aránya

Az ellenzéki pánikkeltés töretlenül megy tovább, és nem csak az egyszerű emberek veszik be a rosszindulatú torzítást. Amit eddig csak az utcán, a boltban hallottunk fél füllel, az már nyilvánosan, írásban is terjed: a suttogás idegesítő rikácsolásra váltott.

Na de nézzük, mire gondol a Telex és az Index!

  • December 19-én és 20-án Magyarország vezette ezt a statisztikát, szombaton 19,56, vasárnap 19,15 halálos áldozat jutott egymillió főre.

Így már érthető: egyes napokat ragadnak ki az idősoros statisztikából, és azt hasonlítják össze a többi országéval, majd félrevezető címet adnak, amiből az átlagember akár tudat alatt is elhiszi, hogy tényleg mi vagyunk a legrosszabbak, bravó!

Ha a politikai kommunikációt is a Gazdasági Versenyhivatal felügyelné, már milliárdos bírságokat szabtak volna ki a rémhírterjesztőkre: ez több, mint megtévesztés.

kapcsolódó

Emlékeztetőül: Az összesített haláleseteket nézve Magyarország december 14-ével a 9. helyen van a kontinensen: előttünk Belgium, Olaszország, Spanyolország, az Egyesült Királyság, Csehország, Franciaország, Bulgária és Svédország (statista).

 

Ha kétheti mozgóátlagot nézünk, a 3. helyen állunk: Bulgária és Szlovénia állnak előttünk (ECDC). Ez - bár valóban aggasztó - még mindig nem a legsúlyosabb. Esetleg adhatnánk egy esélyt az országnak, hogy hátha nem lesz ennél rosszabb, vagy már most megelőlegezzük az első helyet?

Az ellenzéki média logikája és számítási módszere szerint tehát:

  • Mezőkovácsháza a legforróbb település, mert 2020. augusztus 30-án 37,4 fokot mértek.
  • Magyarország szerezte a labdarúgó VB-ken a legtöbb gólt, mert 1982. június 15-én 10:1-re győzött Salvador ellen.
  • A Telex, az Index és a 444 a leggyűlöltebb sajtótermékek, mert én őket utálom a legjobban.