Az ellenzék az év utolsó napján is csak a Lánchidat cicomázza

Facebookozás, flashmobok és másodosztályú karácsonyi grincseskedés helyett kormányozni sem ártana.

Az ellenzék még az év legutolsó napján se képes értelmes dolgokra, esetleg békés, Boldog Újévet kívánni szeretett mindannyiónknak. Ehelyett fogták magukat és a Főpolgármester engedélyével egy „Városaink kifosztása nem kormányzás!” feliratú molinót helyeztek ki a Láncídra.

Sikerült mindezt arra a Láncídra, amely az egész összefogásuk balfaszságának legnagyobb és legismertebb szimbóluma.

De miért nem olyan prominens helyre feszítették ki az üzenetüket, amit nekik sikerült összehozni a rég-, vagy közelmúltban? Ja, talán mert egy jóérzésű ember csak viszolyogva tekint a(z) élmunkás-téri piac Lehel Csarnokra. Az pont olyan „eklektikus” és ocsmány, mint egy MSZP-DK-JOBBIK-LMP-Párbeszéd-Momentum csoportosulás. Éppen megfelelő lett volna a molinó kifeszítéséhez.

A Facebookra még egy terjedelmes közleményt is kiposztoltak, amelyben a már unalomig ismert lózungjaikat pufogtatják: Orbán lop (lásd. iparűzési adó megfelezése), csal (lásd. kizárólag az ellenzéki önkormányzatokat BÜNTETI), hazudik (lásd. járványkezelés) majd hadoválnak egy jót arról, hogy az Orbán-kormány több olyan döntést hozott, amivel „lemondott többmillió magyarról” meg „első- és másodrendű állampolgárokra osztja ezzel az országot”. (Mondjuk arra nem tér ki a szar-szappan-szalámi koalíció, hogy ki nevezte a fideszes szavazókat patkánynak meg agymosott birkáknak -a szerk.)

A KKV-k iparűzési adója megfelezésének ügyére természetesen egy hosszabb bekezdést is szenteltek. Szerintük az a vállalkozásokat érdemben nem segíti, ellenben az önkormányzatokat ellehetetleníti. Kár, hogy senki le se szarja az önkormányzatokat, ha a saját megélhetésük viszont veszélybe került egy világméretű pandémia okozta gazdasági sokk hatására. A vállalkozásokat ugyanis minden (akár apró) segítség is könnyebb helyzetbe hozza, legtöbb esetben pedig a felszínen is tartja. A válság kezeléséből pedig mindenkinek ki kell vennie a részét, így az önkormányzatoknak is.

Szóval ma is, mint mindig ugyanaz a téma: az állandó nyavalygás. Felfordul az ember gyomra ettől a tehetetlen, nyegle, alkalmatlan ellenzéktől. Facebookozás meg tüncizgetés helyett most már koncentrálhatnának arra, hogy valódi programot, konstruktív javaslatokat tegyenek le az asztalra. Azt ugyanis elég kevés lesz ismételgetni, hogy a járvány utáni talpraállás záloga a kormányváltás, meg hogy „O1G”. 

Tehát, ha már úgyis elsötétítésben utaztok: 

Mehr Licht, idióták!