Az ATV Öt című műsora szerint a nyugdíjasok nem akarnak több pénzt

Jól tetszik érteni, tényleg erre futtatják ki a műsor vendégei a 13. havi nyugdíj szidalmazását.

A műsorvezető csak odáig megy el, hogy százszor kihangsúlyozza, most még nem a teljes havi összeget kapják meg a nyugdíjasok, hanem csak a negyedét. Aztán azon szörnyülködik, hogy ez milyen rengeteg pénzébe kerül az államnak.

Klasszikus ballib önellentmondás:

  • milyen keveset adnak
  • minek szórják erre a pénzt

A műsor vendégei még ennél is tovább merészkedtek, elkezdtek egymásra licitálva arról beszélni, hogy szerencsére a nyugdíjasokat sem lehet megvenni, ahogy a budapestieket sem az olimpiával, mert amikor Bajnai elvette a 13. havi nyugdíjat, akkor nőtt a népszerűsége.

Ennek az érvelésnek az elemei külön-külön is marhaságok, így logikus, hogy egymás erősítése miatt összerakva is egy gigantikus hülyeség jön ki belőle.

  • Ha a gyurcsányi vezetéshez képest nőtt is Bajnai népszerűsége, az biztosan nem a nyugdíjak megkurtítása miatt történt. Bizonyára Gyurcsányhoz képest bárki biztatóbbnak tűnt volna a választók szemében az ország élén. És nem érdemes nagyon túlbecsülni a népszerűségi mutatók javulását, hiszen egyrészt a 2010-es választás ennek ellenére történelmi összeomlást eredményezett a balliberális oldal számára, másrészt mivel Bajnai deklaráltan átmeneti válságkezelő miniszterelnök volt, aki megígérte, hogy utána nem lesznek politikai ambíciói (azóta tudjuk, hogy hazudott), így az ekkori ellenzék megkímélte a szokásos pártpolitikai csatáktól, támadásoktól. Sőt, ami talán jelentősebb előnye volt, hogy a saját pártja, az MSZP sem támadta hátba, ami pedig specialitása ennek a politikai alakulatnak.

Bajnai Gordon
Bajnai Gordon Forrás: MTI/Máthé Zoltán

  • Az olimpia rendezését támogatta a társadalom, támogatta a legtöbb politikus is, függetlenül attól, hogy melyik oldalon állt. Majd váratlanul és az utolsó pillanatban jött egy óriási médiacunami, ami hazugságok tömegét öntötte rá az emberekre, mindezt egy új politikai szerveződés nevében tették, ahova óriási pénzekből aláírásgyűjtő aktivisták tömegeit tudták foglalkoztatni. Magyarországon nem volt még példa ilyen volumenű akcióra, ami erősen felveti a külföldi befolyás gyanúját. Ez a története a hazai rendezésű olimpia megfúrásának, nem az, amit az ATV-ben mondanak, hogy a nép nem akarta.

Persze tudják mindezt az Öt vendégei, Puzsér, Konok, Hont és Ceglédi, de amúgy sem szeretnek a valósággal bíbelődni, hiszen minek, ha ott van a felszínes demagógiai is, ráadásul elkezdődött a 2022-es választási kampány, amiben kifejezetten elvárás, hogy ilyen marhaságokkal tömjék az ellenzéki szavazók fejét.