Donald Trump elítélte, hogy egy transznemű úszónő fél percet vert rá női vetélytársaira egy úszóversenyen

A múlt héten megírtuk, hogy botrányba fulladt egy Ohio államban megrendezett verseny, melyre később a volt amerikai elnök is reagált. De Nem csak ezért érdemes olvasni a Kontra Szivárvány Híradóját!

Ismét eltelt egy hét, menetrend szerint érkezik a Kontra LMBTQ-összefoglalója, a Szivárvány Híradó.

Akinek nem tetszik, ne nézzen oda! Legalábbis a Pride szervezői ezt mondják.

Mi azért odanéztünk, hogy Önnek már ne kelljen!

  • A biológiai identitásváltással – amit a köznyelv előszeretettel nevez transzneműségnek – az a legnagyobb baj, hogy sosem tudni, hol van a vége. A South Park nevű, szatirikus rajzfilmsorozat alkotói például már sok-sok évvel ezelőtt „megjósolták”, hogy lesznek olyan bolondok, akik nem pusztán a nemüket vagy testalkatukat, de saját rendszertani besorolásukat is megtagadják majd.

A Fox News készített riportot arról, hogy egy Seattle városában lakó élőlény (nem tudjuk, mi a megfelelő besorolás erre) brit kolumbiai farkasként identifikálja magát, tehát emberférfiból nőstényfarkassá vált. A rövid riport tanulsága szerint a lény bolyhos műfarokkal rohangál az erdőben, vonyítva hívja a falkát, de mindezt csak a szabadidejében. Ugyanis „civilben” az emberkereskedelem áldozatává vált gyermekek ügyében nyomoz. Megnyugtató, ugye?

  • Ellentétben a baloldali sajtó (gúnyos szarkazmussal megfogalmazott) kritikájával, a transzgender propaganda nem azért veszélyes, mert máról holnapra erőltetnének rá a csecsemőkre a kötelező, államilag finanszírozott nemváltó műtéteket. Sokkal taktikusabb, lassabb, de hosszú távon eredményesebb utat választottak: normává tenni az extremitást. Ilyen típusú kulturális trójai falónak tekinthetjük a terhes férfit ábrázoló emojit is. Bizony, már ilyen is van!

 

Az első, eredeti emoji, a mosolygást kifejező szmájli (amely egy kettőspont és egy fél zárójel ötvözéséből jött létre) egy olyan kommunikációs eszköztárat vezetett be a digitális írásbeliségbe, amely mára nemcsak kiegészítője, de szinte egyenrangú szintű alternatívája, egyesek szerint a nem túl távoli jövőben pedig utódja is  lehet a ma ismert írásbeliségnek. Nagyon kevés kötetlen chatet vagy e-mailt tudunk már elképzelni érzelmeket kifejező emotikonok nélkül. Éppen ezért rendkívül fontos, szimbolikus üzenet, hogy az Apple 2021 szeptemberében bejelentette: a terhes férfi és a terhes „személy” (a nem bináris identitású, de női ivarszervekkel rendelkező élőlények számára fenntartott megnevezés) is elérhető lesz, ahogy a szivárványcsalád (két férfi + két gyermek, két nő + két gyermek stb.) már évek óta rendelkezésre áll a 6 és 99 éves kor között elérhető elektronikus eszközöket használó írástudók számára. Ami nem létezik, annak elfogadása tehát nem biológiai tényektől, hanem kulturális beszoktatástól függ: terhes férfi létezik, hiszen van ilyen emoji (tegyük hozzá: a földönkívüli-, a varázsló- és a vámpíremoji is elérhető). Az Olvasó, akinek gyermeke iPhone-t használ, hogy tervezi elmagyarázni ezt a furcsaságot a csemetéjének?

  • A múlt héten megírtuk, hogy egy amerikai péniszes „hölgy” úszóversenyző több mint fél percet vert rá második helyezett, biológiailag is nőnek született ellenfelére. Az eset kapcsán a csapattársak többsége meghunyászkodott, de vannak egész magas szinten olyanok is, akiknek nem tetszik ez a tendencia. Ilyen például a – szerencsére – egyre aktívabb Donald Trump ex/leendő(?) amerikai elnök. A republikánus politikus éppen az úszós botrányra reagált, és szerinte nevetséges, hogy férfiak indulnak női mezőnyben. A szókimondásáról is híres Trump szerint a férfiak más sportágakban is döntögetik a nők rekordjait.

A transznemű terrorkommandó valószínűleg őt is  felírja majd a „halállistára”. De pártállástól, nemtől, sőt, szexuális orientációtól függetlenül is sokan lesznek olyanok, akik szerint az élsportban nincs keresnivalója ennek a fajta érzékenyítésnek.

  • „Csodálatosan természetes, az állatvilágban is rendszeresen előfordul” című rovatunkban ismét gólyahírrel jelentkezünk. Két meleg pingvin ugyanis ismét sikeresen bizonyította: nincs feltétlenül szükség a hagyományos férfi-nő-gyerek családra a fajfenntartáshoz. A New York állambeli Syracuse állatkertjében valamiért jó ötletnek találták a fogságban tartott sarkvidéki madarakat azzal szórakoztatni, hogy LMBTQ-kísérletet végeznek rajtuk.

 

Bár tojást tojni egyelőre még mindig csak a nőstény pingvinek képesek, úgy tűnik, hogy a fióka felnevelésében közös munkával két kukis madár is kiváló eredményt érhet el. Sikerült tehát bizonyítani, hogy ha egy madártól erőszakkal elveszik a tojását, annak nem a pingvinrántotta az egyetlen lehetséges kimenetele. Gratulálunk a Tudomány nevében!