Az amerikai színészek céhe kiközösítette Donald Trumpot

A Screen Actors’ Guild, az amerikai rádiós, televíziós személyiségek, újságírók valamint színészek szakszervezete határozatot fogadott el, amelyben Donald Trump amerikai ex-elnöknek megtiltják, hogy valaha is újra be tudjon lépni hozzájuk.

Trump még a Capitolium „ostroma” után önként lépett ki a szervezetből, még mielőtt kizárhatták volna.  Az 1989 óta a szervezet tagságával bíró Trump olyan alakításokat tudhat magáénak, mint az emlékezetes Reszkessetek betörők második részének hoteles jelenete.

A szakszervezet elnöke, Gabrielle Carteris szerint Trump eltiltása szimbolikus jelentőséggel bír, hiszen a Capitolium-i zavargásokban játszott szerepe és az arról tudósító újságírók állítólagos sértegetése az egész tagságot mélyen érintette. Ezért Trump többé nem lehet a tagjuk.

E fantasztikusan fontos és mérvadó szervezeti tiltás és a ma kezdődő x-edik impeachment eljárás után várjuk, hogy Trumpot kizárja sorából a cserkész szövetség, a Mickey Egér Klub, valamint az Oakie Chokie Vörös Rókák baseball csapata is, már amennyiben Elnök úr a tagsághoz tartozott.