A legfőbb okok, amiért az FBI rászállt Donald Trumpra

Össztűz zúdult a volt amerikai elnökre, mindenáron meg akarják akadályozni, hogy újra elnöknek jelöltesse magát. Megnéztük, mi húzódik meg az ügy hátterében.

Kontinenseken átívelő, egységes hagyomány és módszer alapján dolgozik a baloldal. Ha egy konzervatív párt vagy politikus veszélyessé válik a progresszív-liberális érdekkörök számára, akkor nem szakpolitikai érvek mentén lefolytatott vitákkal igyekeznek felülkerekedni, hanem az ellenfél józan ítélőképességét, norma- és szabálykövető magatartását és a közéleti jelenlétének létjogosultságát támadják. Általában egészen visszataszító és átlátszó eszközökkel.

A totális morális megsemmisítés a médiában, a törvényességi vizsgálatok, a  mondvacsinált perek, az eljárások, a vizsgálatok, a végrehajtó hatóságok általi vegzálás (ahol a baloldal van kormányon) mind-mind az eszköztár részeit képezik.

Ahogy Orbán Viktort és kormányát a magyar baloldali politikusok és sajtó rendszeresen korrupt, demokráciát lebontó diktátornak bélyegzi (a brüsszeli bürokraták, Soros György-féle NGO-k aktív támogatásával), úgy az Egyesült Államokban Donald Trump korábbi (és remélhetőleg leendő) elnök is újra össztűz alá került, amióta a neve egyre gyakrabban és egyre komolyabban felmerül a következő elnökválasztás esélyes republikánus jelöltjeként.

 

A megosztó, továbbra is lendületes és karizmatikus Trump a hétvégén Texasban nyílt kihívást intézett az egyre inkább dróton rángatott, szomorú öregember Joe Biden ellen. Beszédében kritizálta az amerikai választási rendszert, értékelte az állampolgárok a politikai elit iránti bizalmának megrendülését. Egyúttal rávilágított arra, hogy a Biden-adminisztráció külpolitikája az USA pozíciójának gyengülésével is járt, és kiemelte, hogy a 2024-es elnökválasztás előtti legfontosabb feladat az úgynevezett midterm, vagyis a félidős választásokon való minél sikeresebb republikánus szereplés.

A demokrata párt láthatólag igencsak tart a gyenge novemberi szerepléstől.

Többek között ennek tudható be Nancy Pelosi kongresszusi elnök tajvani villámlátogatása. Úgy tűnik azonban, hogy Trump beszéde kiverte a biztosítékot a bárgyú fejjel nyáladzó Joe bácsi ápolóinál, és váratlanul intenzív össztűz alá vették ádáz ellenségüket.

Forrás: AFP

Hétfő reggel bejárta a világ minden sarkát a hír, hogy az amerikai baloldal akár a WC-ben is kotorászik, ha be akarja mocskolni a konzervatív ellenfelét. Egy fotót közöltek le, melyen állítólag Trump kézírását viselő papír összetépve lebeg a fajansz alján. Maggie Habermann, a New York Times riportere szerint az exelnök gyakran húzott le WC-n olyan dokumentumokat, amiket más, „civilizált” politikusok iratmegsemmisítővel távolítanak el.

Azt hinné az ember, hogy az ócska bulvárlapokon kívül más nem igazán figyel fel erre a hírértékkel gyakorlatilag nem rendelkező csatornasztorira, de többek között a CNN és más úgynevezett „mértékadó” baloldali hírszolgáltatók is címlapon hozták a „hírt”.
YouTube

A világ közvéleménye még a fejét is alig emelhette fel a vécécsészéből, máris jött az újabb támadás: Augusztus nyolcadikán délután házkutatást tartott a szövetségi nyomozóiroda (FBI) Trump Mar-o-Lago-beli házában, ahol hivatalból való leköszönése óta a legtöbb időt tölti. Egyelőre a nyomozóhatóság nem kommentálta érdemben az esetet, de szemtanúk szerint dobozszámra vittek iratokat a házkutatást bonyolító ügynökök.

YouTube

Trump közleménye szerint az eljárás váratlan, aránytalan és indokolatlan volt, ostromként jellemezte a házkutatást végző hatóság beavatkozását. Egy korábbi elnökkel szemben úgy eljárni, mintha egy nemzetközi körözés alatt álló drogbáró lenne, szinte teljesen példátlan az Egyesült Államok történetében, különösen ennyi idővel annak leköszönését követően.

YouTube

A baloldal úgy tűnik, igyekszik kellő időben felkészülni a soron következő amerikai elnökválasztásra, ahol egyre nagyobb eséllyel várható, hogy Trump képviseli a baloldalt.

Ezúttal várhatóan nem elhunyt állampolgárok törvénytelen szavazataira fognak alapozni, hanem a 2021-es választási eredmények körüli zavargások és egyéb, a demokraták által „gyanúsnak” és törvénytelennek minősített cselekményekre hivatkozva bizonyítékokat igyekeznek találni vagy gyártani. A cél pedig, hogy ilyen formában megakadályozzák a még mindig rendkívül népszerű Trump indulását.

 

A 2020-as választások környékén az ehhez hasonló módszerekkel sikerrel is jártak. A hivatalban lévő elnök fiókját az egyik legnagyobb közösségi médium, a Twitter letiltotta. A választási procedúrát követően pedig impeachment eljárást indítottak ellene azért, hogy még véletlenül se lehessen elnök, még akkor sem, ha esetleg kiderül, hogy a választók többsége szerint mégis neki kellett volna elnöknek maradnia.

Kérdés, hogy a mostani támadások nem fognak-e visszaütni a demokratákra, akiknek a népszerűsége pár hónappal a törvényhozási választások előtt folyamatosan zuhan – egyre hanyatló elnökükkel az élen.

A jelek szerint továbbmennek a megkezdett úton, ugyanis röviddel cikkünk megjelenése előtt érkezett a hír:

Trumpot kihallgatásra rendelték céges érdekeltségének pénzügyei kapcsán. A volt elnök országa történetének legnagyobb boszorkányüldözésének minősítette az ellene folyó eljárásokat, mely láthatóan nem is egy fronton igyekszik őt személyében ellehetetleníteni.

Ígérjük, hogy a fejleményekről mi is beszámolunk!