ATV: Karácsony: "Csapataink még harcban állnak"

Az a tömeggyilkos, aki mondja! És különben is, rég volt már.

Karácsony Gergely Szilveszter előbújt a komfortos, meleg facebookos safe space-ből, és pénteken bemerészkedett az ATV stúdiójába Rónai Egonhoz, ahol még majdnem kemény kérdésekkel is találkozhat. Gyakran éri a főpolgármestert az a talán túlzó vád részünkről, hogy csak a közösségi médiában vitézkedik, de most árnyalnunk kell ezt a képet: igazi kapitányként, első vonali vezérként vonult fel Kőbányára tájékoztatni a Közt.

Forrás: YouTube/ATV

Az alig negyedórás interjút bárki végignézheti lejjebb, mi most csak öncélúan, kontextusából kiragadva idézünk pár gondolatot.

Fudan Egyetem:

Háborús retorika: az első csatát megnyertük, páros lábbal beleszálltunk! Lakhatás, kollégiumi férőhelyek. Csapataink harcban állnak (ez tényleg szó szerint elhangzott).

Mi minden egyeztetésre nyitottak vagyunk, csak egy olyan projektért, ami számunkra fontos, mindent megteszünk, még akkor is, ha egy kormányzati projekt...

(Remélem, rosszul értem: tehát az önmagában baj lenne, hogy valami kormányzati projekt? Netán még elvből akadályozni is kéne?)

A Kínai Kommunista Párt szellemiségét sugározza az egyetem. A világ egyik legjobb egyeteme, de vajon az előtte lévő harminc-akárhány egyetemet végigkérdezte a kormány, hogy nem szeretnének-e idejönni? A CEU-t miért nem hívják vissza?

Gulyás Gergely: „Ameddig egy tömeggyilkos párt jogutódjának a főpolgármestere és a miniszterelnök-jelöltje, ne hivatkozzon a kínai kommunizmusra a Fudannal kapcsolatban.”

Karácsony Gergely: „Azt gondolom, hogy egy olyan kormány második emberének a szájából, amely az elmúlt három hétben olyan országot vezet, ahol az egész világon a legmagasabb az egy főre jutó halálozási arány, az ő esetében a tömeggyilkos kifejezést freudi elszólásként tudom értelmezni.”

Lefordítom, és ezt Karácsony is kifejti az ATV-ben: az MSZP elődjének az elődje volt legfeljebb valami vétkes-féle, és az nagyon rég volt, olyan 60 éve. Ezzel szemben a Fidesz ma tulajdonképpen tömegesen gyilkolja a magyar lakosságot.

Nézze, én rendkívül elegánsan próbáltam erre reagálni. 

Forrás: YouTube/ATV

Érdekes párhuzam az ipari szintű és módszerű politikai megtorlás, illetve a világjárvány közé egyfajta egyenlőségjelet tenni. Karácsony Gergely is megmagyarázza, hogy ebben a helyzetben nem szerencsés a kormány részéről tömeggyilkosozni, és valóban mélyre süllyedtek ebben az adok-kapokban. De nem az ő hibája persze, a másik kezdte.

Budapest fejlődési pályája, 5700 Mrd Ft-os helyreállítási alap:

Ha rajtam múlik, akkor ebből semmi nem lesz.

Újabb bátor kiállás, páros lábbal beleszállás, csapataink harcban állnak! A kormány terve vacak.

Én egy időben egyetemen tanítottam, és nagyon sok szakdolgozatot írtam...

Reméljük, ez nem volt freudi elszólás!

Ez az anyag nagyon sok betonról szól, és nagyon kevés emberről.

Értem én, hogy kell a beton Kerpel-Fronius Gábor és Csomay Zsófia   »magyar Akropolisz«-ához a Várban.

(...) Nekem a kedvencem mondjuk a portugál, ami  egy bátor baloldali kormány...

A gazdasági eredményeiket tekintve ezt készséggel elhisszük: a közép-európai államok egy része már rég megelőzte őket az egy főre jutó GDP-t tekintve, Szlovákia és mi pedig szépen felzárkóztunk hozzájuk az utóbbi négy évben. Kétség se fér hozzá, hogy Karácsony és csapata hasonló sikereket tudna felmutatni választási győzelmük esetén. Gondolom, Fekete-Győrék Nyugati-Nyugatos Magyarország-koncepciója kifundálása közben is Portugáliára gondoltak inkább.

De ne legyünk elégedettek: tanuljuk meg értékelni, hogy Főpolgármester Úr nem csak borzasztóan szimpatikus, hétköznapi, szerethető figura, hanem még a kőbányai tévéstúdióba is elfáradt: hátha még a miniszterelnökjelölt-jelöltséget is elvállalja egyszer!

Köszönjük Neki.