Árnyékkormányt alakított Gyurcsányné: ez valami vicc, vagy halálosan komoly?

Ferike és a srácok a térről úgy döntöttek, hogy megpróbálnak nagyfiút-nagylányt játszani. Véleménycikkünk a Gyurcsány-házaspár legújabb húzásáról.

Mit csinál a kisgyerek, ha tűzoltó szeretne lenni?

Tűzoltósat játszik a kis barátaival a játszótéren, a kertben, vagy otthon a gyerekszobában.

Ha apu és anyu megteheti, lehet, hogy kap egy kis műanyag szekercét és sisakot, icipici tűzoltós kabátot és igazi villogós, szirénázós rohamkocsi modellt is.

A megannyi szerepjátékkal, álmodozással teli gyerekkor nagyon fontos az ember fejlődése szempontjából, hogy felnőttként a társadalom hasznos, önazonos, saját képességeinek és korlátainak tudatában levő tagja lehessen.

Úgy tűnik, a magyar ellenzék is kitermelte a maga önkéntes tűzoltó egyletét.

Ferike és a srácok a térről úgy döntöttek, hogy megpróbálnak nagyfiút-nagylányt játszani és Magyarország történetében elsőként árnyékkormányt alakítanak, méghozzá Gyurcsányné Aprev Klára vezetésével.

 

Hétfő délelőtt tíz órakor egy élő videóban mutatta be Klárika a második béből, hogy mely osztálytársai döntöttek úgy, hogy foci és mászóka helyett szünetben asszisztálnak a személyiségfejlődés korai szakaszában általában már kinőtt gyermeki ábrándjaihoz, ahol természetesen ő lesz a főnök.

Most már tudni véljük, hogy a hónapok óta tartó „Készülünk!” szlogen mögötti „munka” valójában a fantázia-szerepjáték szereposztásának meghatározása volt az unatkozó másodikosok napközi foglalkozása alatt.

Olvasóink kedvéért röviden magyarázzuk a jelenséget: az árnyékkormány egy, többnyire nem hivatalos semmirekellő klub, amelynek elsősorban olyan országokban – például Nagy-Britanniában – van létjogosultsága, ahol kettő, vagy több egymással szemben álló politikai erő valódi alternatívát kínál. A mindenkori ellenzék megalakít egy fiktív kormányt, amely a fontosabb eseményekre úgy reagál, mintha ők hoznák a tényleges döntéseket. Ennek nincs semmiféle közjogi következménye, azt hivatott demonstrálni, hogy az ellenzék képes lenne kompetens döntéseket hozni, ha ők vezetnék az országot.

Az árnyékkormány összetétele nem igazán okoz meglepetést: kivétel nélkül Ferihez hű hadnagyok, a szakértelem nem volt elvárás. Nem pazaroljuk az Olvasó idejét a részletekkel ugyanis az úgynevezett DK-árnyékkormány összetétele teljesen lényegtelen, minimum két okból:

  1. Gyurcsányék nem szorulnak bizonyításra. Két cikluson keresztül, bőségesen szolgáltattak élményt a magyar választóknak, hogy nemcsak kormányzásra alkalmatlanok, de a választók sem bízhatnak bennük. Különösen igaz ez a válságkezelésre, amely most sajnos újra aktuális feladvány lenne.
     
  2. Teljesen mindegy, ki milyen szerepet tölt be egy ilyen „kabinetben”, még az sem sokat számít, hogy Don Gyurleone nem kapott posztot ebben a pótcselekvésnek is kevés színjátékban. Ha lenne valódi kormányuk, abban a döntéseket ő és kizárólag ő hozná, felesége száján keresztül kihirdetve azokat.

Az időzítés, az ötlet kivitelezése és kommunikációja azonban hordoz néhány figyelemre méltó tanulságot:

  • A Gyurcsány-klán minden szinten elengedte az ellenzéki összefogás illúzióját. Valószínűleg fel sem merült bennük, hogy a választók jelentős része feltehetően igényelné más pártok közreműködését is, bár az sem kizárt, hogy ekkora ökörségben még a mindenhonnan kiközösített Jakab Péter sem lett volna partner. Ha lesz is ismét közös manőver a soron következő választásokon, azt a már fejben ismét kormányzó Feri, mint hűbérúr, nem pedig egyenrangú szövetséges képzeli el. Lássuk be, hogy ez a stratégia sokkal jobban illik a DK-t vezető klán fejének gondolkodásmódjához, legalább ismét kibújt a szög a zsákból. Gyurcsány ismét a régi.
     
  • Tudat alatt egy ilyen kezdeményezés – annak minden díszletével és szertartásával – jelzi, hogy mennyire nem tudnak fejet hajtani Feriék a választói akarat előtt. Ők elképzelték, hogy kormányt alakítanak és ezt bármi áron megvalósítják. Ezt a fajta neurotikus fixációt valószínűleg nem megélni, hanem kezeltetni kellene, de nem igazán akarunk ebbe beleszólni.
  • Az ábrándozás közben a tavaly ilyenkor még kiscicaként doromboló, békés, szeretettel teli Feri nején keresztül megvillantotta oroszlánkörmeit.
Ebben az országban csak akkor lesz végre béke, csak akkor lesz jövője az európai Magyarországnak, ha Orbán Viktor kormánya megbukik. És ez a feladatunk.
Forrás: Facebook/Dobrev Klára

A DK láthatóan nem hogy nem sajnál semmilyen áldozatot a hatalom megragadása érdekében, saját feladatuknak érzik, hogy feszültséget, békétlenséget teremtsenek, amíg ismét ők nem kerülnek a húsosfazék közvetlen közelébe. Dobrev Klára árnyékkormánya most megmutatja, hogy hatalom nélkül is tudnak annyi sz*rt kavarni, ami a háború és az energiaválság mellett további nehézségeket okoz majd a magyar embereknek.

Ettünk már a Gyurcsány-levesből, köszönjük, nem kérünk repetát!

De a főzős műsorukon ettől függetlenül szívesen röhögcsélünk.