Aljas rágalom, hogy Szabó Tímea a CIA ügynöke!

"Teljesen alkalmatlanná teszi a feladatra, hogy megbízhatatlan, link, közepesen hitvány jellemű emberekkel veszi körbe magát (Karácsony Gergely, Tordai Bence, Kocsis-Cake Olivio), akik a mindenkori megbízóra nagyobb kockázatot jelentenek, mint az ellenzék Magyarországra nézve." A kijevi amerikai sajtóattaséval parádézó képviselő rázós ügybe keveredett, de mi segítünk neki: összeszedtük, miért teljesen kizárt, hogy beszervezték az amerikaiak.

„Kár érte! Kiváló ügynök volt!”

(Bud Spencer – Terrence Hill: Nyomás utána!)

Szabó Tímea, a Karácsony-féle statisztikai hibának is tekinthető körömpiszok-neokomcsi viccpárt képviselője kényelmetlen helyzetbe került.

 
Bajnai Gordon volt miniszterelnök (tehát Szabó Tímea pártjának legszorosabb szövetségese) egyik főembere, Gansperger Gyula beszél arról egy kiszivárgott hangfelvételen, hogy Timi bizony „kemény csaj”, és hogy Afganisztánban bizony a C.I.A-nek, az amerikai hírszerző és destabilizáló ügynökségnek dolgozott. Pénteken megírtuk, hogy több mint érdekes módon a jelenlegi kijevi amerikai sajtóattasé igazgatta a karrierjét. 

Ezen a ponton szeretnénk Olvasóinkat emlékeztetni egy igen rövid életű, ellenzéki ajvékolásból és hasonló kiszivárogtatásból eredő miniügyre: Kövér László házelnök a titkosszolgálatok vezetőinek idén februárban tartott beszédében az ellenzéket jelölte meg mint legfontosabb nemzetbiztonsági kockázatot.

Akkor óriási patáliát csaptak (ami természetesen, mint minden hasonló csoda, három napig tartott), és éppen Szabó Tímea volt az, aki az ország harmadik számú közjogi méltósága ellen feljelentést tett. Szerinte Kövér

„…az alkotmányos rend megzavarására, a többpártrendszer felszámolására buzdította a szakszolgálatok vezetőit, ilyenre európai demokráciában még nem volt példa.”

(forrás: Index.hu)

Mi fenntartjuk azt, amit ennek kapcsán korábban is írtunk:

„Az kiabál, akinek a háza ég.”

Szabó Tímea
Szabó Tímea Forrás: MTI/Kovács Tamás

A hangfelvétel kapcsán felmerült vádakra reagálva a párbeszédes képviselőnő természetesen mindent tagadott, és Ganspergerrel szemben pert helyezett kilátásba. Érdekes, hogy mikor a helyzet úgy kívánja, a zöldkomcsik és ókomcsik a legnagyobb szövetségesek, de amint kényelmetlen hírek szivárognak ki, rögtön egymás tarkójába harapnak.

Mi azonban szeretnénk továbbra is következetesen tartani magunkat ahhoz, hogy az ártatlanság vélelme még az ilyen frusztrált, semmirekellő, tényleges társadalmi támogatás nélküli kommunistákat politikusokat is megilleti.

Össze is gyűjtöttünk néhány olyan érvet, miért is tartjuk lehetetlennek, hogy Szabó Tímea a Central Intelligence Agency beszervezett titkosügynöke lett volna.

„Az a gyanús, ami nem gyanús.”

(A tanú)

Aki végig nézte a Homeland című amerikai sorozatot, annak lehet némi fogalma arról, hogyan is működik az Egyesült Államok hírszerző hálózata.

IMDB

A piszkos munkát soha nem a hivatásos ügynökök végzik. A mindenkori műveleti területnek nyilvánított (és tudjuk, hogy az amerikaiak számára az egész világ annak tekinthető) ország lakosságából válogatnak beszervezésre előkészített, információforrásnak vagy tevékeny végrehajtónak használt embereket, akiket hízelgéssel, zsarolással, pénzzel, esetleg amerikai vízummal vesznek rá, hogy saját országukat elárulva dolgozzanak az Egyesült Államok céljainak szolgálatába állva.

Csúcspolitikusoktól egyszerű, átlagos utcaseprőig mindenféle szintű és képességű ember beszervezhető, lényegében bárki, aki ilyen vagy olyan ok miatt alkalmas vagy hasznos. Általában elmondható, hogy agilis, motivált, intelligens, kitartó, okos emberek válhatnak a világ legfontosabb szuperhatalmának eszközévé. A James Bond-filmekre jellemző kémkarakterrel ellentétben kifejezetten visszahúzódó, jellegtelen, általában rokonszenves emberek, akikkel szemben senkinek sincs esze ágában sem gyanakodni.

Ezzel ellentétben Szabó Tímea ordibálós, követelőzős botrányhős, aki főállásban ott árt saját hazájának, ahol tud. Fenyegetőzik, ígérget, méltatlankodik parlamenten belül és azon kívül is. Nem véletlen, hogy Házelnök Úr időről időre kénytelen őt helyre tenni.

 

Ezenkívül fokozottan alkalmatlanná teszi, hogy fontos beosztásban dolgozó, de megbízhatatlan, link, közepesen hitvány jellemű emberekkel veszi körbe magát (Karácsony Gergely, Tordai Bence, Kocsis-Cake Olivio, stb…) akik a mindenkori megbízóra nagyobb kockázatot jelentenek, mint az ellenzék Magyarországra nézve. A KariGergi Klub pedig még azt se tudta titokban tartani, hogy elkótyavetyélnék a Városházát. Gondolják, hogy az ügyifogyi főpolgármester és csapata a CIA-kapcsolataikat nem kotyognák ki a sajtónak?

  • Talán beszervezett ügynök volt Tímea, talán nem.
  • Az sem kizárt, hogy most is az. Valószínűleg sosem fogjuk megtudni, az ellenzék soraiból hányan szolgálnak idegen hatalmakat.

De ha így is van, le a kalappal a képviselő asszony előtt: ilyen pompás álcát még a legjobb kémtörténetek szerzői sem tudnak kitalálni!