Action for Democracy: A Soros csapat legjobbjai akartak beavatkozni a magyar közéletbe

Folytatjuk a Karácsony bizalmasa, Korányi Dávid által gründolt szervezetben mozgó emberek bemutatását. Egyikük esetében sem kell sokat keresgélni, és hamarosan megtaláljuk a Soros-kapcsolatot.

Ahogy arról a Kontra számolt be elsőként, Márki-Zay Péter mozgalmát 1,8 milliárd forinttal támogatták az Egyesült Államokból.

Hogy egészen pontosak legyünk: nyolc darab, összesen 1,86 milliárd forintnak megfelelő USA-dolláros „makroadomány”-t kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom: ezekből a legnagyobb tételek a 300 milliót bőven, illetve a fél milliárd forintot is majdnem meghaladják.

A szervezet részletes beszámolójából kiderült, hogy ezt a pénzt kizárólag kampánycélokra fordították.

kapcsolódó

 • Megérkezett az MMM elszámolása: 1,8 milliárd forintnyi dollárral támogatták Márki-Zayékat a kampányban

  Megérkezett az MMM elszámolása: 1,8 milliárd forintnyi dollárral támogatták Márki-Zayékat a kampányban

  Ez azért érdekes, mert az ellenzék jelöltje nemrég arról beszélt, hogy Amerikából komoly pénzekkel segítették a Fidesz-ellenes küzdelmüket. Újabb kérdőjelek bukkantak fel a baloldal külföldi (párt)finanszírozási botránya körül. Nem csak emiatt volt érdekes a késve közzétett dokumentum, hiszen abban több irracionális tétel is szerepel. Többek között 530 millió ment Facebook-hirdetésekre, 97 millió buszoztatásra, 290 millió robocall- és SMS-kampányokra, de az MMM marketingre és tanácsadásra se sajnálta a pénzt.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom az Action for Democracy nevű amerikai civil szervezet közvetítésével kapta meg a támogatást, ezt Márki-Zay Péter árulta el egy podcast-műsorban néhány héttel ezelőtt.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár mind Márki-Zay, mind az Action for Democracy arról beszélt közleményében, hogy törvényesen jártak el, a Kontra által megkérdezett  szakértő elmondta, hogy, hiába, hogy egyesületként látszólag sikerrel kerülték ki a jogszabályt Márki-Zayék, mivel kizárólag kampánycélokra használták a támogatást, így is, úgy is megvalósult a tiltott kampányfinanszírozás.

kapcsolódó

 • Dr. Kosik: Elég sok szervezet nem támogatta még Karácsony Gergelyéket, de csak az Action for Democracy akart erről beszámolni

  Dr. Kosik: Elég sok szervezet nem támogatta még Karácsony Gergelyéket, de csak az Action for Democracy akart erről beszámolni

  A neves ügyvéd, dr. Kosik Kristóf, a Kosik Ügyvédi Iroda alapítójának szakmai véleményét kértük a Márki-Zay Péter külföldi finanszírozása körüli botrányról. Dr. Kosik kifejtette, hogy már azzal megvalósult a tiltott pártfinanszírozás, hogy Márki-Zayék kampányfinanszírozásra használták az egyesületi támogatást, kikerülve a párttörvényt. De beszámolt arról is, hogy az eset kapcsán felmerülhet a pénzmosás és a költségvetési csalás gyanúja is. Véleménye szerint az ügy mindenképpen komoly nemzetbiztonsági kockázatot hordoz magában.

A Kontra részletesen utánanézett, hogy pontosan kik is azok az emberek, akik az Action for Democracy mögött állnak, és nagyon érdekes dolgokat találtunk.

Az alapító, Korányi Dávidról rengeteget írtunk. Ő amellett, hogy Karácsony tanácsadójaként dolgozik, bejáratos az amerikai demokrata, globalista körökbe. És régi motoros a Soros-féle szervezetek környékén is.

kapcsolódó

 • Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a szervezet ezer szálon kötődik Soros Györgyhöz, hiszen az Action for Democracy második számú vezetőjének, Elisabeth Jenningsnek az a Kati Marton az édesanyja, aki baráti viszonyt ápol az üzletemberrel, és egyidőben bent ült a CEU igazgatóságában is. Kati Marton egyébként a tanácsadó testület vezetője.

 

 • Szintén említésre méltó Wesley Clark tábornok, akit Soros György korábban az ukrán hadsereg felfegyverzésével bízott meg. A volt NATO-vezető  az amerikai tanácsadók javaslatára felbukkant Márki-Zay kampányában is.

Forrás: Wikipédia

 • De érdemes megemlékeznünk Timothy Garton Ash globalista történészről is, aki egy időben elismert tudósként tevékenykedett, de mára teljesen feláldozta a hitelességét a nyílt társadalom oltárán. Egyébként pedig

régóta kapcsolatban áll Soros Györggyel, 2011-ben például közösen szólították fel az Európai Uniót a pénzügyi válság megoldása érdekében.

 

A Kontra mostani cikkében  folytatja az amerikai szervezet tanácsadó testületének vizsgálatát. Előrebocsátjuk: Sorosban továbbra sem lesz hiány.

Szubjektív történelem

Folytassuk hát a sort Timothy David Snyderrel, a Közép- és Kelet-Európa újkori történelmére szakosodott amerikai történésszel, aki egyébként állandó munkatárs a Yale Egyetemen, és sokat foglalkozott Ukrajnával és Oroszországgal, de a holokauszt témájával is.

Forrás: Wikipédia

2014-ben Lvivben, Ukrajnában skizofasisztának nevezte a putyini rendszert, amely szerinte fasiszta eszméket használ retorikájában. De hasonló dolgokat vélt felfedezni Trump kormányzása során is.

Nagyon érdekes, hogy hasonló párhuzamokat Biden vagy mondjuk Macron esetében nem figyelt meg.

A mostani háborús konfliktus kapcsán is egyértelművé tette véleményét, mert szerinte Zelenszkij ukrán elnök valódi hős lett, ugyanis megmutatta az amerikaiaknak, amit azok már elfelejtettek, hogy tudniillik a demokráciáért érdemes meghalni is.

De persze Orbán Viktorról is kifejtette rosszalló véleményét a Soros-féle New York Timesban. A magyar miniszterelnököt ugyanis Soros György támadójaként, hazug antiszemita összeesküvés-elméletek terjesztőjeként mutatja be a cikkben. Orbánnak ugyanis ez a „hazugságszéruma” – vallja a  történész.

Nagy meglepetésre azért nem kell számítani, hiszen egy 2019-es interjúban elmondta, hogy hálás Soros Györgynek, aki megismertette vele Kelet-Közép-Európát.

Külügyminiszterből migránssimogató

Korábbi cikkünkben már emlegettük David Milibandet, aki jelenleg szintén az Action for Democracy tanácsadó testületének tagja. Miliband a brit külügyminiszteri pozícióból igazolt át a New York-i székhelyű civil szervezethez, az International Rescue Committee-hez (IRC).

Forrás: AFP

Több cikk is Soros-közelinek nevezi az NGO-t. Hogy pontosan min alapul a megállapítás, azt nem tudjuk, de hogy a vezetője egy követ fújt a spekulánssal, azt jól mutatja, hogy 2017-ben kinyilvánította az EUObservernek adott interjújában, hogy

Az Európai Unió tagállamainak több mint félmillió olyan migránst kellene átvenniük, akik jelenleg harmadik világbeli menekülttáborokban élnek.

De Miliband és az IRC Soros-közeliségét az is jól bizonyítja, hogy egy 2016-os Népszabadság-cikk szerint Soros félmilliárd dollárral segítette a menekülteket, amelyet az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával és Miliband szervezetével, a Nemzetközi Menekültügyi Szervezettel együttműködve osztottak szét.

Egy körben a Datadatosokkal

A fentiekhez hasonlóan szorosan kötődik a Soros-szervezetekhez az olasz Nathalie Tocci is, aki több, vélhetően az Open Society Foundationhoz közel álló olasz NGO-nak a vezetőségében is ott ül. De Tocci az Action for Democracy közelében többször is felmerülő, Bajnai, Korányi és a Datadatos csapat által látogatott European Council on Foreign Relationsnak is tagja.

Forrás: Wikipédia

Mesemondó nagykövet

Mindezek mellett érdemes megemlíteni azt is, hogy a AfD tanácsadó testületének tagja Eleni Kounalakis is. A hölgy Amerikai Egyesült Államok 26., nem túl szép emlékű magyarországi nagykövete volt.

Forrás: AFP

A hölgy irányultságáról mindent elmond, hogy már 2008-ban is Hillary Clintont támogatta, sőt 1 millió dollárt gyűjtött az előválasztási kampánya számára, de a családját is Soros-közelinek titulálják.

Az igazságérzetéről, korrektségéről sokat elárul, hogy a 2018-as 11 halottat követelő pittsburghi mészárlás kapcsán arról írt, hogy négy évet töltött az „antiszemitizmus legsötétebb szegletében”, Magyarországon.

 

Ha valaki esetleg nem emlékezne, elmondjuk, hogy 2018. 10. 27-én, szombaton egy ámokfutó tüzet nyitott egy pittsburghi zsinagógában. Vagyis egy olyan dolog történt, ami Magyarországon soha nem fordulhatna elő.

Utóbbi bejegyzés miatt Kovács Zoltán szóvivő is rosszallását fejezte ki.

Nem meglepő módon róla is azt írja egy cikk, hogy a Wikileaks e-mail-ek tanúsága szerint közeli barátja Soros Györgynek.