A világhírű maneken politikus férje, aki arról híres, hogy a felesége világhírű

LEAN Six Sigma, piaci alapokra helyeztük a város-távirányítást, várjuk a mikroadományokat

Elképzelt riportunkat a telex.hu elképesztően XXI. századi és MENŐ mélyinterjúja ihlette   Korányi Dávid: Ha egy jövőre megalakuló ellenzéki kormányban megtalálna egy feladat, nem ugranék el előle

-Köszönjük, hogy befáradt a szerkesztőségbe – kezdjük a legfontosabbal: ugyebár mostanra az egész világ tisztában van azzal, hogy az Ön a világhírű maneken, Polacsek Anikó párja – na de a kedves nevét is elárulná-e nekünk esetleg?

-Nem.

-Hogyan szólíthatjuk akkor?

-Egyszerűen csak City Development Project Manager Úrnak, vagy esetleg a Világhírű Polacsek Anikónénak, ha úgy jobban tetszik – úgyis így ismer már mindenki, minek erőltessük a többit.

-Köszönjük szépen a felajánlást, élünk vele. Ön legendásan unalmas, szürke, ismeretlen személyiség, akit senki se látott sehol, akit senki se ismer, aki sehol se volt ott. Az hogyan lehet, hogy Ön mégis ilyen kulcspozícióba kerülhetett a városvezetésben?

-Namost első és legfontosabb, hogy kiváló káder vagyok, és simulékony, beolvadó jellememből fakadóan pontosan az ilyen emberek kellenek leginkább a háttérbe. Azzal, hogy sehol se voltam ott, azzal azért erősen vitatkoznék, mert pl. 2009-ben én voltam az a szürke megbízott alállamtitkár-helyettes, aki komoly eredményeket ért el egy straßburgi plenáris ülés utáni pókerpartin. Szóval voltak már sikereim, még az Index is megírta.

-Ne haragudjon a tolakodó kérdésért, és távol álljon tőlünk, hogy elbulvárosodnánk, de egy ilyen huszadrangú valaki, mint Maga, hogy tud mégis elcsábítani egy világhírű manekent? Lehetett ebben szerepe annak, hogy Ön pimaszul és szemtelenül jóképű?

-Igen, a helyes-markáns, mégis férfias pofim megkerülhetetlen tényező, illetve meg hát az ilyen kis modellfruskákat mindig lenyűgözi a pénz és a hatalom, nekem pedig mindkettőből kijutott, és ezt ők tudják. És hát túl buta se vagyok, ha nem hangzik nagyképűen.

-Tiszta sor. Beszéljen nekünk egy kicsit a VÍZIÓJÁRÓL és a MISSZIÓJÁRÓL, hiszen mi más lehet fontosabb egy önkormányzatnál!

-Ön talán még nem is tudja, hogy mennyire fején találta a szöget – Maga kis újságíró-inas. Na ez hiányzott a tarlósi érában: a VÉRPROFI, valóban üzleti és nyugatias piaci alapokon nyugvó városvezetés – na meg persze egy hatalmas, világméretű összeesküvés-hálózat és spekulánsok által vezérelt mélyállam-háttérhatalom, amiről majd a későbbiekben mindenképpen beszélünk.

Roppantul fontos, hogy MENŐ dolgokat csináljunk, és ne ilyen boomer dolgokat, mint pl. az útépítések, utcaseprés vagy közösségi közlekedés. Azt a fiatalok már leszarják, meg feszengenek is a rendben, a tisztaságban. Mennyivel frissebb és fiatalosabb, hogy legyen valami kurva drágán kifejlesztett ergonómikus-ökoszisztémás appunk mindenre, amit senki se tölt le a telefonjára, de mutogathassuk, hogy lehet rajta blockchain-alapon süntelelőt adoptálni. Még fontosabb, hogy rendszeresen cserélhessük ki a best practice-eket (bocs, de egyszerűen nincs rá magyar megfelelő) hasonlóan anarchista-szélsőbalos városvezetésekkel szerte a világban, és újabb, hasonlóan idióta ötleteket gyűjthessünk.

-Ön ha jól tudom, New Yorkból látja el városvezetői feladatait.

-És, közöd? Takarodj a hálószobámból!

-Csak még a mai világban szokatlan, hogy bárki a városvezetői feladatait távmunkában látná el. Félre ne értsen, véleményem szerint roppantul vagány és előremutató ez, csak a látszat kedvéért kötözködöm kicsit. Ha szabad megjegyeznem, már 2019 októberében is Önre szavaztam.

-Kérem, szakadjunk el attól a XX. századi, kicsit olyan CRINGE gondolkodástól, hogy az a munka, ami annak látszik. Én rengeteget dolgozom fejben, el se tudja képzelni: elalvás előtt, fürdés, lovaglás, meditáció vagy széllovaglás közben. Most is, hogy Önnel beszélgetek, ez kőkemény munka, és igen, valamikor tranzakcionális feladatokat is el kell látnunk, mint pl. valami ütős facebook-poszt összerakása. Az alacsonyabb hozzáadott értékkel bíró munkaköröket pedig úgyis kiszerveztük már rég Indiába, ahogy minden rendes multi tenné. Ha mégis valamit helyben lenne muszáj csinálni, akkor valaki csak odaküld valakit, de mottónk az, hogy „élni és élni hagyni”. Ha nem bántod a markecolót a négyeshatos villamoson, ő se fog bántani téged, peace! Hiszek a karmában és a számmisztikában, mint minden rendes spirituális, európai értelemben vett keresztény ember.

-Azt szeretném kérdezni, hogy ugye semmi PR-fogás nem volt abban, ahogy Önöket Karácsony Gergely Szilveszter teljes titokban összeadta.

-Semmi, tótspontán volt az egész. Meg ő ilyenkor nem kolléga, hanem barát. Persze fideszes esetben elítélem, ha valaki a haverjaival üzletel, de ez most más, mert mi fiatalok vagyunk, és jöjjenek már végre a Fiatalok!

-Hogy látja, mennyire kell napjainkban ahhoz bátorság, hogy valaki felvállalja a politikai hovatartozását?

-Borzasztóan bátornak kell lenni hozzá. Főleg, ha valaki szupermodellként áll ki a világbéke, a női-, az LMBTQ-jogok mellett, vagy éppenséggel a feketékkel szembeni rasszizmus ellen. A többit éppen leszarjuk.

-Milyen sikereket tudnak eddig felmutatni a Szabad Demokraták, izé, Városok Szövetségével?

-Rengeteget. Van a már fent említett mátrix-organizációs, globális ötlettár, nagyon pörgős és gyümölcsöző online workshopokat tartunk, minden reggel standup, ahol a postiteket húzogatjuk balról jobbra a virtuális táblán, kőkeményen lobbizunk az érdekeinkért, és támadjuk, akadályozgatjuk, zsaroljuk a kormányt. Célunk, hogy sokkal konstruktívabbak legyünk, mint pl. a V4-es csoport.

-Konkrétan milyen eredményeket tudnak felmutatni?

-MOST MONDOM, hogy kőkeményen lobbiztunk meg emailezgettünk már többször is, és azt is elértük, hogy a kormány fejlesszen a városban, meg azt is, hogy ne. De képzelje, még azt is megengedtük nekik, hogy villamost építsenek nekünk, win-win. 

-Végezetül: mik a távlati terveik?

-Még több virtuális meeting, még több lobbi, még több levelezés, és persze mikro- és makroadományokat egyaránt köszönettel veszünk, a kormány pedig dolgozzon továbbra is helyettünk! Természetesen kár lenne előreszaladni meg nevekkel dobálózni, de örömmel lennék 2022-es választási győzelmünk után Karácsony Gergely Szilveszter Miniszterelnök Úr fizetési listáján bárki és bármi, csak bejárni ne kelljen.

-Ezt tökéletesen megértjük, mi se mászunk már ki egész nap az ágyból. Utólag is elnézést kérünk, de az ömlesztett, perceken át tartó corporate bullshitből nem sokat értettünk, ez valószínűleg még a kampányban is jól fog jönni Önöknek. Jó egészséget!

-Köszönöm a lehetőséget, eljön a mi napunk!