A vádak szerint (köz)pénzzel támogatta a Hamászt Hollandia külügyminisztere

A holland külügyér pénzt küldött palesztin civil szervezeteknek. Persze nem a sajátját, hanem közpénzből élte ki a humanizmusát.

Hollandia liberális politikusai évek óta össztűz alatt tartják a magyar kormányt és Magyarországot. Ennek a támadássorozatnak volt az egyik eredménye a Sargentini - jelentés elfogadtatása is. Az iratban szereplő vádak mind egy szálig hazugságok voltak, azonban a háttérben megkötött politikai alkuknak köszönhetően sikerült keresztülvinni a megszavaztatását.

Áteröltették, a magyar kormány perre ment, az ítélet azonban nem Magyarországnak kedvezett.

Épp a mai nap, az Európai Bíróság elutasította Magyarország keresetét azt illetően, hogy a jelentés elfogadásának szavazatait szabálytalanul számlálták meg.

A magyar kormány azért vitte bíróság elé az ügyet, mivel ezen a szavazáson múlott a hetes cikkely szerinti eljárás, amely annyira fontos volt az EP liberális tömörüléseinek, hogy a szavazatszámlálás módszerébe olyan változtatást eszközöltek, hogy mindenképpen átmenjen a jelentés elfogadása. Ennek fényében meglehetősen nevetségesnek tűnik, hogy a Magyarország ellen indított uniós eljárások között szerepel a "választójogi rendszer működésének" a bírálata is. Azonban kénytelenek vagyunk elfogadni, hogy napjainkban

Így működik az EP napjainkban.

Csekélyke elégtétel, hogy az uniós számonkérőszék tagjait, a magyarok legfőbb kritikusait sorra kapják rajta azon, hogy szakmányban szegik meg a törvényeket és a sokat hangoztatott értékeket annyira tartják, mint a papírt, amire a Sargentini - jelentést nyomtatták. Az utóbbi időben több német politikus is megbukott korrupciós ügyekkel, ahogy a Fidesz véresszájú luxemburgi kritikusának is a törvény előtt kell felelnie, amiért lopja a közös pénzünket.

Így működik. Nem csak az EP, hanem a karma is.

A lebukási sorozat következő fejezete Hollandia nemrég kinevezett külügyminiszteréről szól. Bizony a jogállamiságra, a törvények tiszteletére olyan kényes hollandok körül rengeteg sötét színű dolgot találni, ha alaposan vizsgálat alá vonjuk őket.

Sigrid Kaag ellen például rendőrségi vizsgálat indult, miután kiderült, hogy a Hamász nevű palesztin terrorszervezetet támogatta pénzzel. Persze nem a saját pénzével, hanem adóstexszel.

Kaag minisztériumán keresztül segély-összeget utalt át egy palesztin civil szervezetnek, az Unió Mezőgazdasági Munkabizottságának.

"Ennek a civil szervezetnek több vezető tagja is részt vett a 17 éves Rina Shnerb 2019 augusztusában történt meggyilkolásában. A robbantásos merényletben Shnerb apja és testvére megsebesült. Miután bizonyítékot szolgáltattak a civil szervezetnek a Népi Front Palesztina Felszabadításáért terrorista csoporttal való kapcsolatáról, a holland kormány tagadta, hogy pénzt utalna a Mezőgazdasági Munkabizottság Uniójának. Végül azonban a holland kormány kénytelen volt beismerni, hogy gyilkosok fizetését finanszírozta” – szól a Neokhon cikke az ügyről, amelyből egyebek között kiderül, hogy a holland külügyminiszter - asszony férje, Dr. Anis al-Qaq, a Palesztin Hatóság korábbi vezető tisztviselője volt.

Az ügyben a Wilders-féle Szabadságpárt egyik képviselője tett feljelentést arra hivatkozva, hogy a holland büntető törvénykönyv 421. pontja „tiltja a terrorizmus pénzbeli támogatására szolgáló szándékos gyűjtést, objektumok megszerzését, birtoklását vagy finanszírozását”.

A holland kormány előbb mindent tagadott, aztán lebuktak. Az egészből becsületes beismerés lesz hamarosan, és már senki nem fogja őket számon kérni azért, hogy hazudtak a támogatás kapcsán. Sosem kérik őket számon, mert nem így működik az EU, hogy a hollandokat csak úgy kérdőre lehet vonni, ha hazudnak.

Itt újra csak érdemes visszagondolni a Sargentini - jelentésre, amely többek közt „zsidók és a zsidó tulajdon” ellen elkövetett erőszakos cselekményekkel vádolta meg Magyarországot. Persze ezeket a vádakat sem tudták semmivel az égegyadta világon alátámasztani, a jelentést mégis kritika nélkül elfogadta az Európai Parlament. Pedig hazudtak, az állításaikat nem tudták bizonyítani.

Valami rémlik azt illetően, hogy úgy magyarázták a „kisebb” valótlanságok megjelenését az anyagban, hogy bár egy-egy állítás valóban nem állja ki a valóság próbáját, az összképet kell nézni.

Értsd úgy, hogy bár a jelentés minden szava hazugság, azonban ha összességében nézzük a sok hazugságot, akkor az végül a valóságot tükrözi vissza. Ez meggyőző érv volt minden demokratikusan gondolkodó ember számára, éppen ezért az ellenzéki média úgy hordozta körbe a Sargentini-jelentést, mint a véres kardot. Majd ettől megbukik az Orbán!

Mindössze annyit felejtettek el megemlíteni a szerzőről az antiszemita vádak kapcsán, hogy pártja, a Groenlinks teljes fordulatszámon tolja az Izrael-ellenességet évtizedek óta. Még 2010-ben Sargentini is aláírásával látta el azt a petíciót, amely arra szólította fel a holland kormányt és az Európai Uniót, hogy folytassanak Párbeszédet a Hamásszal, mivel csak így oldható meg a közel-keleti konfliktus.

A Hamászt egyébként az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült királyság, de még az Európai Unió is terrorszervezetként tartja nyilván. Alapítóokiratuk szerint:

„harcunk a zsidók ellen nagyszerű és komoly.”

Sargentini, miközben a magyar zsidók miatt aggódott, párbeszédet kezdeményezett egy terrorszervezettel, amelynek deklarált célja a zsidó állam elpusztítása.

Ezen kívül emlékezetes az is, hogy Sargentini szóvivője még 2011-ben sajnálatát fejezte ki, amiért a liberális képviselőnő nem lehetett ott a Gázába fegyvereket is szállító blokádtörő hajó fedélzetén. Párbeszéd, fegyverek, illetve a jelen botrány kapcsán tudjuk, hogy némi euró is jut a palesztin terrorszervezetek támogatására.

Persze becsületes ember nem örül a palesztinokat ért sérelmeknek. Azonban a biztonságuk legfőképpen azon múlik, hogy sikerül-e lefegyverezni a Hamászt. A terrorszervezet ugyanis gyakorlatilag élő pajzsként használja az ártatlanokat, feláldozzák gyerekek és asszonyok életét, hogy aztán az ő halálukkal tovább radikalizálják a muszlim világot.

Nem titok egyébként, hogy Sargentini és pártja minden Közel-Keleten kirobbant konfliktusért Izraelt hibáztatja. Tulajdonképpen a „sok hazugság együtt, végül igazsággá válik” módszer sejlik elő ebben az esetben is. Ezek alapján Izrael saját magára lő ki rakétákat, saját maga támadja meg késsel a zsidókat az utcán, hogy aztán válaszcsapásokat mérhessen. Fondorlatos!

A GroenLinks, azaz Sargentini pártja 1989-ben jött létre különböző baloldali pártok, köztük a holland Kommunista Párt egyesüléséből. És itt újra helye van a csodálkozásnak:

Nahát, ezek hogy megváltoztak!

A változást mi sem bizonyítja jobban, mint az,

  • hogy 1994-ben, a párt egyik vezető politikusa, Mohamed Rabbae egy interjúban Izrael ügynökének nevezte Geert Wilderst, a bevándorlásellenes párt jelenlegi vezetőjét.
  • 2002-ben zsidókat vertek meg egy olyan amszterdami Izrael-ellenes rendezvényen, amelyen a zöld párt több képviselője is felszólalt. A haladó szellemű összejövetelen többek között fiatalok azt kiabálták, hogy:
„Hamász, Hamász, minden zsidóval a gázba.”

A holland liberálisok kritikáit, jogállamisági leckéit pontosan olyan komolysággal kell eztán venni, mint amennyi komolyság van abban, hogy az Izrael-ellenes zöld párt politikusa a magyarországi antiszemitizmus miatt aggódik.

Mi magyarok közben a holland egyetemek akadémiai szabadságáért aggódunk. A sajtóbeszámolók szerint ugyanis súlyosan sérült egy holland művészeti egyetem autonómiája, miután az intézmény vezetése leszedette az egyik Izrael elpusztítására buzdító molinót az épület faláról.

Mindez egy művészeti intézmény esetében különösen sérelmes, a döntéssel semmibe veszik a művészi szabadságot.

Remélhetőleg Sargentini asszony hamarosan közbelép és újra hivatalos keretek között lehet a zsidó állam elpusztítására buzdítani!