A túlkompenzáló, vidékről FELmenekült liberális

Apa és Anya vidékről nem látja, hogy Pride-ra jár a gyerek

A vidéki nem vidéki, hiszen városi. Vidék az a falu, ahonnan a sárga busz a ’parasztelosztóra’ (’buszvég’) hordja a falusiakat, na azok tényleg vidékiek. De ha falusi, akkor sem vidéki, mivel Nembudapesten csak életének első 18–21 évét töltötte el, utána már Pécsre is járt egyetemre, de akár már ’Pesten is éveket töltött albérletben: ezek után elég gáz lenne kijelenteni, hogy ő ne lenne fővárosi.

Ő itt dolgozik, itt fizet adót, a gyerekek ide járnak oviba, iskolába, már minden ide köti! Otthon csak a tanulatlanok maradtak, semmi kilátás.

Úgyhogy nem maradt más: FEL kell jönnie, és terjesztheti itt is a kommunista pestist.
Az új-budapesti telepes túlkompenzál: kívülről ismeri az átszállási kapcsolatokat, a kerületeket: csak pislogsz lexikális tudásán. De persze ez nem minden: ő ideológiailag is azonosult A Várossal, amely természetesen liberális. Kikutatta, tudja és hiszi: az ő fejében Nagy-Budapest mindig is vörös Bécs volt, az úgy egy az egyben ilyen (élő entitás), ő pedig kiválóan beilleszkedett, és megfelel az elvárásoknak.

Olyannyira nembudapesti, hogy inkább vissza is költözik aztán pár év múlva az agglomerációba (Fót, Érd, Budakeszi) valami 30 éves, kedvezményes csokos hitellel terhelt sorházba, és onnan orbánozik tovább a hasonlóan dehogyvidéki, de ideológiailag felszabadult feleségével, és nézi a Starwarsokat szegény gyerekekkel. Középosztálybeli léte nem boldogítja, azt Orbán ellenére érte el, és különben is, a nővérének a volt szobatársáék öt éve Nürnbergben élnek, és sokkal jobban élnek, hiszen ott megbecsülik az embert!

A kormánynak már csak tényleg egy utolsó dobása maradt, és ő aztán tényleg most már elhagyja ezt a provinciális minidiktatúrát.

Utálja a Fideszt, a fideszeseket, hatalmas rajongója Karácsony Gergőnek (lájkolgatja folyamatosan), protestál a #FreeSZFE nemes ügye mellett (lehetőleg fellogózott profilképpel – ebből is látszik, hogy félnek az emberek), és azért havonta párszor hazajár hétvégenként kajázni meg némi támogatást begyűjteni a fideszes (boomer) szülőkhöz nemvidékre, de aztán rohan is vissza az agglomerációba,

mert itt már nem látja Apa, Anya és a Mama, hogy milyen kis irritáló, tudálékos liberális majom lett a kisunokájából.
Nyitókép forrás: unsplash.com