A trianoni gyásznapon történtek megmutatták: tényleg csak magyarországi baloldal létezik

Mostanra eljutottak arra szintre, hogy minden mindegy alapon rugdosódnak. Véleménycikkünk a magyar-angolon csodálatosan szurkoló gyerekek lerassziztásáról.

Tényleg csak magyarországi baloldal létezik.

Magyar aligha. A trianoni diktátum gyásznapja többek közt arra is jó, hogy kiderüljön, kikkel vagyunk „egy vérből valók”, és kik azok, akik jobban tennék, ha szépen eltakarodnának.

Menjünk szépen sorban. Először is Niedermüller Péter volt az, aki ismét alulmúlta önmagát. Szegény belpesti öreg nem érti, hogy mit jelent a magyarság, mit jelent a szétszakítottság, az igazságtalanság és legfőképpen a jogfosztottság.

Utóbbiról annyira nincs halvány fogalma sem az egyébként Ukrajna mellett rendszeresen kardoskodó „politikusnak”, hogy képes volt a széles publikum elé tárni penetráns ostobaságának járatlanságtól terhes hülyeségét. Arról írt, a békediktátum legalább arra jó volt, hogy az elszakadt magyarság végre jobban élhet, mint itthon. Ha a VII. kerületben laknék, bizony aggódni kezdenék, hogy a regnálása alatt bekövetkezett csoda-jólétben meddig beszélhetek még az anyanyelvemen.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A másik ékesszóló sem jobbról jött, mily meglepő! Nem kell pátoszos ódákat zengenie senkinek, csak azért mert jobbra vagy balra húz a szíve. Ha például felénk húz valaki, akkor ennek az embernek nagy valószínűséggel axióma a család, az élet, a haza vagy a kultúra szentsége.

Hogy a másik térfélen a pénzen kívül van-e bármilyen más összetartó erő, azt nem tudom, ha igen, akkor írjátok meg nekünk. Akárhogy kutakodtam, nem sikerült rájönnöm, és sem Niedermüller, sem Vicsek Ferenc nem segít benne.

Utóbbinak is sikerült a magyarság tragédiájának napján játszott és mégis üdvös meccseredmény mellé beszúrnia egy olyan tételmondatot, amiről elsőnek azt hittem, hogy valami furcsa tréfa.

Aztán erről az egyébként ködös anyagi és politikai kapcsolatokkal rendelkező váci skriblerről kiderült, annyira hitvány, hogy nem volt vicc amit leírt, miszerint a magyar–angol meccsen az MLSZ beültetett harmincezer rasszista gyereket. Ezt komolyan gondolta, nem vicc!

A boldog békeidőben Frim Jakab nyitott egy „hülyenevelőt”, ami nagyjából egy elmegyógyintézet volt. Akkoriban a hülye szó még tágabb értelmezésben forgott, de ma sokkal letisztultabban fejezné ki magát egy ilyen intézmény és neve, ha arról szólna, hogy a közönség egy-két pengőért élőben megnézheti magának ezeket az országos féleszűeket.