Transznormális valóság

Vizuális kóstoló a bináris világ utáni mindennapokból

Magyarországgal (és nem mellesleg Lengyelországgal) szemben is megindult a kötelezettségszegési eljárás.

Egy kulturális és életmód-háború ideológiai és jogi frontján eldördültek a nehéztüzérség ágyúi, úgy tűnik, Brüsszel kifejezetten szeretné elvitatni a választói felhatalmazással törvénykező Orbán-kormány azon jogát, hogy a gyermeknevelés irányának privilégiumát családon belül hagyja.

Sokan kifejtették már pro és kontra érveiket ebben a vitában. Mi most arra szeretnénk vállalkozni, hogy néhány képi és videós illusztráció segítségével mi is az a "teljesen normális" életstílus, melynek nyugatról most helyet követelnek az óvodákban, iskolákban és a fiatalok által fogyasztható médiumokban. 

Mert ugye ha nincs igény rá, hogy megjelenjen, ennek korlátozása sem zavarna senkit, értem?

Az, hogy ki hogy érzi jól magát a hálószobában (konyhaasztalon, spájban, istállóban, hűtőszekrényben, ki hol szereti, stb...), tényleg magánügy. Az is magánügy, ha valaki felnőtt fejjel fogja magát, a saját döntése alapján szárnyas péniszt tetováltat a homlokára. Ez egy szabad ország.

 • De vajon ez normális?
 • Mi a normális?
 • Leginkább az, amit Ön annak érez.
 • És amit a társadalom többsége nem érez annak, az ITT ÉS MOST nem normális.

Mivel civilizált európai emberek vagyunk, ezért kulturáltan tudomásul vesszük létezését, békésen együtt tudunk vele élni, de nem kívánjuk, hogy a gyerek kifejezett szándékunk ellenére azt hallja az oviban: "...ez a bácsi éppen olyan ember, mint te, vagy én."

A társadalmi és biológiai nemek döntésen - és sebészeti beavatkozáson - alapuló szabad választása, módosíthatósága a jelenlegi magyar többség számára úgy tűnik, nem tekinthető normálisnak. 

Mi ezt a kulturális állásfoglalást sem helyeselni, sem kritizálni nem szeretnénk, az alábbi összeállítással az Olvasóra bízzuk, hogy amit lát, az éppen olyan természetes különbség-e, mint mikor valaki Jagermeister helyett Unicumot iszik, vagy Metallica helyett technot hallgat?

 • A transz-közösség univerzumáról készült kép tanulmányozása során meggyőződhetünk róla, hogy igen élénk fantáziája volt a rajzolónak változatos társadalmi és biológiai nemi identitások közül választhat ma az unatkozó ifjúság. 

Facebook

A transz-közösség is igyekszik cukiságoknak álcázott, érzékenyítő propagandaplakátokkal illusztrálni, mennyire normális az, ha egyik nap felkelve úgy döntesz, mostantól minden más lesz, mert én azt mondtam.

Biztosan nem a sérülékeny tizenéveseknek szólnak ezek a kedves képregény figurák, ezek döntésképes, érett, felnőtteknek szóló üzenetek, ugye?

Facebook

A genderfluid érzékenyítő tréning következő állomása, ha tacepaokon keresztül tanítjuk meg a transz-közösséget - de főleg a többségi társadalmat - hogy is kéne viselkedni.  

Hahó! Ez már a XXI. század!

Nem elmebaj, nem vicces a borostás tűsarkús bohóc a buszon, a női egyenjogúság, mint például a nyilvános szoptatás, egyenlő bérek, vagy menstuációs görcsök a f*szos csajoknak is jár!

Facebook

És persze ők csak a saját életüket akarják élni, ugye? Véletlenül sem akarják a többség életmódját is saját képükre formálni? 

Ja, de?

Nem baj, tökre nekik van igazuk! Felszámolni a női-férfi WC duális agresszióját, csukjuk be a rendőrséget (Black Lives Matter kedveli ezt), tekintsük az átmeneti gyermeki zavarodottságot nemi identitás-beli kérdésnek. A gyereknek JOGA VAN a képzeletbeli neméhez éppen úgy, mint a képzeletbeli barátjához!

Facebook

Végezetül pedig néhány szép videós történet a transz-univerzumból, jó étvágyat kívánunk!

 • Itt például egy úr világra hoz egy másik úrtól fogant gyermeket. Gyönyörű!
 • Ez a családmodell a jövő. A gyermekek még kiskamasznak is alig nevezhetők, de máris tudjuk róluk, hogy rossz testbe születtek! Egy jó szülő pedig mindenben támogatja gyermekét, ugye?
 • Egy szélsőjobboldali eszmékkel megfertőződött (csak ez lehet a magyarázat...) transznemű inkább már mégiscsak visszacsinálná. Pedig milyen jó ötlet volt!
 • Ez az anyuapuka például nem is tudta magáról, hogy várandós és úgy adott életet gyermekének! Csodálatos tartalom!
 • Ezek a szülők úgy nevelik gyermekeiket, hogy a szélsőjobboldali, elavult nemi szerepek ne gátolhassák őket a szabadon szárnyalásban. Mindenkinek így kéne felnőnie, nem?
 • Ennek az úrnak például f*szos csaj a párja (műtéteken innen és túl?), de attól még nem meleg. És ezt Ön is láthatja, mert ez fontos. És normális. Sőt, átlagos. Lesz nemsokára. Értem?

Végezetül tegyük fel a kérdést: