A szegény ember Miheil Szaakasvilije biztos elsimítaná az esetleges magyar-amerikai konfliktusokat

Pocijuknak a lazacos szendvicsek, lelküknek a hazájuk feljelentése hiányzik már nagyon a haladó helytartó-jelölteknek.

Lám, a haladó tábor Biden esetleges győzelme láttán (igen, esetleges, csak a végén van vége, úgyhogy azt megvárjuk) egyből örömtáncot kezdett lejteni - hátha legközelebb bejön a számításuk, és ha a magyarok szavazatával nem is, hát majd külföldi beavatkozással leváltható a kormány, mint 1944-ben és ’45-ben. 

Felesék írnak is arról, hogy visszatérhet a demokrata héja-politika a Fehér Házba Hajszagolgató Jóska dicsőséges bevonulását követően. Ezért is reménykednek a hazai haladók, hogy lehet belőlük gyarmati helytartó, vagy legalábbis helytartó-kisinas. Utóbbi, padból kifolyó jelentkezésekben élen jár a Jobbik (akiknél most már inkább mégiscsak új múlt van már most már) és a Momentum, akiktől ez nagyjából várható is volt. 

Az, hogy felesék hogyan hazudnak elhallgatással, arra az alábbi sorok jó példát adnak: 

Biden erősen kötődik Ukrajnához is, hiszen az oroszok elleni háború kitörésekor ő volt a téma felelőse az Obama-kormányban, és 2014 és 2017 között hat alkalommal látogatott Kijevbe, ennél többször alelnökként csak Irakba utazott (nyolcszor összesen). 

Biden erősen kötődik Ukrajnához, írják - egyrészt szép eufemizmus, másrészt melyik Biden? Ő, vagy a fia? Vagy ez csak fázisok kérdése, Hunter Biden besegítése az ukrán bizniszbe mégiscsak az apja érdeme? Dehogyis van nyugaton korrupció, és dehogyis manipulál a 444! 

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A másik fontos mondat az, amit idéznek Biden Foreign Affairs-ben megjelent cikkéből, miszerint

„A szövetségünk nem dollárokon és centeken múlik, az USA elkötelezettsége szent, nem váltható pénzre“.

Másképpen: nem a szerződés és annak sérthetetlensége számít, nem az objektív mutatók, mint például a tagállamok hozzájárulása, hanem az ideológiai megszállottak majd eldöntik, ki tetszik nekik és ki nem. 

Máskor ezek a haladók vinnyognak éjt nappallá téve arról, hogy a törvények betartása a legfontosabb, most viszont inkább mégis csudajó dolog a nettó voluntarizmus. 

Elkalandoztam. Szóval a „21. századi pártok“ helytartó-segédi munkára való bejelentkezése mellett van itt nagyágyú is. 

 

Nem más jelentkezett villáminterjúval, mint Bajnai Gordon, az egybesült ellenzék örök (és mindig elhasaló) reménysége, a szegény ember Miheil Szaakasvilije. Ő szépen elmondja, mire számíthatunk a szellemileg rendkívül friss (muhahaha - a szerk.) Bidentől, mert ott ült, jegyzetelt, és bólogatott, hogy

„igen, gazdám“

Forrás: Facebook / Bajnai Gordon
Forrás: Facebook / Bajnai Gordon

De tényleg. Nincs véletlenül valami új recept? Nem lehetne, hogy ne minden Szaakasvili esetében legyen pont ugyanaz a forgatókönyv? Az ismert, persze nem létező hálózatok (Soros, Clintonék) megfuttatják, beleölik a töménytelen mennyiségű pénzt, propagandát, esetenként titkosszolgálati lejárató akciókkal megspékelve a megbuktatni kívánt kormány irányába, hogy aztán bukáskor valami csöndes elfekvőállásba tegyék egy amerikai alapítványhoz - és aztán újra felbukkanjon, adott esetben más országban (mint, ugye, maga Szaakasvili Ukrajnában)? 

Több kreativitást várunk a soft power networkjétől. You can do better than that.
Borítókép forrás: MTI / Máthé Zoltán 
Nyitókép forrás: AFP