A svéd hadsereg is végre a valós veszélyekre koncentrál, ezért megvédik a szivárványos zászlót

A Försvarsmakten fizetett hirdetésben reklámozza, hogy MEGÉRI kiállni a zászló mellett - de vajon kivel szemben?

Próbáljuk mindig kritikai gondolkodással megközelíteni a hülyébbnél hülyébb híreket-pletykákat, hiszen már évtizedek óta kialakult mindenkiben egyfajta immunitás az

Amerikában verik a négereket... Nyugaton bezzeg...

előjelű mendemondákkal, ferde hírekkel, suttogó propagandával szemben.

Most a svédek azonban megint produkáltak egy olyat, amit hiába próbálunk több irányból lecsekkolni, megint csak valósnak bizonyul. Azt már tudjuk május óta, hogy hitet tett a svéd egyház a transzneműek mellett (via MNO), a legújabb viszont az, hogy a svéd hadsereg szerint érdemes megvédeni a szivárványzászlót (via Mandiner). Áthallásos szabadfordításban: MEGÉRI megvédeni a szivárványzászlót.

Közbevetett felkiáltás: -Most akkor mégis fontos az 1% a 99%-kal szemben, vagy sem? Itthon ez az ellenzéknél hogy fog működni?/

Miután megbizonyosodtunk a vicces hír igazságtartalmáról (bár nagyon azért nem lepődtünk meg), akkor próbáljunk meg gondolkodni – bár választ, biztos magyarázatot nem biztos, hogy találunk.

Azt például testközelből érzékelhettük az idei foci EB alatt, hogy bizony a német erőszakszervezeteknek se idegen keményebb eszközökkel védeni (terjeszteni) a homoszexuális propagandát, jelképeket – főleg persze, ha azt magyar szurkolókkal szemben kell megtenni, és ez most nem jajveszékelős kelet-európai defetizmus, hanem a valóság.

kapcsolódó

Általános és személyes megfigyelés, hogy – ahogy a Brexitnél láthattuk – Nyugat-Európában annyira tilos már bárkit utálni (holott a legális gyűlölet alapvető emberi igény és szelep), nem maradt más célcsoport már sehol, csak a jogtipró kelet-európai népek-országok némelyike. Így például Magyarország vagy Oroszország. Valakin csak kell gyakorolni.

Visszatérve: most mégis, kiktől szeretné a svéd hadsereg megvédeni a szivárványos zászlót, kik támadták azt?

Az iszlám erőtértől, a saját, muszlim közösségeiktől? Ez is csak egy pótcselekvés, tüneti kezelés lenne, mint a burka betiltása? Vagy ha már nem maradt más, akkor bosszantsuk a közép-kelet európai kormányokat egy kicsit?

Bátor kiállás még 2018-ból: „Nem vonulunk mindig egyenesen”. Straight = egyenes, heteró.

Szóval ennyire nem maradt már ellenség, háború, védeni való határ? Mondhatnánk, hogy irigyeljük Svédországot, de természetesen tudjuk, hogy bőven akadna még ott is mosni való szennyes.

Noha a hadsereget tradicionálisan férfiasnak tartják, mi próbálunk kitörni ebből a képből – nyilatkozta a svéd Expressen lapnak Therese Fagerstett, a fegyveres erők szóvivője.

Patrick Oksanen újságíró és a Stockholm Free World Forum (Frivärld) agytröszt vezető munkatársa szerint „ez egy szép és egyértelmű hirdetés, ami azt mutatja, hogy a svéd hadsereg befogadó és védi a szerelemhez való jogot”. Majd úgy folytatta, „tisztában vagyok azzal, hogy a címlap jobboldali szélsőségesek támadási felülete lesz”

Értjük, tehát jól megprovokáltuk a jobbosokat – meg mindenkit, aki szereti. A svéd hadsereg végre elérte célját, megvan a valós ellenség: a jobboldali szélsőségek.

Komoly kérdésem csupán egy maradt mára:

egy valóságos háborús helyzetben vajon mire lenne képes egy ilyen bátor, a szivárványos zászlókat Ács Feriként védelmező hadsereg?

Persze mindegy, hiszen megéri. Hogy pontosan kinek és miért, azt még kutatjuk.