A Soros-hálózat így veszi át Németországot is

Hogy Ukrajna bábállam, az mindenkinek nyilvánvaló volt. Hogy Németország is, az már sokakat meglephet - pedig... már 2012-ben Bajnaiékkal egyeztettek, Görögországot "véletlen kilépéssel" fenyegették, a hazaszeretettől hányingerük van, és a Nyílt Társadalom önként listázott előadói.

Igen, a német állam is csak ujjbábszínház! Megmutatjuk és kifejtjük, hogy miért is. Álljanak itt elöljáróban a legfontosabb nevek: 

 • Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere; aki szerint súlyosan veszélyes és elfogadhatatlan Soros György magyarországi démonizálása. Roth 2015 környékén Görögországot fenyegette meg, hogy „nehogy véletlenül kilépjenek az EU-ból”, aztán Magyarországot vádolta antiszemitizmussal. Az európai demokráciát erővel akarja megvédeni, a magyar Helsinki Bizottság tagjaival és Bajnai Gordonnal egyeztet, a Népszabadság bezárását nagyon sajnálta, és idén már nehézfegyvereket szeretne szállítani Ukrajnának. Nem mellesleg az Open Society listázott szpíkere, a CEU-n is többször lépett fel.

 • Robert Habeck német szövetségi gazdasági és klímavédelmi miniszter; a hazaszeretettől mindig hányingere volt, és annál a KfW-nél felügyelőbizottsági tag, akik az Open Societyvel és a Soros Economic Development Funddal (SEDF) közösen indítottak egy csekély, 43 millió dolláros alapot „földműveseknek a klímaváltozás ellen”.

 • Michael Clauß német EU-s nagykövet; aki a betelepítési kvóták nagy evangelistája, és szintén nyilvántartott előadó Nyílt Társadalomnál.

Hogy Ukrajna egy, a nyugati hatalmak és NGO-k – főleg persze Sorosék – által irányított és kiszipolyozott bábállam, az még azok számára is nyilvánvaló volt, akik ezt csak titokban ismerték be, és kifelé ennek az ellenkezőjét hirdették. A Kontra is több részben feldolgozta annak folyamatát, hogyan vették át idegen érdekeket képviselő szervezetek az ukrán közigazgatás, kultúra, valamint a hadsereg minden bugyrát, és pöffeszkednek kiemelt kelet-európai hídfőállásukon.

kapcsolódó

 • Erről szólt a Kontra ukrán belpolitikát vizsgáló sorozata

  Erről szólt a Kontra ukrán belpolitikát vizsgáló sorozata

  Hogyan került jelentős részben amerikai pénzemberek befolyása alá a kelet-európai ország az elmúlt harminc évben? Hogyan vált hidegháborús ütközőzónává az ukrán gáztranzitvállalat? Hogyan épített egy óriási civil birodalmat Soros György, akinek még a veteránokra is volt gondja. Hogyan bizniszel ezzel párhuzamosan háborús kötvényekkel a spekuláns helyi embere?

Németországgal kapcsolatban már más az általános elképzelés, pedig kezdjük ott, hogy az őket legyőző amerikai hadsereg a II. világháború óta haza se ment: a mai napig is 21 támaszponton őrzik a békét. Legújabban Annalena Baerbock külügyminiszteri megbízatásával (Amnesty International-, illetve Greenpeace-bekötés), majd az amerikai állampolgár (!) Jennifer Morgan államtitkári kinevezésével már az EU legerősebb emberének tartott Német Szövetségi Köztársaságba is nyíltan behozták az ukrán módszert.

Jennifer Morgan
Jennifer Morgan Forrás: Wikipédia

Igen, az országot elkezdték úgy igazgatni, mint egy multicéget vagy egy profi labdarúgócsapatot: szépen összetoborozzák-vásárolják külföldről a szakértőket, aztán hasítunk. A lényeg úgyis a profit, illetve valakinek a profitja, érdeke.

kapcsolódó

 • A német külügy Soros György kezében van

  A német külügy Soros György kezében van

  Miután hivatalossá vált az amerikai klímaaktivista, Jennifer Morgan német államtitkári kinevezése, egészen kézzel foghatóvá vált annak a Soros György fémjelezte politikai hálózatnak a működése, amely annak érdekében, hogy a legfelsőbb államigazgatási szinteken is bebetonozhassa befolyását, akár nagyhatalmak kormányösszetételébe is beavatkozik. Sümeghi Lóránt, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzőjének cikke.

Ezzel csak egy (na jó, több) baj van: egyelőre egy ország sem multicég vagy profitorientált sportegyesület, vállalkozás. Vagyis reméljük, hogy tényleg így van.

A két hölgynél természetesen nincs vége a történetnek. Mai összeállításunkban a német kormánytagokat-, megbízottakat végigtallózva különösen három ember tűnik még ki szorgos munkásságával, megnyilvánulásaival:

 • Michael Roth, a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere;
 • Robert Habeck német szövetségi gazdasági és klímavédelmi miniszter; valamint
 • Michael Clauß német EU-s nagykövet.

Mindhárman aktívan tettek ugyanis az orosz-ukrán konfliktus elmélyítéséért és az oroszok elleni olajembargó propagálásáért, de Magyarországot meg Görögországot se kímélték, ha éppen úgy hozta a helyzet.

Michael Roth, aki szerint súlyosan veszélyes és elfogadhatatlan Soros György magyarországi démonizálása

A szocialista (SDP) politikus a Fiatal Szocialistáknál kezdte az 1990-es években, 1998 óta Bundestag-képviselő. 1997-ig a Frankfurt am Main-i Egyetem hallgatója volt, tanult szociológiát, jogot, valamint német irodalmat és nyelvészetet – de végül politológián végzett. Államminiszterként a következő felelősségi körei voltak: EU-ügyek, Kelet-Európa, Nyugat-Balkán, Oroszország, Törökország, emberi jogok, hitéleti párbeszéd, zsidó élet, nemzetközi LMBTQ- és romaügyek.

Forrás: AFP

Michael Roth akár elfogult is lehetne: nyíltan vállalja homoszexualitását. 2012 óta hivatalos élettársi kapcsolatban él partnerével, Michael Klöppnerrel. Gyakran fotózkodnak nyilvánosan, ezzel is az azonos neműek párkapcsolatát propagálva.

Roth éppen Magyarországgal rúgta össze a port több alkalommal, de kvázi helytartóként Görögországot is keményen egzecíroztatta 2015 környékén, a végén egy kis burkolt lófejszerű fenyegetőzéssel feldíszítve:

Az adósságválság idején hatszor is Görögországba látogatott. Amikor 2015 elején a szélsőbalos Cipraszék nyertek, nyilvánosan figyelmeztette őket, hogy bármilyen esetben, ami az oroszok elleni szankciók lazítását jelentené, el fogják szigetelni Görögországot, és felmondják az adósságrendezési programot. Végig hangsúlyozta, hogy a görög euró megtartása a legfontosabb, bár a görög kormányon múlik a feladat legfontosabb része. Szorgalmazta, hogy a görögök szóváltása az Európai Központi Bankkal érjen véget, Mario Draghi igenis jóbarát, és nehogy véletlenül kilépjenek a görögök.
2020-ban Roth Magyarországot és Lengyelországot kritizálta a demokratikus kultúra eróziójának vádjával, és azt is állította, hogy a 7-es cikkelyhez vezető egyik ügy az a Magyarországon tapasztalható heves antiszemitizmus. Ezt már a magyar kormány se hagyhatta szó nélkül: válaszul Szijjártó bekérette a német nagykövetet. 

Roth és a Soros-szál

Nem kell sokat keresni Sorosékat, mert Roth se bujkál: a CEU konferenciáin többször is fellépett, például 2014-ben és 2016-ban is, ahol leginkább lufiüzeneteket tolmácsolt: az EU-tagoknak dolgozniuk kell a párbeszéd erősítésén, megerősíteni a közös értékeket, de volt határozottabb is. Szerinte akár erővel is meg kell védeni az európai demokráciát, sőt, leginkább azzal kell.

2016-ban és 2021-ben pedig a Nyílt Társadalom Alapítvány szervezésében megrendezett, a cigányellenességről szóló Anti-Gypsyism-konferencián adott elő – többek között a szerintük a magyar médiában tapasztalható cigányellenességgel kapcsolatban is, más magyarországi illetőségű résztvevővel együtt. 2017-ben közösen lépett fel Soros Györggyel, és tartott előadást Berlinben az Európai Roma Kulturális Központ megnyitóján. 

Michael Roth a CEU-n is többször adott elő az európai demokráciákról /Forrás: www.ceu.edu/
Michael Roth a CEU-n is többször adott elő az európai demokráciákról /Forrás: www.ceu.edu/

Persze a látszólag passzív oldalon is megjelenik: a Transparency International Magyarországra árulkodó levelére másolatban rátették 2020-ban. A panaszok között feltűnnek olyan jól ismert toposzok, mint a média- és tanszabadság hiánya és persze a visszaélés az EU-s alapokkal. Ő nem akart büntetni, de hát ha annyira kérték..!

De a legviccesebb most jön:

Michael Rothot maga az Open Society listázta, ráadásul nemek szerint... ez eleve felháborító gyakorlat, ráadásul csak két nemet mutatnak az általunk véletlenül feltárt Excelben, szóval kirekesztő is. A Nyílt Társadalom Alapítvány ebben a több mint 12 ezer soros adatbázisban a különböző konferenciákon fellépő előadókat sorolta be nemek szerint: Rothnál amúgy a férfi szerepel feltüntetve.

Az Open Society Foundation előadói listájából /Forrás: /www.opensocietyfoundations.org/
Az Open Society Foundation előadói listájából /Forrás: /www.opensocietyfoundations.org/

Magyarország persze kitüntetett szerepet kapott nála: 2018 februárjában is az az ötlete támadt, hogy létre kellene hozni egy EU-s pénzalapot a civil szervezetek támogatására azokban a tagállamokban, amelyekben úgymond veszélybe kerül a jogállamiság. Érdekes egybeesés volt, hogy éppen a Roth nyilatkozatának megjelenése előtti héten járt nála a Soros György által pénzelt Helsinki Bizottság két munkatársa, Víg Dávid és Lederer András (az SZDSZ ifjúsági szervezetének, az Új Generációnak egykori elnöke) lobbizni – erről a közösségi médiában fellelhető fotók is tanúskodnak – számolt be a Magyar Idők még két évvel ezelőtt. 

A Népszabadság a szabadság egyik fontos hangja volt Európában. Sajnálom, hogy bezárták. 

Igen, ezt is Roth nyilatkozta a Figyelőnek, méghozzá 2016 októberében. Biztos fanatikus törzsolvasója is volt egyben a Népszabinak, és végig tényleg csak a baloldali sajtónak volt hajlandó nyilatkozni. Nem ma kezdődött a vonzalom: 2012-es novemberi látogatásán pont a Népszabadságnak árulta el, hogy Bajnai Gordonnal, a Milla vezetőivel és a Soros-féle civil szervezetek képviselőivel tárgyalt Budapesten. 

Ugrálunk az időben – gyors előretekerés –, és 2022-ben találjuk magunkat, amikor Roth már kifejezett bátorságot érez, és nehézfegyvereket szeretne szállítani Ukrajnának kijevi látogatása után. Azzal érvel, hogy az ukrán embereknek csak akkor lehet esélyük, ha meg tudják védeni magukat. Ukrajnát egy csodálatos országnak nevezi, és így szerinte ráadásul jövőbeli konfliktusokat is megelőzhetnek például Moldovával, Grúziával vagy a Nyugat-Balkánnal. Békeharc!

Robert Habeck, akinek a hazaszeretettől mindig hányingere volt

Tényleg mondott, illetve írt ilyet könyvében – és a biztonság kedvéért még azt is hozzátette:

Soha nem tudtam mit kezdeni Németországgal, és máig sem tudok.

Forrás: AFP

Oké, mindenképpen biztató így, hogy pont Németországot képviseli szövetségi gazdasági és klímavédelmi miniszterként a Zöldek tagjaként, a fent már említett Annalena Baerbockkal 2018 óta társelnökként. Persze nekünk akár mindegy is lehetne, de neki úgy tűnik, nem elsősorban a hazájával, hanem úgy általában a nemzeti politikával van baja – és itt már mi is képbe kerülünk. Már megint.

 • A miniszterkedés mellett  azért máshol is aktív: a felügyelőbizottság szavazati joggal nem rendelkező tagja 2021 óta az RAG (korábban Ruhrkohle AG) Stiftungnak: ez nem más, mint a német kőszénbányászat felszámolásának támogatására alakult szervezet. 
 • Miniszterként szintén felügyelőbizottsági tag a KfW-nél (Kreditanstalt für Wiederaufbau, azaz Újjáépítési Hitelintézet) is: náluk mindenképpen említést érdemel, hogy 2020-ban az Open Societyvel közösen, KfW-finanszírozással indítottak egy csekély, 43 millió dolláros alapot „földműveseknek a klímaváltozás ellen” a Soros Economic Development Funddal (SEDF). Újabb érdekes egybeesés.

Habeckkel színre lépnek a lengyelek is...

És Habecknek mi köze az ukrajnai háborúhoz? Nos, ő azért tűnik kulcsszereplőnek a konfliktusban, mert Varsóban Anna Moskwa (vicces név ebben a helyzetben) lengyel klímaügyi és környezetvédelmi miniszterrel tartott tájékoztatóján ő jelentette be idén májusban, hogy sikerült annyira – a háború előtti 35 százalékról 12 százalékra – szorítani az orosz kőolaj arányát a németországi felhasználásban, hogy Németország számára már kezelhető lenne az import leállása.

Nem mellékesen Anna Moskwa kinevezése előtt a PKN Orlen lengyel olajcégnél (az nagyjából az ő MOL-juk) dolgozott ügyvezetőként, és a társaság tengeri szélerőmű-projektjeit vezette. 

És (nem) végül Michael Clauss, az izraeli nagykövetség volt politikai tisztje, a betelepítési kvóták evangelistája

Clauß a németek EU-s nagykövete (igen, ilyen is van) – a varsói bejelentés után közölte, hogy országa nem csupán támogatja, hogy az EU meghozza a háború miatt Oroszországot büntető intézkedések újabb, hatodik csomagját, hanem „aktívan sürgeti”.

Forrás: AFP

Clauß mást is aktívan sürgetett: méghozzá a betelepítési kvótákat.

Az Európai Unió új migrációs politikájának valamilyen módon mindenképp tartalmaznia kell a bevándorlók egyik tagállamból másik tagállamba való áthelyezésének elvét

– nyilatkozta 2020-ban elég egyértelműen. 2021-ben pedig már jogállamisági feltételekhez kötné az EU nevében az uniós források kifizetéseket – ez eleve Soros javaslata volt, miszerint csak az kapjon pénzt, aki bevándorlókat is befogad. 

Az Európai Unió migrációs és menekültügyi politikájának közelgő átalakítása magában kell hogy foglalja a bevándorlók kötelező áthelyezését a blokkon belül annak érdekében, hogy egy működőképes rendszer alakuljon ki.

Az Open Society Foundation előadói listájából /Forrás: /www.opensocietyfoundations.org/
Az Open Society Foundation előadói listájából /Forrás: /www.opensocietyfoundations.org/

Rothtal ellentétben Claußnál a Soros-kapcsolat nyilatkozatai alapján csak közvetetten, a tartalom alapján érhető tetten, de láss csodát, az Open Society korábban említett listáján ő is felbukkan nyilvántartott előadóként.

Mi több, ha esetleg annyira elvetemültek vagyunk (igen, vagyunk), hogy még az említett prágai konferenciának is utánajárunk, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a 2012-es „Prague Enlargement Dialogue”-beszélgetés mellett a többi előadó csupa-csupa Nyílt Társadalom-kerekasztal keretében „kérdőjelezgette meg” a magyar demokráciát olyan magyar közéleti személyiségekkel, mint Haraszti Miklós, az ex-Heti Válasz-os Stumpf András vagy a Magyar Narancs-os Bojtár B. Endre.

Clauss társaságában: Magyarország még mindig demokrácia? /Forrás: www.forum2000.cz/
Clauss társaságában: Magyarország még mindig demokrácia? /Forrás: www.forum2000.cz/

Persze az utasításokat ő is kapja szép nyílt levelekben: a Heinrich Böll Stiftung 2021-es, az európai költségvetési keret átalakításáról szóló levelében ő az egyik címzett, az egyik aláíró pedig ismét Soros György. Van itt is minden: klíma- és koronavírus-válság, a populizmus lángjai (értjük), növekvő társadalmi különbségek... a levél nem kérdéseket, javaslatokat vagy észrevételeket tartalmaz: hangvételét tekintve egyértelmű parancs: mindent „kell”. 

Elsőre érjük be ennyivel, mert ez is bőven elég.

Ha esetleg maradt volna még bárki, akit a mai összeállításunk nem győzött volna meg; legközelebb azt bontjuk ki egy kicsit részletesebben, hogy a német kormány hogyan és miért fordult nagyot az oroszok elleni embargó kezdeti ellenzését követően.

Érdekességek és kísérteties egybeesések bőségesen maradtak a következő alkalomra is.