A Soros-birodalom legjobbjai dolgoznak ingyen Gulyás Marcinak

Nem meglepő módon a Partizán "ingyen" dolgozó tagjai szinte mind be vannak kötve más Soros-szervezetekhez is.

Ahogy arról korábban a Kontra beszámolt, Gulyás Márton 2020 tavaszán indította útjára a Partizán Youtube-csatornáját, amely mögött egészen a közelmúltig egy alapítvány, a Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány állt. Ez eddig rendben is lenne, de már a csatorna finanszírozójának létrejötte is számos kérdést felvetett.

kapcsolódó

Hiszen bár már tavaly tavasszal elindult a YouTube-csatorna, a működését elvileg finanszírozó alapítványt csak 2020 novemberének elején hozták létre. Hogy novemberig mi történt, ki fizette a Partizánt, azt senki sem tudja. Mindenesetre az biztos, hogy a YouTube-csatorna elődjének tekinthető Slejm vlogot a Közös Ország Mozgalmon és annak alapítványán keresztül finanszírozták. Nem kevés külföldi és Soroshoz köthető forrásból.

 

Az igazi meglepetést azonban a Partizán Alapítvány beszámolója okozta, hiszen Marciék azt a mesét próbálták meg elhitetni velünk, hogy az – akkori – Baross utcai stúdió bérlését, a közel 20 fős stáb tiszteletdíját, a csúcsminőségű eszközöket, a szuperszonikus grafikai megoldásokat mind kihozták a beszámolóban szereplő, mindössze 5 millió forintos keretből. Pontosabban 3 millióból, hiszen ennyi szerepelt kiadásként a dokumentumban.

De a legszebb talán az egészben, hogy egyetlen forint személyi jellegű ráfordítást sem tüntettek fel a dokumentumban, sőt alkalmazottja sem volt az alapítványnak. Azaz – ezek szerint – a közel 20 munkatárs mindegyike puszta kedvtelésből dolgozott 2020-ban.

Cégre váltott és a VI. kerületbe költözött a Partizán

Ez a gazdasági csoda azért felvetett némi kétséget bennünk, hiszen csak egy olyan ingatlan bérlése, amilyet Marciék kerestek, akár 2 millió forint is lehet havonta. Ráadásul nehezen hihető, hogy a teljes stáb ingyen dolgozza halálra magát, bármilyen „elhivatottak” is.

Gulyás és csapata aztán a VI. kerület momentumos polgármesterénél, Soproni Tamásnál lelt otthonra, ahol  689 774 forintot fizetnek az 581 négyzetméteres ingatlanért. Ez 1187 forint négyzetméterenként, ami a Mandiner szerint körülbelül a piaci ár fele. A kerületben, a Munkácsy Mihály utcában ugyanis átlagosan 2300 forintot kell fizetni négyzetméterenként.

No de a távolról is bűzlő alapítványi történet legalizálási kísérlete lehetett Marci részéről, hogy július elején MFG Film- és Videógyártó, Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság néven céget alapított.  A cégben ő maga az egyedüli tulajdonos és a vezető tisztségviselő is.

A cég főtevékenysége Film-, video-, televízióműsor-gyártás. De a melléktevékenységek között szerepel az Előadó-művészet, a PR, kommunikáció, valamint a Könyvkiadás is.

Marciék azért is válthattak a céges formára, mivel úgy kevésbé nyomon követhető a pénzmozgás, mint alapítványi formációként.

A Kontra információi szerint ugyanis a Partizán Alapítvány feltehetően azért tudta ilyen alacsonyan tartani a büdzsét, mert az alkalmazottak külföldi cégeken keresztül kaphatták meg az amúgy teljesen versenyképes fizetésüket. De mivel a pletykákat bizonyítani nem tudjuk, ezért lépjünk is tovább.

Nem meglepő: a legtöbben a Soros-birodalomból kerültek ki

A Kontra azonban alaposan megvizsgálta, hogy milyen figurákat foglalkoztat Gulyás Partizánja – a fentiek szerint – ingyenesen. Most csak az érdekesebb embereket ismertetjük.

 • Balogh Zsófia szerkesztőt Gulyás a Mérce.hu-ról igazolta, ő a NANE nevű nővédelmi egyesület alapítója.
 • Klopfstein-László Bálint, Gulyás operatőre egy transzneműekkel foglalkozó filmjével nyert nemzetközi díjat. Erre büszkék lehetünk! Éljen az LMBTQ-propaganda!
 • De jól beágyazott a Soroshoz köthető közösségbe a másik operatőrük is Eichner Hanna, aki a szintén az OSI által finanszírozott Artemisszió Alapítványnak, valamint a Mércének is dolgozott.
 • Schön Edina produkciós vezetővel Gulyásnak közös a múltja, hiszen mindketten a Krétakörből jöttek. De Schön több komoly kulturális projektben is részt vesz, mint például a Judapest Zsidó Kulturális Alapítvány tevékenységében.
 • Pap Szilárd István szerkesztő szintén gyanús, hiszen a CEU-n végzett, de dolgozik a Mérce.hu-n is.

 • Rádi Gábor, a fotósuk szintén kétes alak, korábban a 444 aloldalaként működő Quibit videós producere, illetve a Gólya nevű hely hangtechnikusa is volt.

 • De a jelek szerint Marcinak dolgozik Kálmán Olga férje, Hoffmann György is, aki adásrendezőként tevékenykedik a Partizánnál. Hiába, a legjobb szakembereket meg kell becsülni!

 • És ha azt hinnénk, hogy Marci emberei csak a 444-től és az Átlátszótól jöttek, akkor tévedünk. Hiszen a Partizán több műsorában is közreműködő és az animációért felelős Fillér Máté a Telex csapatát is „erősíti”. 

 • Hargitai Fanni vágó a szintén gyanús múltú Papp Réka Kinga munkatársa volt, aki egyébként korábban maga is dolgozott Gulyás Marcinak.

 • Rószahegyi Regő is ebből a körből került ki, hiszen korábban az Átlátszó Szocioblog A Szegénységről Méltósággal Sajtódíj egyik nyertese volt.

 • Songoro Laura vágó szintén a 444 Quibit nevű blogjánál dolgozott, azaz a Soroshoz köthető szakemberek több helyen is hasznosulnak.