"Sz*rkeverőnek" nevezte a Jobbik alelnökét választókerületének egyik polgármestere

Potocskáné helyismerete igencsak megkérdőjelezhető: Somogy megye másik felét emlegette, a választókerület polgármestereinek nevét összekeverte, a helyiek pedig inkább már nem fogadják, és folyamatos sz*rkeveréssel vádolják

Anita egy igazi lokálpatrióta... [...] Merthogy ezzel a hatalommal nincs is alku. Nem alkuszunk velük, hanem leváltjuk őket! /Jakab Péter/
A belső-somogyi településeken a megélhetésért, a szociális válság leküzdéséért kell küzdenünk. /Potocskáné Kőrösi Anita/

Talán még mindig direkt csinálják.

  • A Momentum erzsébetvárosi szervezete a Józsefvároshoz tartozó Keleti pályaudvar előtt tartott kampányrendezvényt.
  • Fekete-Győr András erőszakosan állította, hogy márpedig a ferencvárosi Liliom utca szintén a Józsefvárosban van, de a VII. kerületi, szintén erzsébetvárosi Ellátó Kertet hasonlóképpen a VIII. kerületbe helyezte párhuzamos világában.
  • Karácsony Gergely szerint Csepel Észak-Pesten van.
  • Márki-Zay Péter pedig – éppen Potocskáné jelenlétében – előbb azt nem tudta, hogy Somogy megye 4. számú választókerületében vannak, aztán azt se, hogy hány települést fed le a kerület.
  • kapcsolódó

A jobbikos jelölt dicséretére legyen mondva, hogy MZP-t akkor ki tudta segíteni.

Ám ahogy kicsit tovább ásunk Potocskáné helyi tevékenységében, úgy rejlenek a krampuszok a részletekben.

Jakab első látásra joggal nevezhette igazi lokálpatriótának: a Jobbik jelöltje ugyanis nem elég, hogy a Balaton-parti városban született, de az érettségiig ott tanult, és jelenleg is ott él a családjával.

Úgy látszik, így is maradt még bőven hátra terepmunka, mivel a tavaly áprilisi előválasztási beszédében egy olyan tájegység  (Belső-Somogy) problémáit is fel kívánta karolni, amelyet már két másik választókörzet, a Somogy 02. és 03. számú fed le.

A belső-somogyi településeken a megélhetésért, a szociális válság leküzdéséért kell küzdenünk. 

Forrás: Wikipédia.hu
Forrás: Wikipédia.hu

Az előválasztást mindenesetre 66 százalékkal behúzta a DK-s jelölt előtt. Ígéretes! Lehet, hogy még a 2. és 3. körzetből is átszavaztak páran...?!

Hasonlóan „aranyos” volt, amikor választókerülete egyik polgármesterének, az orci Vass Péternek írt levelet – ám azt elődje nevére, Vass Ferencnek címezte.

2019-ig még helyes lett volna a megszólítás...
2019-ig még helyes lett volna a megszólítás...

A turné csúcspontja mégis talán a somodori polgármester, a független Makai Sándor kiakasztása volt: Potocskáné elment a közmeghallgatásra zavarogni, és megpróbálta a falut 2002 óta vezető polgármesterből kicsikarni, hogy szemét a kormány meg a Fidesz, és úgyis fel fogja számolni az önkormányzatokat – az meg erre:

Nézze, Asszonyom, Önt minden településen ezért nem fogadják a kollegáim, merthogy mindenhol ugyanezt csinálja: csak a szart keveri...

És hogy miért ilyen rossz az ellenzéki jelöltek helyismerete? 

Mert az összefogott ellenzék multinacionális vállalatként próbálja kezelni az országot és termékként a választókat: ezért is vannak annyira ráizgulva a folyton vágyott szakértői kormányzásra.

Gondoljunk csak bele: a vidéki születésű Karácsony Gergely millió más pozíció mellett volt már II. kerületi képviselőjelölt, zuglói polgármester, miniszterelnök-jelölt, főpolgármester, aztán megint miniszterelnök-jelölt. A II. kerületet annak idején nem éppen legendás teljesítménnyel elvezető Horváth Csabának pedig semmi gondot nem okozott, hogy ciklusokkal később ő is beejtőernyőzzön Zuglóba polgármesterként.

De külföldön is ez megy nagyban: a grúz exelnök Szaakasvili így lehetett Ukrajnában az Odesszai Területi Állami Közigazgatási Hivatal vezetője, de sokan emlékszünk arra, hogy Hankiss Elemér a 2000-es években még azt is bedobta ötletként, hogy hívjuk meg Bill Clintont magyar miniszterelnöknek...

kapcsolódó

Ugyebár: minek az alapos helyismeret, a mikromenedzsment, ha úgyis kiváló szakértőkkel (mondjuk 47 tanácsadóval...) vesszük körbe magunkat, nem igaz?

kapcsolódó