A románokhoz professzionális CIA-ügynököket küldtek, nekünk csak Szabó Tímea és Márki-Zay Péter jutott

Miközben Langley-ből figyelik az ellenzék két prominensének a működését, egy emeleti irodából csendes pityergés hangja szűrődik ki. Az ünnepek alatt egy percre gondoljunk arra az emberre, aki tartótisztként minden nap kockára teszi pszichés egészségét azzal, hogy Márki-Zay és Szabó útját egyengeti Magyarországon.

Nekünk Szabó Tímea és Márki-Zay Péter jutott, ez napjaink magyar narancsa. Satnya, szottyadt, de legalább rettenetes íze van.

A magyar nemzet nevében kikérem magamnak, hogy olyan minőségű ügynököket ültessenek a nyakunkba, mint amilyenekkel megvert minket a sors és a CIA.

Ez az ország, ez a nép eleget szenvedett, a kommunizmus évtizedei alatt eleget nélkülöztük a minőséget. Elég volt abból, hogy nyugati szövetségeseink silányabb minőségű termékeket próbálják eladni Magyarországon!

Nem kérjük Szabót, sem Márki-Zayt!

A magyarok képzettebb, csinosabb, okosabb, kedvesebb, sármosabb, befolyásosabb spionokat érdemelnek.

Bezzeg Románia! Bezzeg Szlovákia!

Még az említett két államcsökevény is sokkal jobb képességű ügynököket kapott, mint hazánk.

Mi nem érdemlünk egy Zuzana Caputovát? Szép szőke nő, aki a Comenius Egyetemen szerzett jogi diplomát. Magyarosítsák vissza a nevét, és üstöllést küldjék át Budapestre! Nemzeti szempontból semmivel sem lenne érzéketlenebb, mint Szabó.

Forrás: AFP

Sőt, felteszem a magyar kisebbség iránt sokkal megértőbb lenne Szabó Tímeánál. És nem mellékesen egy sokkal finomabb teremtés, jó ránézni.

A Romániába akkreditált, bármilyen poszton bevethető Dacian Ciolos agronómus Kolozsváron és Montpellier-ben végzett. Na, belőle nem feltétlenül kérünk, Márki-Zay ellenében azonban  bármikor vállalható lenne ellenzéki politikusként.

Legalább egyértelmű lenne a felállás: az egykori funarista ifjoncként nemcsak a kormány, de a magyar nemzet ellenzékének szerepét is betöltené. Éppen úgy, ahogy az összefogás politikusai, csak sokkal jobb minőségben.

Félek, segélykiáltásunk süket fülekre talál Washingtonban. Egyelőre be kell érnünk ezekkel. Szegény Hazám, neked Szabó Tímea és Márki-Zay Péter jutott!

Próbálok optimista lenni, próbálom logikailag alátámasztani, hogy nem gonoszságból küldték ránk ezeket a csonka-bonka félcédulásokat.

Lehet, hogy a CIA irgalmat gyakorolt, lehet kedvelnek minket. Egy nap leültek a szervezet vezetői, és eldöntötték, hogy ha mindenáron küldeniük kell valakit a Trianonban megcsonkított, 1956-ban elárult Magyarországra, akkor legalább olyasvalakiket küldjenek, akik semmilyen veszélyt nem jelentenek az ország kormányára.

Mint amikor a főnökünktől egy könnyebben elvégezhető feladatot kapunk, amikor látja, hogy ki vagyunk merülve.

„Meg kell küzdened ezekkel a feladatokkal, de nem kell hegyeket mássz, ezt kirázod kisujjból.”

És így kerültek ide Szabóék. Ezekkel meg kell hogy tudjanak birkózni a magyarok, ez a két ember nem olyan nagy durranás, csak kiszűrik őket, mielőtt kárt tennének. Gondolták, ilyen embereket egyetlen nemzet sem emel vezető tisztségbe.

Feltehetően ezek a gondolatok fogalmazódtak meg valakikben ott messze, Amerikában, és ezért aktiválták a rusnyát és a pszichopatát.

Lélekmelengető gondolat az, hogy nemcsak nekünk jutott a gyengécske minőségű „ügynökökből”, de „a beszervezést végző tartótisztek” sem találtak rátermettebbeket hazánkban.

Egyszerűen a magyar értelmiség köreiben nem találtak olyan emberi „alapanyagokat”, akik készségesen együttműködnek, és még a hazaárulásra is bármikor készek. Lehet, hogy egy gyógyulófélben levő nemzet vagyunk. Képesek vagyunk egymás torkának esni marginális kérdések feletti vitákban is, de nem áruljuk el a hazánkat. Inkább itthon gyötörjük egymást kéjes élvezettel.

A külföldi szolgálatok így jobb híján be kellett érjék a rémes szipirtyóval és a porszívóügynökkel.

Nehéz kenyér ez a szuverén országok belügyeibe való barátságtalan és törvénytelen beavatkozás. Ez a helyzet senkinek sem könnyű.

Nem lennék azok helyében, akik Langley-ben figyelik Márki-Zay és Szabó működését. Az a tiszt”, aki foglalkoztatja őket, valakinek a gyermeke, valakinek az apukája vagy anyukája. Legyünk empatikusak. Annak az embernek az idegrendszeri egészségét két kapitális gyökér minden nap próba alá vetik magyarországi működésükkel.

A kabuli kóró és tettestársai egy olyan pártot tudtak összehozni, amely csak a nagyobb pártok hátán juthatott be a parlamentbe. A társadalomra gyakorolt hatásuk gyakorlatilag nulla.

Márki-Zay Péter pedig olyannyira tehetségtelen, hogy azt a lendületet, azt a kegyelmi aurát, amelyet az „új ember” imázsa nyújtott neki, néhány hét alatt elprédálta, és már a leváltását fontolgatják ellenzéki körökben is.

Mennyi elpazarolt erőforrás!

Ezektől pedig csak annyira futotta, hogy harvardi diplomát hazudjanak maguknak, illetve kampányoljanak a rezsicsökkentés ellen, erősen gyanús lobbista háttérrel.

A CIA-központban most valaki csendben felsír.

Hé, boldog karácsonyt, lazíts most egy kicsit! Fel a fejjel, nem a te hibád. Ez most így sikerült, jövőre hátha mindannyiunkra rámosolyog a szerencse, és téged is áthelyeznek valami más posztra!