A populáris kommunizmust nem 2020-ban találták fel

Tudod, nincs mennyország, de minden síron nő virág

Bizonyára mindenki tudja, hogy a filmeket, a pop- és rockzenét keresztül-kasul átszövi a klerikális, erőszakos, maszkulin fehér felsőbbrendűség eszméje - bár most nem sok példa jut eszembe (és a Keresztapánál meg a Rockynál jobb filmet úgyse fogtok csinálni soha), úgyhogy beszéljünk megint a másik oldalról-

hiszen már szüleink és nagyszüleink csecsemőkora óta (sőt) zúdul ránk mindenhonnan a békegalambba csempészett csokis-tejszínhabos-marSCHmallow-s kommunizmus.

Mindeközben bekapcsolom a Pesti TV-t, a HírTV-t, és a műsorokban mindenhol rácsodálkozunk a világra, hogy milyen ütemben nyer teret az idiotizmus, és nosztalgiával tekintünk vissza a demens ködbe vesző elmúlt évtizedekre, hogy bezzeg akkor még nem ez ment...

Dehogynem ez ment, legfeljebb nem tűnt fel, vagy kritika nélkül elfogadtunk mindent a szabad világból, mert az agyonmásolt VHS-eseken minden szebb volt. Nézzük csak!

  • The Specials - Free Nelson Mandela (1984): nem szükséges kommentálni - Mandela népe pedig azóta bebizonyította, hogy igenis sikeresen el tud igazgatni egy országot.
  • The Specials - If you have a racist friend (1984): a cím nem túl talányos, és a dalszöveg sem: "ha van rasszista barátod - legyen az a testvéred, nagybácsid, szerelmed - itt az idő, hogy megszakítsd velük a barátságot".
  • Edukators / Die fetten Jahre sind vorbei (2004): az újkori osztrák-német kommunista kanosszázás egyik alapköve. Filmdráma az anarchista, az ultragazdagokat sajátos módon edukáló fiatalokról, akik belebotlanak az időközben meggazdagodó '68-as lázadóba. Kiderül a végén, hogy az elvek a legerősebbek, és kommunista-anarchistának lenni igenis mindig, minden álruhában csodálatos dolog.
  • Tears for Fears - Sowing the Seeds of Love (1989): kőkeményen beszólnak Thatcher asszonynak: "politikus nagyi nagy ideálokkal, hát nem látod, hogy érez a többség?"
  • Depeche Mode - Where's the Revolution? (2017): nem annyira régi, de itt a helyük, főleg, hogy amikor Richard Spencer az alt-right hivatalos bandájának merte nevezni őket, a mindig is amúgy nyíltan balos Gahanék jól megsértődtek és visszaszóltak ("Spencer egy hülye fasz, és ami még veszélyesebb: egy tanult fasz"). Na, idézzünk akkor a nótából: "Ki dönt: te vagy a vallásod? A kormányod, az országod? Ti patrióta-függők". De aki régebbit akar, az hallgassa a People Are People-t.
  • Petőfi Sándor - A XIX. század költői (1847): "Ha majd a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet, ha majd a jognak asztalánál mind egyaránt foglal helyet" - köszönjük, de inkább nem.
  • Ady Endre - A csillagok csillaga (1907): érthetetlen, hogy miért kell Adyról a mai napig minden faluban legalább egy utcát elnevezni. "Vörös csillag, ragyogj és trónolj, mióta ember néz az égre, vörös csillag volt a reménye." - Biztos minden jobb volt régen, ha 1907-ben a vörös csillag volt a reménye! (Petőfi és Ady már nem érték meg, amikor ennek a "vörös reménysugárnak" az égisze alatt több mint 100 millió embert megöltek. Ha megélik, jó eséllyel felülvizsgálták volna a fenti sorokat. - a szerk.)
  • Guns n' Roses - Civil War (1991): annyira szép ballada, ráadásul a békéről szól, ne legyen háború, ne legyen harc! Csak egy kis elgondolkodtató emberarcú kommunizmus a szex, drogok és a kurvák mellett - hiszen ki ne a Gánsztól tanult volna meg rendesen káromkodni angolul: "viseltél-e fekete karszalagot, amikor lelőtték az embert, aki azt mondta, a béke örökké tarthatna (Martin Luther King Jr., aki bevallottan szimpatizált a szocializmussal) - és első emlékeim között van, amikor Kennedyt megölték". Axl Rose amúgy nem titkoltan nagyon utálja Donald Trumpot, a többi elnököt most nem kerestem vissza.

Forrás: AFP

  • John Lennon - Imagine (1971): mindenki ismeri, nem is elegáns beemelni a cikkbe, de mindent megtestesít méltó lezárásként. És persze nem propaganda, csak elgondolkodásra sarkall - hát akkor gondolkodjunk el az Imagine-hez hasonlóan: 
Képzeld el, hogy nincsenek kommunisták Ugye, nem is nehéz? A balliberalizmus se foszt ki bennünket többé Becsületes, dolgozó fideszeseket Képzeld el, hogy minden magyar ember Egy Momentum nélkül országban él... Juhuhúúúúúú Mondhatod, hogy csak álmodozom De nem én vagyok az egyetlen Remélem, egy nap beállsz közénk És egy lesz a tábor, egy a zászló!