A nyugat újabb szégyenfoltot szerzett azzal, hogy hallgatott a nigériai keresztényellenes támadásról

"Mínuszos hír, hogy a keresztény hitük miatt mészárolnak le embereket Afrikában. A világ legüldözöttebb vallásának híveit senki nem védi meg." Szalma Gyuri véleménycikke.

Több mint ötven katolikus hívőt mészároltak le  a napokban Nigériában. Az afrikai országban élő keresztény gyermekek elsődleges szocializációs közege a templom, ezért az áldozatok között sok gyermek is volt. A terroristák a közösség papját is elrabolták.

Mínuszos hír. A nyugati világ higgadtan veszi tudomásul, hogy a keresztény hitük miatt mészárolnak le embereket Afrikában. A világ legüldözöttebb vallásának híveit senki nem védi meg. Politikailag ugyanis nem hasznosítható az ügy. Így inkább mindenki elfordítja a fejét.

Pontosabban fogalmazva, Magyarország az egyetlen nyugati állam, amely hatékony segítséget nyújt azoknak, akiket a keresztény hitük miatt üldöznek szerte a Földön. A Hungary Helps program egyedülálló az egész világon, ez az elsőség azonban egyáltalán nem ad okot semmilyen örömre.

Ebben a munkában tényleg magunkra maradtunk. A keresztények védelmében elszigetelődtünk, mi és a világ üldözöttjei.

Az ártatlanul legyilkoltak vére a közönyös Nyugat lelkén szárad. Nemcsak a gyilkosság, hanem a cinkos hallgatás is égbekiáltó bűn. Isten figyelemmel kíséri az övéit, egyetlen hajszáluk sem hullik el úgy, hogy Isten azt számon ne tartaná.

Forrás: MTI/AP/Sunday Alamba

A kérdés mindössze annyi, hogy hol vannak ilyen esetben az amerikai politikusok. Miért nem lépnek közbe, és állítják meg a vérengzést? Miért nem vezetnek be szankciókat Nigéria kormánya ellen? Miért nem veszi napirendre egyetlen giga-világszervezet sem az üldözött keresztények ügyét? Miért ér kevesebbet egy afrikai keresztény, mint egy ukrán katona? Baranyai Krisztina miért nem nevez el utcát a meggyilkoltakról? A jogvédők miért szelektíven aggódnak az üldözöttek biztonsága miatt?

Magyarországot Európa szégyenpadjára akarják citálni, amiért védi a hagyományos családokat, amiért gátat vet a szellemi rombolásnak. Brüsszel mindent megtesz annak érdekében, hogy megbuktassa a magyar kormányt. Tulajdonképpen az üldözött keresztények utolsó menedékét akarják felszámolni.

Mert kétségeink ne legyenek. A Hungary Helps azonnal megszűnik, amint progresszív kormány alakul Magyarországon, a keresztények ügye azonnal lekerül a napirendről.

Miközben 300 milliónál is több embert üldöznek a világon keresztény hite miatt, Európa hallgat, és szivárványba öltözik. Az EU vezetői éppen ezt a hallgatást várják el Magyarországtól is. A Hungary Helps missziója botrány a szemükben. A keresztényüldözés pedig egyáltalán nem egy távoli jelenség, már Európa határain belül is felütötte fejét a vallási türelmetlenség.

És itt nem arra gondolok, hogy a DK a templomok és a kolostorok falain belülre kényszerítené az egyházat, hogy elszeparálja az evangélium hirdetőit az emberektől.

Az európai keresztényüldözés erőszakos formát öltött.

Franciaországban katolikus papok torkát vágják el mise közben, hitvalló katolikus rendőrt végeznek ki terroristák. Oda jutottunk, hogy csak és kizárólag a hitük miatt kell meghalniuk embereknek Európában.

És nem csak a terroristák fenyegetik a keresztényeket. Néhány hónapja egy szélsőbaloldali csoport támadott meg körmeneten részt vevő Krisztus-hívőket.

Az európai progresszívek ugyanis nem tűrik meg a keresztényeket. Nem a tevékenységünk, a kereszténység hatása zavarja őket, hanem

a puszta létezésünk.

Európában egységfont alakult ki a kereszténységgel szemben. Mintha a Szovjetunió elfoglalta volna egész Európát.

Megvernek, kirúgnak, kigúnyolnak, ha vállalod keresztény meggyőződésed. Ebben pedig a progresszív pártok és a „független” sajtó tökéletes összhangban működik együtt.

Isten újabb vértanúkat nyert Nigériában, a Nyugat újabb letörölhetetlen szégyenfoltot szerzett ugyanott.

Egy azonban biztos, a végkimenetelt tekintve sokkal jobb az Isten oldalán állni.