A németek azt kérik, hogy álljunk a "történelem jó oldalára", és viselkedjünk európaiként

Mintha kicsit feledékenyek lennének ezek a germámok.


Német és olasz képviselők színe-java arra kér minket arra, hogy a kassai bombázás után viselkedjünk európaiként, és álljunk a történelem jó oldalára – valószínűleg ez így is történt annak idején 1941-ben, amikor a felvidéki magyar várost felségjelzés nélküli gépek támadták meg.

Mi változott azóta? Hát, a németek biztos nem, legalábbis erre enged következtetni a legutóbbi uniós intő.

Hangzatos címmel hozta le több sajtótermék, hogy „uniós képviselők” arra kérik Orbán Viktort, hogy úgy táncoljon, ahogy ők fütyülnek. Persze ez itthon úgy jelent meg, hogy ajrópéerségre intik, mert mi „finanszírozzuk” az orosz hadigépezetet, és ez nagyon csúnya dolog. Ha valóban így lenne, abszolút egyetértenék, de mindig meg kell nézni, hogy ki, mit és miért mond, úgyhogy ettől most sem fogunk eltekinteni.

Kik?

A szebb napokat látott CDU, a vörös bástya S&D, a Momentumot is magába foglaló Renew Europe és a „Zöldek” közös intőt írtak Magyarország ellenőrzőjébe, mert nem támogatunk elmeháborodott módjára olyan intézkedéseket, amelyeknek a lakosok isszák meg a levét.

Értem, hogy a Nyugaton most az a menő, hogy mindenki szívjon azért, hogy Oroszország bedőljön, és Ukrajna folytathassa a kisebbségellenes magatartását, csakhogy a cárék egyelőre alig hallottak a minket sújtó inflációról, és egyelőre a mi piacaink záródnak, nem az övék.

Forrás: MTI/Komka Péter

Egy adag szélsőségesen globalista, sötétzöld és vörös képviselő szerint a Nyugat győzelmének kerékkötője nem más, mint a magyar kormány. Erre azt szoktam mondani, hogy addig örüljünk, míg a 444 – ez esetben a liberális képviselők – így szidnak minket. Tehát nem az összes EU-s „honatya”, csak pár tébolyodott hangoskodik.

Mit is mondanak?

Azt, hogy az ukrán poljén végbemenő vérszivattyú okai mi vagyunk. Az ugyan már nem szúr nekik szemet nekik, hogy Ukrajnának is mi szállítjuk az orosz naftát, így tulajdonképpen mi vagyunk azok, akik ellátjuk a hohol hadsereget üzem- és fűtőanyaggal.

Arra is kérnek minket, hogy most „végre” álljunk a történelem jó oldalára!

Kedves Németek, nos akkor mi épp a lehető legjobb térfélen vagyunk, amikor nem megyünk bele az önfelszámolásba veletek együtt.

Azt is írták, hogy a „szovjet diktatúra okozta sebéből gyógyulunk”. Milyen igaz! Ezért sem mennénk bele ebbe a wannabe hidegháborúba, és engedelmükkel folytatnánk az ország újjáépítését azok után, hogy többek közt a kedves ukrán kiskatonák „voltak szívesek” szétlőni azt.

Maradnánk a tevékeny segítségnél, és ahelyett, hogy használhatatlan fegyvereket küldünk, mint a német elvtársak, mi inkább menedéket nyújtunk 800 ezer ukránnak.

Miért mondják?

A németek szerint az európai érték mindig az, amire ők azt mondják.

Ez hol ideológiai háború, hol faji, hol pedig most épp globalista.

Aki ebből kiszól, és régiója, hovatovább hazája érdekeit szolgálja, az aligha lehet a „jó ember” aktuális értelmezésében véve barátjuk.

Semmi gond nincs ezzel, mi nem szólítgatunk fel senkit semmire, de egy dolgot továbbra is szorgalmazunk: a békét. Ha ebben nem partnerek, akkor egyrészt tudjuk, hogy jobban érdekli őket az ukránok pusztulása a fegyvernyugvásnál. Ráadásul hosszú távon ők lesznek kellemetlen helyzetben, ha télen a saját otthonaikban fagynak meg a szankcióik miatt.

Legalább most nem vezénylik a magyar ifjakat is ehhez a Don folyó partjára, vagy ha tennék is, nem fog sikerülni.