"Beindultak a putyini módszerek, félelmet keltenek. A rezsim helyezte el a drogot"

A excentrikus Herczeg Zoltán bulvárforradalmárt kokainnal és fűvel kapcsolták le, az Internet Népe azonban egész másra gyanakszik.

Gyakran hangzik el az a vád a baloldal részéről, hogy a közmédia (vagy ezt kiterjesztve minden sajtótermékre, amely nem a „függetlenobjektív” vonalat képviseli) átmossa a fogyasztóinak agyát, saját üzenetei szerint újraprogramozva az emberek gondolkodásmódját, előítéleteket, bizalmatlanságot, félelmeket generál nem létező jelenségekkel kapcsolatban.

Lehet ezzel egyetérteni vagy vitatkozni, de vajon a médiafogyasztás csak a kormánypárti oldalon van hatással a hallgatókra/nézőkre?

Ugye az fel sem merül, hogy aki a „közszolgálatinál is közszolgálatibb” 444-et, HVG-t, 24.hu-t, Telexet stb. olvas, annak hasonlóan felborulhat a józan ítélőképessége?
 

De.

Kedd délelőtt futótűzként söpört végig a közösségi médián a hír, hogy H. Zoltán ismert divattervezőt kábítószerrel való visszaélés alapos gyanújával, házkutatást követően őrizetbe vették, kezdeményezve előzetes letartóztatását. A sajtóhírek – ahogy ilyenkor ez általában történni szokott – folytatólagosan számoltak be a fejleményekről, hiszen az ilyen típusú celebbotrányok iránti érdeklődés hatványozódik, ha politikai szál is van benne.

Herczeg Zoltán közéleti tevékenysége markáns, de súlytalan és nehezen komolyan vehető, kormány- és rendszerkritika-fókuszú.

Forrás: Facebook/Herczeg Zoltán

Az utóbbi hónapokban már nemcsak a hazai politikai témákban, hanem környezetvédelmi és fenntarthatósági témában is megszólalt.

Szakmájából adódóan külsőre is igen figyelemre méltó jelenség, meg kell adni neki, hogy a „politikai zenebohóc” kategóriában sokkal őszintébb és önazonosabb, mint például a bőrkabátos szegénylegény gúnya mögé rejtőzködő szaktársa, Jakab Péter vagy a tizenhétezer forintos merchandise pulcsit áruló Molnár NoÁr Áron.

Forrás: Facebook/Noár

Igazán nagy fantázia kell ahhoz, hogy azt képzeljük: a hatalom számára politikai értelemben veszélyes a személye és a tevékenysége,  ezért eltávolítása szükségszerű.

Az ellenzéki tónusú médiumok Facebook-kommentjei között azonban egészen megdöbbentő arányban születtek összeesküvés-elméletek. 

  • Orbán ismét lesúlyt!
  • A rezsim recseg-ropog, a Történelem benyújtja a számlát a csúti önkényúr velejéig romlott rendszerének.
  • A Viktátor bizony igencsak betojhatott a pedagógusok tüntetés-sorozatától, mert megkezdődtek a Rákosi-rendszerre jellemző koncepciós eljárások!

Az első híreket követően nem túlzás azt állítani, hogy 10-ből 8 hozzászóló egyértelműen a kormány ördögi mesterkedését vélik felfedezni a letartóztatások mögött.

 

Sokaknak megfordult a fejében, hogy egy ilyen remek, szabadszájú hős forradalmár biztos nem nyúlt soha kábítószerhez, a gonosz rezsimszolga rendőrök csempészték oda a szekrényébe.

Azt is többen vitatták, vajon jogos-e és arányos-e kereskedelmi mennyiségnél letartóztatást eszközölni, kritizálva a jelenleg hatályos jogszabályokat.

 

Természetesen most is sokan felvetették, hogy a rendőrség miért nem a kormányoldal vélt gazságainak felderítésével foglalkozik.

 

Úgy mondták fel a baloldali média által sulykolt és sejtetett paneleket, mintha nem lehetne szabadon sok tízezres embertömegeknek egyszerre öblösen, akár ízléstelenül szidni, kritizálni a kormányt.

 

Érdemes végiggondolni a realitásokat is:

Orbán Viktor és kormánya igazán nem szűkölködik rosszakarókban, ellenségekben. A számukra igazán azonban  nem is igazán a közszereplők és a magyar pártok veszélyesek – hiszen láttuk, hogy az elmúlt tizenkét évben sok tucatnyi tüntetés és négy, egymást követő választás sem jelentett komoly kihívást a Fidesznek –, hanem az őket pénzzel, paripával, fegyverrel ellátó külföldi hatásközpontok, esetleg nyugati „barátaink” titkosszolgálatai. Legtöbbször ezekkel szemben is tehetetlenek vagyunk, többek között azért, mert minden ellenkező híreszteléssel ellentétben Magyarország egy demokratikus jogállam, ahol az ilyen típusú leszámolásokat még a kormánypárti közvélemény sem tűrné el.

Vajon jelent Herczeg Zoltán jelent akkora veszélyt a hatalom számára, hogy megérje egy ilyen balhét végigvinni?
Forrás: Facebook/Herczeg Zoltán

Na, ugye.

Az meg csak hab a tortán, hogy a szegény, ártatlanul megvádolt mártír már a fogdán beismerte, hogy tényleg volt nála  narkó, amiből fogyasztott is. A kereskedelmet viszont tagadta.

A rendőrség most is bizonyára teljesen alaptalanul tartott költséges és időigényes házkutatást...