A mór megtette kötelességét: Fekete-Győrt kivezethetjük a könyvekből

A kilövési engedély már rég megvolt, de a Momentum volt elnöke stílusosan a választókkal végeztette ki magát, hogy aztán utolsó leheletével a kicsivel előtte bukó Karácsonyba is szúrjon egyet. Végre a messiásgyártás újra pöröghet: a Magyar Narancs is új címlapfiúk után nézhet, bár Márki-Zay Péter közel sem ennyire dekoratív. Véleménycikkünk az ország leglufibb srácának kellemetlen bukásáról.

  • A Zöld Dossziés Ember,
  • Pukli István,
  • A Fekete Ruhás Nővér,
  • Az Etikus Hekker,
  • Jakab Péter,
  • Karácsony Gergely,
  • és Fekete-Győr András.

és persze sokan mások. Hát, nem szeretnék a ballib reménysége, messiásjelöltje lenni.

Az internacionalista baloldalnak senki és semmi se pótolhatatlan. Felpumpálnak, elhitetik veled, hogy te, és csak te tudod megdönteni a velejéig mocskos és korrupt rendszert. Sztárrá emelnek, címlapokra kerülsz itthon és a Szt. Nyugati Külföldön, tévéstúdiókban szerepelsz, éljeneznek, imádnak, agyonlájkolnak.

Aztán következhet a szaggatóan fájdalmas másnap, amikor azon gondolkozol reggel az ágyban, hogy ami tegnap este történt, az rémálom, vagy a valóság volt.

Mert azonnal, lelkiismeret-furdalás nélkül úgy el fognak dobni, mint a műanyag tejfölösdobozt.

A magabiztosság jó sokáig megvolt, és valóban, a Momentum szemfényvesztői sok (személyes tapasztalat) jobboldali szavazót is meg tudtak billenteni ideig-óráig.

Aztán idővel, fokozatosan kiderült, hogy szegények tényleg nem értenek semmihez - élükön a Miniszterelnök-jelölt Úrral. A NOlimpia Mozgalom kártékony rombolásán és a hatalmas szavakon túl pedig semmi kézzelfoghatót nem tudnak felmutatni. 

kapcsolódó

Ja, de: Fekete-Győr egyre durvábban fenyegetőzött a fórumokon, és pártjuknak meg tudták nyerni minden idők legantipatikusabb közéleti személyiségét, Hadházy Ákost. Jószándék, vízió semmi,

leszámítva maximum annyit, hogy ülni fogsz, de ha nem, akkor meg jóval többet adózni. És persze, lebontunk mindent, meg nem építünk semmit. Köszönjük szépen, a Haza érdekében ez igazán vállalható kellemetlenség!

Az elmúlt években kárörvendve figyelhettük meg, ahogy a Momentumban erodálta magát és azt is, hogy ezek a NOlimpián kívül tényleg semmit se tudnak végigvinni. A kilövési engedély pedig már megvolt: a baloldal és a házisajtója pedig tett is róla, hogy Fekete-Győrre rá-rákönyvelgessék a „terven felüli értékcsökkenéseket”. Persze, Gulyás Mártonékat is meg lehet (jó okkal) rosszindulatú, torzító vagdosással vádolni, de azért aki többször elmondja egymás után, hogy a napkollektor az egy kisméretű atomerőmű, ott nagyon kreatívnak sem kell lenni.

Longinus lándzsája aztán mégse a világhíres partizános interjú lett, hanem maga az előválasztási eredmény. Fekete-Győr 21 ezer szavazattal, 3,39 százalékkal bekerült a Top 5 miniszterelnök-jelölt közé (igaz, csak öten indulhattak, hihi); ugyanitt pártja képes volt előzetesen megnyerni a körzetek 21,69 százalékát. Sokatmondó: nem Fegyőr és Jakab voltak a gyengék, hanem Dobrev, MZP és Karácsony ennyire jók!

Fekete-Győr aztán utolsó leheletével, főnixmadárként még beleszúrt egy jó nagyot a másik messiásba, a második helyével és defenzív stratégiájával lemaradó Karácsony Gergelybe, és bejelentette, hogy pártjával bizony Márki-Zayt fogják támogatni. Hát, ennyike. Olyasmi lehetett ez, mint amikor a suliban azért szurkoltunk, hogy ne csak nekünk legyen egyes a témazáró – jól jön mindig a társ a kudarcban.

Összességében: ez a megvezetett fiatalember elképesztő nagy szemétségeket művelt szövetségével szemben az elmúlt években, és a fenyegetőzések miatt se tartom emberileg sokra. 

Ugyanakkor hiszem, hogy a kényszer-pozícióból is lesz visszaút számára: nyugodt, civil életet kívánok neki, boldog apaságot – és valami nyugis, elemzői munkát Vona Gábor-módra.

De akár most már tényleg elmehetne dolgozni is.