A Momentum útja a feleslegessé váláshoz

Tizenkét évig ellenzéki semmittevésben tengődni - sok szempontból sikeres kormányzás alatt, értsd gazdasági növekedés, magas foglalkoztatottság, családtámogatások, nemzetközi tőkebevonás - persze, hogy a politikai ezotéria zavaros vizeire tereli az olyan, buborékban élő ellenzéki fészbuk politikusokat, mint a Momentum élcsapata.

A Nolimpia lendülete és energiája rég elfogyott, a rutinos, öreg balos rókák mára úgy leszorították a politikia térképről a fiatal neomarxistákat, hogy kényszeres pótcselekvéseikkel maguk teszik zárójelbe a saját pártjukat.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az imádott és vágyott szereplések során felszínre bukkanó tájékozatlanság, tudatlanság, a valóság és a politikai érzék teljes hiánya a Felesleges Emberek és Ötletek Pártjáva tette a Momentumot, akit már a szövetségeseik sem vesznek komolyan. Mert nincs is miért.  

A tanácsadóik elhitették velük, hogy a közösségi média pörgetése, öt magyartalan mondatban odahányt ad hoc ötletek posztolása valódi politizálás, nem jár semmilyen kockázattal, mert tétje nincs, számon nem kérhető, idővel elnyomja az egyre erősödő kampány zúgó turbulenciája. A legolcsóbb szavazatszerzés. De nem az lett. Hanem a bukás, a nevetségessé válás, az eljelentéktelenedés kínos útjelzői. 

Míg a legbénább szereplések Fekete-Győrhöz fűződnek, az értelmetlen ötletek versenyét Donáth Anna nyerte, naponta állt elő hajmeresztő -  de a globál-liberál mainstream narratíva elvárt paneljeit betű szerint hozó - ötletekkel, ma éppen a négy napos munkahétről. Zéró érvelés, zéró háttérszámítás, kimaxolt népszerűség hajhászás.

Forrás: MTI/Kovács Attila

De akart ő már cigányokat felzárkóztatni, nőket megmenteni, a globális techcégeket csicskáztatni, de csak 600 karakterben, mert az elég. 

Cseh Katalin leginkább globális kérdésekben teszi nevetségessé magát, hol Kínával, hol az oroszokkal küzd, a demokráciaexport élharcosa, tudását és tapasztalatát nem aprózza el belpolitikai kérdésekre, a botmixerezéssel örök lenyomatot hagyott az auráján. 

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Ez lett a fiatalok mozgalmából. Koherens, jól körülírható értékrend nélkül, neomarxista utópiákat kergetve maradt a napi improvizálás, színes lufik fújogatása teli tüdővel. Meg életvezetési tanácsok Orosz Annától, aki olyanokat posztol, hogy

“A rendszerváltás lehetőségek végtelen tárházával kecsegtetett. A "bármi lehet belőled” ígérete azonban sokak számára csak egy üres szlogen maradt.”

Harminc éves kora körül az emberek többsége magától rájön, hogy a bármi lehet belőled a 20. század marketingiparának legnagyobb hazugsága, a kényszerfogyasztás üzemanyaga, a legrútabb hamis prófécia. 

A Momentum politikusainak napi léggömbjeit az első öt kommentelő rendszerint kipukkasztja. Ebben már húsbavágó tapasztalatokat szerzett Donáth Anna, aki az utóbbi hetekben lejjebb csavarta magát, ehhez valószínűleg nagyban hozzájárult Fekete-Győr András végzetes Partizán-interjúja, a zsigeri bolsevik reflexeket mutató, minden jogállami józanságot felrúgó folyamatos fenyegetőzés.

Vagy a tegnapi ötlet, a Karmelita kolostor kisajátítása. Tudjuk, lehetne belőle TSZ iroda, istálló, vagy magtár, ahogy a kommunista vagyonkezelési gyakorlatból már ezt ismerjük.. 

A Fekete-Győr-féle hülyeségcunamit már nehéz bármivel is kompenzálni, mert a tehetségtelenség erős makacssággal párosul, így ne lepődjön meg senki, ha hamarosan elindul a pártban egy belső átrendeződés, mert a hülyéktől szabadulni kell, abból pedig bőséges a felhozatal náluk. 

Így megy neki a kampány évének a párt, aki feleslegessé tette magát.