A miniszterelnök-jelölt-jelölti casting

Már megint közeleg a választás, újra előmászhatnak a kövek alól az ismerős arcok a ballib oldalon, hogy fűt-fát ígérve miniszterelnök jelöltként sütkérezhessenek a napon.

Legelsőként a jobbikos Jákob Jakab Péter coming outolt, aztán jött Kovács Gergely az MKKP-ból kívülállóként, illetve a napokban Andrei Negru-Raab Fekete-Győr András kápráztatta el a nagyérdeműt cirkuszi mutatványaival. Bár még nagyon az elején vagyunk és Gyurcsány Ferenc még nem húzta meg a szokásos váratlan és fondorlatos mestertervét, mint amikor Karácsony Gergely Szilveszterre ráindította Kálmán Olgát a főpolgármesteri előválasztáson, mi már most is remekül szórakozunk. Lenne néhány javaslatunk az ellenzéki pártoknak, kiket ajánljanak miniszterelnök-jelölt-jelöltnek az előválasztáson.

Mi a Jobbik helyében mégiscsak visszahívnánk Szegedi Csanádot Izraelből, hiszen az újabban már dehogyis náci párt modern és elfogadó profiljában ő már nemhogy nem persona non grata, hanem egyenesen nagyon is kívánatos vezetői szerepet foglalhatna el és dehogyis üldöznék őt most már el egykori szkinhed párttársai zsidó mivolta miatt!

Ezzel talán még a legutóbb 5kg krumplit 4.5 millió forintért vásárló Jakab Péter is egyetértene. Fontolják meg, elnök úr!

Forrás: YouTube

A Párbeszéd indíthatná mondjuk Miki egeret, hogy a népszerű mesefigura láttán némi támogatói bázist tudhassanak magukénak. A szabad szemmel alig látható támogatottsággal bíró aprócska vörös zöld párt sajnos Szabó Tímea dührohamait valószínűleg nehezen bírná anyagilag Snickers-szel kezelni, Miki egér úgyis mindig vidám. Karácsony Gejgővel is szépen eljátszhatnának a sarokban, csak hogy ne legyenek útban az arrogáns Tordai Bencének vagy a parlamenti közvetítéseken mindig szépen vigyorgó Kocsis Cake Olivionak.

Forrás: AFP

Az MSZP-vel bajban vagyunk. Melyik levitézlett szerencsétlent emelhetnénk ki közülük? Szedett-vedett brigád, akik 40(+12) év kormányon töltött idő után annyira szétlopták az országot és a saját pártjukat, hogy tetemes tartozások felhalmozása mellett még a saját pártházukat se tudták megtartani. Ki legyen a miniszterelnök-jelölt-jelölt?

Kunhalmi Ágnes? Aki nekifut a becsukott ajtónak, nagyot koppan, azután elhallgat?

Ezután a hírekbe is úgy került be, hogy ő volt az első nő a világon, aki a nadrág fölé tekerte a fáslit. Tóth Bertalan? Aki annyira feltűnő jelenség, mint egy Suzuki Swift? Teljesen irreleváns, hogy kit jelölnek.

Az LMP viszont jelölhetné a Bolygó Kapitányát! Mivel egyetlen ismert politikusuk sincs, így nekik is sajnos külsős személlyel kell előállniuk, ha az előválasztáson labdába akarnak rúgni. Igaz, így majd csak „föld, víz, tűz, szél és szív” alkothatja a programjukat rendes zöld párthoz méltóan.

Forrás: IMDB

A Momentum viszont e sorok írója helyett is dolgozott, hiszen keresve se találhattak volna Fekete-Győr Andrásnál viccesebb miniszterelnök-jelölt-jelöltet. Az önéletrajza alapján életében alig pár hónapot dolgozó ifjú titánt mégis kitörő önbizalommal áldotta meg a Langley-i tartótisztje Jóisten. Csak képzeljük el, hogy egy esetleges győzelem esetén gond nélkül ülne le Vladimir Putyinnal egy tárgyalóasztalhoz megvitatni Kelet-Közép-Európa energiastratégiáját. Eljátszottunk a gondolattal, hogy Fekete-Győr Andrást Soros György Orbán Viktor hajszálából akarta klónozni, de hát valami hiba folytán így sikerült a kísérlet. Szegény Safranek!

 

Hangzatos tervei között szerepel, hogy 2030-ra 4 napos munkahetet vezet majd be. Kérdés, hogy akkor a mindenkinek feltétel nélkül járó alapjövedelmet miből óhajtja majd finanszírozni. A Momentum Mozgalom közgazdászai titokban az ereiket vagdossák.

És hát az ellenzéki térfél legnagyobb szektája, a DK is előrukkol majd a saját jelöltjével, aki minden bizonnyal Dobrev Klára lesz. Reméljük, hogy pár hét múlva nem indítanak rá kib*szásból egy másik jelöltet szegényre, mondjuk magát, Gyurcsány Ferencet.

A szálakat így is, úgy is ő mozgatja, nem számít, hogy a többiek ezt értik-e, vagy sem.