A mindenszarizmus arca hazatért: Pottyondy Edina a Momentumtól a Momentumig jutott

Bár egy ideig független vloggerként építgette magát, most Donáth Anna vette maga mellé. Ezek után hogyan tovább?

Donáth Anna körül halkan morajlik a közélet, főleg mióta bejelentette, hogy anyai örömök elé néz.

Úgy tűnik, nem készül hosszú gyesre, hiszen Pottyondy Edinát felvette maga mellé tanácsadónak.

Pottyondyt sajnos nem kell bemutatnunk, ugyanis az átlagban félmilliós nézettségű videóival a YouTube egyik legnagyobb huhogója. Videói kimerülnek az orbánozásban, a szájerezésben, a borkaizásban, szóval pontosan olyan populizmusban, amit többször számonkért a másik oldalon.

A közbeszéd minőségének romlása nemzetközi tendencia, de természetesen Pottyondy Puzsérral együtt a Fideszt és személyesen Orbán Viktort okolja mindezért. Hogy ők a nagy és organikus elérésükkel ezen mennyit rontottak a helyzeten, az persze nem számít.

Pottyondy időközönként beszól az ellenzéknek is, de ebben szigorúan Puzsért követi, legalábbis ami a narratívát illeti. Igazi YouTube-celebbé avanzsált: a rantelései másról sem szólnak, mint megafonként erősíteni a belpesti kocsmák leghátsó asztalánál fortyogó Orbán-derangementet.

A Telexen és 444-en szocializált értelmiség falja a videóit, amivel nem kevés pénzt hajtanak Edina számlájára. Aki cserébe lelkesen ki is szolgálja a közösségét: Kövér László önkielégítéséről delirál, vitriollal átitatva beszél Karácsonyról, és olyan minősíthetetlen módon zülleszti a közbeszédet, hogy az már félelmetes.

Érveket sosem hoz, állítása nincs, csak az igazi mindenszarizmus.

Hála Istennek Donáth Anna beemelte a nagypolitika világába Pottyondy Edinát, a jelenséget, aminek egyetlen célja az, hogy lerántson mindenkit a maga sérült hitványságába, ha már ő képtelen felemelkedni a közhöz.