Az oroszoknak köszönhetően megtudtuk, mit mondhatott Zelenszkij Orbánnak

Kíváncsi arra, hogy hogyan ér véget az ukrán elnök politikai karrierje? Nagyjából így: "Halló, Budapest! A megürült budapesti munkalakás ügyében hívom. Még érvényes az ajánlat?"

Zelenszkij elnök telefonon köszönte meg Orbán Viktornak azt az irtózatos mennyiségű segítséget, amit a háború kirobbanása óta  Magyarország és a magyar kormány az ukrajnai menekülteknek nyújtott.

A közvélemény vajmi keveset tud a beszélgetés részleteiről, mi azonban orosz barátaink segítségével a teljes telefonhívást visszahallgathattuk.

Ennek a magyarázata az, hogy amit a baloldali sajtó hónapokig zengett, az szó szerint igaz. Az orosz szolgálatok előtt semmilyen titka nem lehet a magyaroknak, az ország vezetésétől az egyszerű polgárokig mindenkit lehallgat a KGB. Így csak egy mailünkbe került, és Moszkvából postán küldték a hangfelvétel mágnesszalagra rögzített változatát. Plusz egy zacskó novicsokmentes pelmenyit.

Nos, így történt. Zelenszkij megegyezett az egyik kárpátaljai magyar vezetővel, hogy amennyiben megadja neki Orbán Viktor számát, a Mirotvorec névre keresztelt halállistáról lekerülhet néhány olyan magyar szeparatista neve, akik tevékenységükkel súlyosan veszélyeztették Ukrajna szuverenitását. A megállapodás értelmében ezért Zelenszkijék törölték az egyik, a Himnuszt éneklő óvodáscsoport és az egyik templomi kórus tagjainak a nevét a hírhedt listáról, illetve az a hosszúmezei nyugdíjas is megmenekült, aki az egyik magyar boltostól félhangosan magyarul merte megkérdezni, hogy van-e kenyér. A telefonszám így került az européer ukrán elnök birtokába, aki amint csak lehetett, azon nyomban tárcsázta is a magyar miniszterelnököt.

Zelenszkij a bunker hűvösében nyomkodta drága készülékét.

Kicsöng.

Forrás: Twitter/ZelenskyyUa

Zelenszkij: Vedd fel, kérlek vedd fel, ott van az íróasztalodon, kérlek, Istenem, add, hogy felvegye!!!!

Orbán Viktor rápillant a telefonjára, és látja, hogy egy +380 kezdetű számról keresik. A politikában eltöltött több mint harminc év alatt a magyar miniszterelnöknek kialakult valamiféle hatodik érzéke, így nagyjából sejtette, hogy ki van a vonal túlsó végén.

Orbán Viktor: Szívesen. Tényleg nem tesz semmit, a kötelességünket teljesítettük.

Zelenszkij: Jah, igen, köszönjük azt a 40 milliárd forintnyi segélyt, a gyógyszer és élelmiszer-szállítmányokat. Tényleg. Tök jó fejek maguk, magyarok. De volna egy kérésem. Miniszterelnök Úr! Vissza tudna hívni ezen a számon? Ez az egyetlen készülék Kijevben, amit az amerikaiak a nyílt társadalom megteremtésének jegyében nem hallgatnak le. Ellenben a feltöltőkártyáról azonnal lepereg a hrivnya, irtó drága egy ilyen nemzetközi hívás.

Orbán Viktor: Figyelj, Kiscsizma. Nem kell elnyújtani a dolgot. Szívesen segítünk a menekülőkön. Titeket pedig az Isten segítsen abban, amit műveltek az országgal. Szóval, visszh….

Zelenszkij: Miniszterelnök Úr! Drága Miniszterelnök Úr!!! Az Isten szerelmére, le ne tegye!

Orbán Viktor: Kérlek, Zele!

Ma rengeteg dolgom van, egy valóban létező nemzet ügyeit intézem. Szóval ha az uniós tagjelöltségeteket is meg akarod köszönni, hát lépjünk túl rajta. Nem érted tettem.

Zelenszkij: Igen, köszönöm, nagyon nagylelkűen viselkednek önök az első perctől kezdve…

Orbán Viktor: Tényleg igen. De akkor várj egy kicsit! Csak kalandvágyból kérdezem: miért támadtok ránk minden alkalommal, amikor módotokban áll? Zele, miért viselkedtek így velünk? De tényleg, csak tudni szeretném.

Zelenszkij: Méltóságos Miniszterelnök Úr! Hát azt tetszik hinni, hogy én írom azokat a szemétségeket?

Hát tényleg kinézi ezt belőlem méltóságod? Miniszterelnök Úr!!! Kérem! Hát én egy péniszzongorista vagyok, nem politikus.

A szövegeimet Washingtonból mondják tollba, én csak begyakorlom, mint színész koromban.

Orbán Viktor: Fu, ez a beszélgetés kezd nagyon kínossá válni, mintha egy Márki-Zay-beszédet vagy jobbikos parlamenti felszólalást hallgatnék. Én érzem kellemetlenül magam helyetted. Figyelj. Köszi a hívást, tényleg méltányolom az igyekezetet. Fátylat a múltra! Csak hagyjátok békén a kárpátaljai magyarokat!

Zelenszkij: Nagyúr! Magyar Hetman! Minden magyarok Miniszterelnöke!!! A bajban lévők Menedéke!!!! Kérnem kell egy apró szívességet!!!!! (Elcsukló hang)

Orbán Viktor: Na, még egy (A)pró szívesség. Essünk neki! Mondhatod, Aranybogár!

Zelenszki: Miniszterelnök Ür! Hogy is mondják önöknél? Szorul a kapca? A helyzet az, hogy nincs hova mennem.

Orbán Viktor: Hogy érted, Kicsibarát? Hova akarsz te menni?

Zelenszkij: Nos, a valóság az, hogy a fronton meglehetősen csehül állunk, nekem hamarosan pucolnom kell majd Ukrajnából. Az amerikaiak fix, hogy nem fognak kimenteni. Sőt. Politikailag sokkal több hasznot hajtok nekik azzal, ha orosz kézre kerülök.

Miniszterelnök Úr! Menedéket, menekültstátust kérek Magyarországtól!!!! Ne nézze az eddigi hitványkodásom, mint emberre tekintsen. Én azt hittem, hogy ezért az alakításért Oscart kapok, nem egy cellát Moszkva-külsőn. Menedéket! Ha lehet akkor a Dunakanyar környékén vagy a Balatonnál.

Szeretem, ha a házam erkélyéről valami vízre látok. Nem kell az urizálás, egy 400-500 négyzetméteres kuckóban már meg tudnám oldani az életem.

Orbán Viktor: Hmmm… Keresztényi kötelességem. Ide figyelj, Zele! Eztán jól viseld magad! Nemrég megürült egy képviselői munkalakás az egyik fővárosi lakótelepen. Ott meghúzhatod magad a pereputtyoddal.

Zelenszkij: Panel? Budapesten? De hát…

Orbán Viktor: Szakadozik a vonal, nem hallak. Figyelj, Zel! Panel. Havi 135 plusz a rezsi. És még lesz nekünk is egy apró kérésünk a határokra vonatkozóan. De erről majd a panel erkélyén állva elbeszélgetünk. Na, pá! Írj sms-t, ha döntöttél. De ne kapkodj a válasszal. Elég, ha egy okét küldesz, amikor az orosz lőpor szaga már facsarja az orrodat. Csókolom a kedves feleséged kezét!