A kormány lakásfelújítási támogatását is igénybe vette a CSOK mellett Jakab Péter?

Facebookos képei alapján a Jobbik elnöke teljesen felújította a miskolci családi házát az elmúlt fél évben, a munkálatok nagyjából 10 millió forintba kerülhettek. Ezt úgy tudta kinyögni, hogy még egy közel 10 millió forintos büntetés is nyomta a vállát. Igaz, utóbbi kifizetéséhez a szimpatizánsok támogatását is igénybe vehette. Elvileg. Kérdés, a pár milliós megtakarítással bíró politikus hogyan tudta előteremteni a hatalmas összeget. Egy biztos: minden lehetősége megvolt arra, hogy felvegye a kormány 6 millió forintos lakásfelújítási támogatását.

Jakab Péter megsértődött. Megsértődött, mert megírtuk, hogy annak ellenére, hogy reggeltől estig a regnáló kormányt szidja, igénybe vette a családtámogatás egyik legnépszerűbb formáját. Méghozzá 2017-ben, amikor nagyobb ingatlant vásárolt Miskolcon.

kapcsolódó

 • Jakab Péter igénybe vette a CSOK-ot

  Jakab Péter igénybe vette a CSOK-ot

  Azért az elég ciki, hogy Jakab minden nap börtönnel fenyegeti a jobboldali vezérkart, és a szegény emberek fideszes kizsákmányolásáról beszél, de azért gond nélkül elfogadja a "tolvaj Orbán-kormány" családtámogatását.

Jakab hisztirohamában posztolt egy képet a családi házáról, holott ezt senki nem kérte tőle. Elmondta, hogy ellentétben a fideszes nagyurakkal, ő nem lop.

Egy dolog azonban kifejezetten feltűnő volt a zavaros bejegyzésében.

 

Méghozzá az, hogy a magát vidéki szegénylegénynek maszkírozó Jakab az elmúlt fél évben nagyon szépen felújította a Miskolc elit részén, Diósgyőrben található családi házát.

Ez a művelet becsléseink szerint nagyságrendileg 10 millió forintjába kerülhetett a Jobbik-elnöknek.

A ház korábbi állapotát onnan ismerhetjük, hogy Jakab márciusban is posztolt egy képet otthonáról, azt bizonygatva, hogy puritán életvitelt folytat, ilyen körülmények között él Miskolcon.

 

A különbség szemmel látható: pár hónap alatt teljesen megújult kívülről a ház.

Ez több okból is érdekes:

 • Egyrészről az adófizetőknek havi 6 millió forintba kerülő, és közel 2,5 millió forintnyi tiszteletdíjjal "jutalmazott" politikus vagyonnyilatkozata szerint tavaly mindössze 4 millió forint megtakarítása volt, ami szinte biztosan nem volt elegendő a látványos felújításokra.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

Nem mellékesen, Jakab gyanúsan megfelel a 6 milliós lakásfelújítási támogatás feltételeinek.

Így az is előfordulhatott, hogy a Jobbik-elnök a CSOK mellett igénybe vette az Orbán-kormány lakásfelújítási támogatását is. Ezen sem lepődnénk meg.

Ezt a támogatási konstrukciót egyébként azok vehetik fel,

 • akik 25 év alatti gyermeket nevelnek,
 • magyar állampolgárok és
 • legalább egy éve magyarországi tb-jogviszonnyal rendelkeznek.

A támogatás összege pedig

 • maximum 3 millió forint lehet,
 • ami a számlákkal igazolt felújítási költségek legfeljebb 50 százaléka (vagyis a teljes felújítás 6 milliós összes költség esetében maximalizálható),
 • fele-fele arányban anyagköltségre, illetve munkadíjra vehető igénybe.

A Jobbik elnöke ezeknek a feltételeknek mind megfelelhetett.

A közel 10 milliós büntetést is ki kellett Valahogyan fizetnie

 • A felújítás azért is elgondolkodtató, mert  Jakab a legújabb  vagyonnyilatkozatának kitöltését – február 1-jét –  követően, idén májusban kapott egy csinos kis büntetést Kövér László házelnöktől, több mint 9,6 millió forint értékben. Vagyis a fenti megtakarításon kívül – a vagyonnyilatkozata szerint – más vagyontárggyal nem rendelkező Jakabnak fel kellett élnie a tartalékait, hogy ki tudja fizetni a büntetést, és még úgy is maradt volna 5 millió forint tartozása. Csakhogy nincs arra nézve információ, hogy ne rendezte volna a tartozását.
 • A Jobbik-elnök annál azért okosabb, hogy saját pénzéből fizesse ki a provokatív akciója miatt kiszabott büntetést. Mire vannak a szimpatizánsok? Éppen ezért a követőitől próbált pénzt kérni azzal a kísérőszöveggel, hogy „segítenetek kell! Csatlakozzatok hozzánk aktivistának, juttassátok el a rendszerváltás reményének hírét a legeldugodtabb falvakba is, vagy egyszerűen csak támogassatok abban, hogy a feladat nagy részét átvállaljam, és képviseljelek titeket az Ország Házában, az utcákon, a közösségi tereken. Köszönöm, ha a »tetszik« gomb megnyomása mellett anyagilag is tudjátok támogatni, hogy álljuk a büntetéseket és támadni is tudjunk.” Így a fogyatkozó jobbikos hívek is besegíthettek a pénzügyi malőrbe keveredő Jakabnak.

Akárhogyan is történt, minden jó, ha a vége jó. A jelek szerint Jakab Péter nemcsak a közel 10 milliós büntetését fizette ki, hanem a miskolci ház látványos, hasonló összeget felemésztő felújítását is.

Ezt azért nem minden "melós" engedheti meg magának, nem igaz, Péter?