A Kontra teljes szerkesztősége kiáll a transzfób gyűlölet névtelen áldozatai mellett

A 444 névtelen cikkben próbálta elbizonytalanítani a nemváltoztatáson gondolkozó embereket. Követeljük a lap és minden hozzájuk hasonló, kirekesztő médium azonnali elszámoltatását!

Sic transit gloria mundi! (így múlik el a világ dicsősége)

Undorral vegyes felháborodással ülünk dermedten a szerkesztőségben. Megadja némán könnyezik, a videós stáb egymást váltva jár hányni a mosdóba, a külpolitikai rovatvezetőt csak nagy nehezen lehetett lebeszélni arról, hogy dühében valami jóvátehetetlent ne kövessen el…

Bizony 2022-ben ott tartunk, hogy az egykor patinás, független, progresszív-liberális lapot, a 444.hu-t is bekebelezte az orbáni gyűlölet birodalma.

Na persze ne úgy tessék ezt elképzelni, hogy Mészáros Lőrinc, vagy Tiborcz István többségi tulajdont szerzett volna a Magyar Jeti Zrt-ben. Ennél sokkal mélyebb és tragikusabb az irányváltás: az egykor értékeire és függetlenségére büszke médium beállt az LMBTQ közösség elleni aljas uszítás hadseregébe és olyan transzfób interjút jelentett meg, mely után a Breitbart, vagy a Kuruc.info munkatársai mind a tíz ujjukat megnyalnák.

Az esetleges félreértések elkerülése végett: Ez nem az Új Múlt Kft. egyik rosszul sikerült tréfája!

A Kontra.hu csapata mindig is elkötelezett támogatója volt transznemű embertársaink kitárulkozásának.

Forrás: AFP
Hisszük és valljuk, hogy csak az a szép, ami kicsit más és a világ igazán szivárványszínű szemüvegen keresztül nézve kerek. Meggyőződésünk, hogy nem lehet elégszer hírt adni a bátor, úttörő szellemiségű transznemű emberek történeteiről, melyekből gyermekek, szüleik és mindenféle korú, bőrszínű és kultúrájú emberek milliói meríthetnek erőt.

A világ egyre nagyobb része áll készen arra, hogy felismerje az Igazságot: az lehetsz, aki csak akarsz! A modern orvostudomány csodálatos vívmányai, némi pénz és a lemaradott, de nem reménytelen többségi társadalom felzárkóztatása egyre több transznemű embertársunknak adják meg a reményt, hogy új testben végre önmaguk lehessenek.
Forrás: AFP

Éppen ezért mélyeséges felháborodással olvastuk a 444.hu-n az „Amíg tesztoszteront szedtem, akármilyen szarul is voltam, nem tudtam sírni” – egy megszakított nemátalakítás története” című transzfób rémtörténetet, mely egyes vélemények szerint nagyrészt a fantázia szüleménye. Olyan ugyanis szinte sosem fordul elő, hogy valaki átmeneti tinédzserkori szorongások és az életkorral járó hormonális változások közepette rossz helyről kap „tanácsot” és ennek köszönhetően gyakran visszavonhatatlan károkkal járó beavatkozás sorozattal próbálja orvosolni lelki problémáit – jó sok pénzért egy erre felépült iparág „szakemberei” keze által.

A névtelen interjú alanya olyan történetet mesél el, amely transznemű tinédzserek és gyermekek millióit bizonytalaníthatná el, ha ne adj’ Isten híre menne a nagyvilágban. Úgy ábrázolja ezt a csodálatosan természetes, szerencsére egyre sűrűbben végbemenő folyamatot, mintha számottevő esély lenne rá, hogy az amúgy egyáltalán nem költséges, nem időigényes és főleg nem káros, abszolút visszacsinálható kezelések és műtéti beavatkozások után sokan visszatáncolnának.

Felháborító, bicskanyitogató módon kritizálja továbbá a transznemű közösség és egyenjogúságért küzdő érdekvédelmi hálózat hozzáállását, amely köztudottan inkluzív, szeretetteljes és megértő azokkal szemben, akik a mindenkori hivatalos állásponthoz képest másképp közelítik meg a témát.
 

Nem tudjuk, mi volt a 444.hu szerkesztőségének szándéka a legrosszabb vészkorszakot idéző förmedvénnyel, és hogy ezt kiengedte az Internet Népe elé. Szerkesztőségünk egyhangú döntése alapján minden létező közösségi média adminisztrátorai irányába megtettük feljelentésünket:

a 444-nek el kell tűnnie az összes civilizált social media platformról, sőt, a szerkesztőség hivatalos és magánprofiljait, valamint családtagjaikat, ismerőseiket is azonnal tiltsák le.

Forrás: Flickr

Hetediziglen.

Mikor a nácizmus-fasizmus hétfejű sárkányával harcolunk csak a teljes és totális tiltás lehet az egyetlen megoldás. Mert a kirekesztés olyan, mint a görög mitológia Hydra nevű szörnye: egy fejét levágod és kettő nő a helyére.

  • A gyűlölet zsoldosaival nincs alku.
  • Nincs hová hátrálni.
  • Előre a szivárványos úton!

(a szerző gender studies szakos kutató, a Bolgár Transzdelfin Fórum tiszteletbeli elnökségi tagja, nem-bináris görögdinnyeként identifikálja magát)