Segítünk a tini-forradalmároknak: Itt a Kontra nagy trágárkodásszótára

Mocskos szájjal tutira meg lehet buktatni a rendszert. Így kell káromkodni hozzá!

A közéleti érdeklődés ciklusa olyan rövid, hogy egyetlen, még a pártpolitikai ellentéteket meghaladó ügy sem képes önmagában fenntartani a figyelmet.

Függetlenül attól, mit gondolunk az érdekérvényesítés stílusáról és módszeréről, megállapítható, hogy a pedagógusok béremelési követeléseinek támogatására szerveződött megmozdulások alapvetően meghatározták a belpolitikai híreket. Úgy tűnik azonban, önmagában az a tény, hogy a tanárok fizetése a tűréshatár alatt van, már nem érdekel elég embert, ezért ezek a rendezvények és a róluk szóló hírek kezdenek átalakulni a szokásos baloldali cirkusszá.

Ennek persze az amúgy jogos és fontos ügy látja kárát.

Most éppen azért nem a fizetésemelési igényekkel foglalkozik az ország, mert az október huszonharmadikai tüntetésen egy Pankotai Lili nevű 18 éves leány elmondott egy trágár kifejezésekkel igencsak sűrűn tűzdelt „slam poetry verset”.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium hivatalos közleményben határolódott el a szerintük a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető megnyilvánulással.

Lehet pro és kontra érveket felsorakoztatni, hogy van-e értelme, joga vagy akár szüksége egy középfokú oktatási intézménynek arra, hogy egy klasszikus lázadó tinédzser előadását nyilvánosan elítélje, de az biztos, hogy az egész ügy nem érdemel annyi figyelmet – főleg nem a pedagógusok ügyének rovására –, amennyit az elmúlt héten kapott.

Hirtelen minden balos ateista bölcsésznek muszáj volt megszólalnia, interjút adnia, amelyben kioktatják a gimnázium igazgatóját a „valódi” keresztény értékekből. Baloldali politikusok, újságírók véleménycikkekben és posztokban állnak ki az újabb, egyszer használatos, eldobható tiniforradalmárért, mintha egy helytelenítő nyilatkozat legalábbis a szólás- és véleményszabadság súlyos sárba tiprása volna.

Facebook

Csak emlékeztetőül: sok tízezres tüntetések sorozata tart immár hónapok óta, minden baloldali sajtótermék és párt teli torokból üvölti a kormánykritikus, tanárokkal szolidáris paneleket. Most meg már arról beszélünk, hogy veszélyben a szabad vélemény, mert egy diáklány elmondhatja a véleményét, de egy iskola nem. Persze rengeteg írás született az ellenzéki oldalon arról is, hogy Bayer Zsoltnak mégiscsak joga, sőt, kötelessége időnként trágár kifejezésekkel hangot adni véleményének (ja, nem).

Pankotai Lili pedig talán az előző verziós, rövid életciklusú, trágárkodós diáklány-hősnő politikai termék Nagy Blanka nyomdokain lépkedve utat talál valamelyik levitézlett baloldali párt ifjúsági szervezetébe, bár az ő érdekében bízunk benne, hogy ezt megússza.

Öröksége azonban tovább él, ugyanis a fent említett vallás- és kultúrtörténeti önjelölt szakértőktől tudjuk, hogy Petőfitől Dopeman „Bazmeg” című Himnusz-átiratán át egészen a frusztrált tinilány-kifakadásokig minél szabadabb, annál mocskosabb.

Összeraktunk hát egy rövid, de annál hasznosabb tüntetési beszéd panelgyűjteményt, nehogy véletlenül hiányozzon a szenvedély a Pankotai Lilit követő tinilány-forradalmárok „költészetéből”:

A kormánypárti képviselők véleménye számomra dühítő, elfogadhatatlan és érdektelen = „Hányjon inkább véres g*cit az összes f*sszopó fideszes köcsög!"

Úgy vélem, a környező országokban lényegesen jobb egzisztenciális lehetőségeket kínál a pedagógus életpálya, nálunk erre azért nincs pénz, mert kormányközeli cégek nyerik a közbeszerzési eljárásokat. = „Még a kecskeb*szó románoknál sem szopnak annyit a kib*szott tanárok, mint nálunk. A k*rva Orbán meg a Mészáros Lölő meg aranyozott baldachinos ágyon szopják egymás f*szát, hát a k*vaanyjukat b*sszák teherbe.

Forrás: Adobe Stock

Fontos lenne megérteni, hogy a pedagógusbérek rendezése elengedhetetlen az oktatás színvonalának javításához! A jövő nemzedék versenyképes tudását az alap- és középfokú oktatásban szükséges megalapozni. = „L*fszt nem keresnek a tanárok, b*zmeg, nem csoda, hogy mi is olyan g*ci hülyék maradunk majd, hogy a végén a még olyan sötét bunkók leszünk, mint a fideszes szavazók.”

Szakpolitikai szinten nem látok már lehetőséget valódi és gyors megoldásra. Abban bízom, hogy egy új kormány, jelentős társadalmi felhatalmazással végre kellő súllyal fogja kezelni ezt a problémát. = „Lóf*sz lesz itt, nem béremelés. A hazug g*ci Orbán meg k*rva gyorsan takarodjon Moszkvában szopni a Putyin f*szát, különben megb*sszuk az anyja hátán, aztán a börtönben majd szétszopatják egymást a köcsög kis barátaival.”

Garantáljuk, hogy ezeket felhasználva legalább Egy hétig címlapokon lesz bármely rokonszenves tinédzser hordószónok. Most és mindörökké, ámen!