A Jobbik pedofil politikusára nem vetül akkora figyelem, mint Kaletára

Az ellenzéki sajtó egy vidéki közlekedési kihágás szintjén foglalkozott a Jobbik pedofil botrányával. Dehát érthető a visszafogottság. Kampányban nem akarnak kárt okozni a DK legszorosabb szövetségesének.

A Jobbik gyulai politikusát, H. Lászlót, a párt önkormányzati képviselőjelöltjét pedofil bűncselekmények elkövetésének gyanújával tartóztatta le a rendőrség.

Amikor az ügy napvilágot látott, azt gondoltam, hogy ebben az ügyben „egységfront” alakul ki, a teljes magyar média egy irányba tüzel majd. Azt hittem, hogy ez a botrány fenekestől fordítja fel a közéletet.

Elvégre magyar politikus még soha nem került ilyen súlyos bűncselekmény gyanújába. Legalábbis a rendszerváltás óta.

A letartóztatott férfi amellett, hogy a Jobbik jelöltje volt 2019-ben, a gyulai sportélet és a gyermeksport meghatározó figurája volt, a közösség megbecsült tagja.

Azt reméltem, hogy végre értelmes vita zajlik majd arról, hogy miért indokolt a tanintézmények fokozott védelme, miért volt szükség pedofil törvényre, miért kell megszűrni azokat, akiket gyerekek közelébe engedünk.

Azt hittem, hogy szekértáborharctól függetlenül a pedofilokkal és a pedofil bűncselekményekkel szemben nulla tolerancia van mindkét politikai oldalon.

Tévedtem.

Az ügy tanulsága, hogy amennyiben egy pedofil bűncselekményt nem lehet felhasználni politikai bunkósbotként, akkor az ellenzéki médiát nem foglalkoztatja az ügy. Vagy legfeljebb annyira, mint egy vidéki közlekedési balesetről szóló pársoros hírecske. A legjellemzőbb azonban mégis az, hogy mentegetik a pedofilokat.

Egy kis kaletázás

Emlékezetes, hogy néhány hónapja egy magyar diplomata bukott le pedofil bűncselekmény elkövetésével. Kaleta Gábor megítélésem szerint olcsón megúszta, sokkal szigorúbb törvényekre lenne szükség az ilyen bűncselekmények szankcionálására.

Azóta a magyar parlament szigorított a törvényeken, bár azt hozzá kell tennem, hogy saját igazságérzetem alapján, az ilyen bűncselekmények esetében én csak a halálbüntetéssel lennék elégedett.

Erre azonban egyelőre nincs mód, most meg kell elégednünk azzal, hogy a pedofilok hosszú időre rács mögé kerülnek, ha a bíró elég igazságosan ítél.

A pedofil bűncselekményekre véleményem szerint nincs mentség, sem magyarázat, sem mentő körülmény. Éppen ezért kár is az egyes bűncselekmények súlyát mérlegelni. Akit ilyen ügyben bűnösnek találnak, az megérdemli a hosszú börtönbüntetést. A gyermekek védelmében ez a minimum, amit meg kell tenni.

Pedofilok esetében legjobb lenne egységesen életfogytiglani ítéleteket kiszabni. Kár lenne módot adni arra, hogy újra vagy súlyosabb bűnöket kövessenek el!

Saját igazságérzetem alapján úgy ítélem meg, hogy Kaleta Gábor, exdiplomata is megérdemelte volna a börtönt.  Hosszú, hosszú évekre.

Ennek ellenére, a bűncselekmények súlyának relativizálási szándéka és vétke nélkül kijelenthető, hogy a két szexuális szörnyeteg, Kaleta és H. László bűncselekménye között van egy hatalmas különbség:

Kaleta Gábor képek nézegetésével élte ki beteges vonzalmait, a Jobbik jelöltje ezzel szemben gyermekeket rontott meg, védtelen kiskorúakon élte ki aberrált vágyait.

A Jobbik politikusa nem csak fantáziált, nem képeket nézegetett, hanem szexuális abúzust, erőszakot követett el. Egy anyuka egyszer úgy érte tetten, hogy meztelen volt az alsó teste, miközben gyerekek társaságában volt.

Talán nevetségesnek tűnik a párhuzam, de a jobbikos politikus amolyan viharsarki Jeffrey Epstein volt, egy igazi szörnyeteg. Közmegbecsülésnek örvendett a kisvárosban, a gyerekek közelébe tudott férkőzni, a bizalmi tőkét kihasználva erőszakoskodott kisfiúkkal.

A nyomozás egyre durvább részletekre derít fényt. Idő közben felmerült, hogy talán köze lehetett Szathmáry Nikolett halálához is. H. László letartóztatása után ugyanis újranyitották a húsz éve megölt kislány nyomozati aktáját.

Hogy miért említettem Kaleta Gábor esetét? Nem, megismétlem, nem azért, hogy összemérjem a két bűncselekmény súlyát. Szerintem mindketten kötelet érdemelnének.

Mindössze azért éreztem úgy,  hogy érdemes felidézni Kaleta ügyét, mivel a jelek szerint a Jobbik politikusának az esetét, egyáltalán nem követi olyan médiabotrány, mint amilyen a pedofil diplomata esetében történt.

Az elkövetett bűncselekmény súlyával egyáltalán nem arányos az, ahogy a média reagál a gyulai esetre. Különös tekintettel az ellenzéki médiára, amely szokatlanul visszafogott az ügy tálalásában.

Az ellenzéki oldalon mondhatni érdektelenségbe fulladt a Jobbik pedofil ügye.

A gyulai Jobbik pedofil-ügyét úgy kezeli az ellenzéki média, mintha egy közlekedési kihágás miatt indult volna eljárás H. László ellen.

Mi lehet a baj a telex-444-HVG tengelyen?

Ugyanezek a médiafelületek ontották magukból a Kaleta sztorit, mindent megtettek, hogy a Fideszre tolják az ügyet, miközben tudták, hogy egy pártfüggetlen karrierdiplomatáról van szó.

A Válasz Online sem jár utána az ügynek.

Néhány hete gigaelemzést közöltek egy mesterségesen felpumpált kémügyről. Most egy valós bűncselekmény nem éri el náluk az ingerküszöböt, úgy látszik, hogy nem érdemes utána menni a sztorinak.

Egyszerűen nincs egy szakértő, akit az említett portálok megszólaltathatnának, ahogy ilyenkor szokták.

Talán kellemetlen érinti őket, hogy a pedofil-törvény körül kialakult nemzetközi cirkuszban pedofil bűncselekményt elkövető ellenzéki politikusról kellene írjanak. 

Ez most duplán érzékeny téma:

  • egyrészről rávilágít arra, hogy alapos oka van a kormánynak arra, hogy szigorítson a törvényeken és ne engedjen bárkit a gyerekek közelébe.
  • másrészről az ellenzék egyik vezető pártjáról, a legerősebb miniszterelnök-jelölt-jelölt pártkatonáját gyanúsítják pedofíliával.

Azok a médiumok, amelyeket egy felnőtt ember legális szexuális kalandja, majd lebukása annyira érdekelt, hogy hetekig nem tudtak lejönni az ügyről, akik a jobboldali politikusokat érő megcsalásos vádakban vígan megferedőznek alkalomadtán, azoknak most nincs semmi mondanivalójuk a súlyos pedofil bűncselekmények elkövetésével megvádolt jobbikos politikusról.

Ezerszer le fogom még írni a választásokig:

  • akik most szemérmesen kezelik a jobbik pedofil botrányát, hogy a kampányban nehogy kárt okozzanak az egyik legerősebb ellenzéki pártnak, azok azt állítják magukról, hogy a demokrácia és a jogállam őrkutyáinak a szerepét töltik be.

Csak most picit félre néznek. Az ellenzék másik legerősebb pártjának vezetéséből szólhattak, hogy még nem jött el a Jobbik ideje, az igazsággal pedig rontanák az ellenzék esélyeit.

A demokratikus fordulat érdekében pedig most el kell engedni ezt a pedofil ügyet.