A Jobbik már nem balra tolódik, hanem egyre mélyebbre süllyed

A Jobbik bármely megnyilvánulása kapcsán már csak az jut eszünkbe, hogy „Na, innen aztán már tényleg nincs lejjebb”. Pedig van: ugyanis hiába a rengeteg kudarc és bukás, mégis folyamatosan megnyilvánulnak, igaz, egy egyre csak fogyatkozó közegnek.

Ami azonban kedden történt, nos, ahhoz elég nehéz érdemben hozzászólni. Az egy dolog, hogy egy olyan fotómontázst és kísérőszöveget raktak ki a legnépszerűbb közösségi oldalra, amin egy-egy feszület mögött masírozó tömegen köszörülik a nyelvüket. A poszt a Trump-féle Capitolium-rohamot hívatott azonos szintre hozni a Békemenettel.

Nos, nem ma és nem is tegnap érkeztünk el odáig, hogy a Jobbik valóban balról és alulról előzze a szektás DK-t, ám még a párt korábbi elnökét, Vona Gábort és jelenlegi országgyűlési képviselőjét, Balczó Zoltánt is sikerült kiakasztani a vállalhatatlan kereszténygyalázással.

Az igazság az, hogy annyira aljas és színvonaltalan eme megnyilvánulás, hogy a teljes szövegre nem is lenne méltányos kitérni, de legyen elég annyi, hogy a kommentelők és a közvélemény nyomására legalább a montázst sikerült lecserélni.

Illetve, legalább a szándék megvolt, hiszen voltak akkora balfaszok, hogy az első posztot nem sikerült módosítani a profiljuk kezelőjének, hiszen fent hagyta azt és a szöveg, valamint a kép módosított verzióját újra kirakta.

Más kérdés, hogy a javított verzióban egy füstölő, megrohamozott Kapitólium mellé sikerült odailleszteni egy békésen vonuló tömeget. (Kár, hogy nem az általuk is szervezett április 9-i tüntike képeit montírozták a Békemenetes helyére, ahol a Fidesz harmadik 2/3-os győzelme ellenére hergelték a sajátjaikat egy napokig tartó eszetlen demonstrációba. -a szerk.) Ha egy ilyen bagatell dolgot sem sikerül abszolválni, akkor nem csodálkozunk azon sem, hogy Jakab Péter 4.4 millió forintért vásárolt egy zsák krumplit.