A Jobbik felfüggesztette Szabó Balázst, Gyöngyösi marad

Kedden, a HVG hasábjain jelent meg egy cikk Szabó Balázsról, Újpest jobbikos önkormányzati képviselőjéről, miszerint egy orosz kötődésű szervezet finanszírozásában részt vett a Közép-afrikai Köztársaságban tartott választások megfigyelésében.

Kedden, a HVG hasábjain jelent meg egy cikk Szabó Balázsról, Újpest jobbikos önkormányzati képviselőjéről, miszerint egy orosz kötődésű szervezet finanszírozásában részt vett a Közép-afrikai Köztársaságban tartott választások megfigyelésében. E szervezet erősen köthető ahhoz a Mateusz Piskorskihoz, akit orosz és kínai kémkedéssel vádolnak.

Hogy mindez miért érdekes? Hát azért, mert az afrikai országban dúló véres polgárháborúban Oroszországnak komoly érdekeltségei vannak, így a választás eredménye igencsak nem mindegy nekik.

A Jobbik a cikk hatására azonnal felfüggesztette Szabó párttagságát, majd felszólította, hogy adja vissza önkormányzati mandátumát. Újpest közös ellenzéki polgármestere pedig órákkal később nagy nehezen nyilatkozatban határolódott el tőle, szintén a mandátumát követelve.

Érdekes, hogy a korábban agresszív viselkedése miatt többször is büntetőeljárás alá vont Szabó Balázst eddig nem akaródzott kivágni az önkormányzati frakciójukból.

És mégis hol a hiba a Szabó-ügyben?

Gyöngyösi Márton (aki, mint nem győzzük hangsúlyozni: nem is olyan rég még zsidó parlamenti képviselőket akart listázni) 2015-ben ugyancsak Mateusz Piskorski társaságában vett részt a donyecki és luhanszki elszakadási választásokon szintúgy egy orosz szervezet meghívására. Akkor tehát folyt.köv.?