A humor megint baloldali: kézműves sörökön keresztül szivárog az LMBT-lobbi, ami nincs

Magyarországon a Fehér Nyúl készítette az első Pride sört, amely a Queer Bunny nevet viselte

Már több mint tíz éve, hogy Magyarországon is jött, támadt és győzedelmeskedett a Jó Sör forradalma: azóta megszokhattuk, hogy nem csak a Főzdefeszteken meg a Szimplában lehet kilépni a fél évszázada beégetett Dreher-Borsodi-Soproni hármasból; hanem lassan bármelyik élelmiszerboltban hozzáférhetünk a hazai és külföldi kisüzemi termékekhez is.

Persze a kézműves sörök alkotói már nem (csak) szimpla profitmaximalizáló mérnökök és gyártók: ők leginkább művészek és alkotók, sőt, erősen rá is játszanak erre az imidzsre megjelenésükkel... és söreikkel.

A BeerPorn magazinban szúrt szemet imént a nagybetűs HUMOR újabb manifesztációja, azaz újra él a pesti vicc:

Saját sörsorozatot csinált a One Beer, amely hat különböző gose típusú sört tartalmaz (...) Kétféle buliba csöppenhet a vásárló, hogyha az uBorkai, illetve a Száj(d)er uborkás, vagy almás gose-t választja. Előbbin havat lapátolnak egy jachton, másodikon pedig a Mikulás mászik fel az ereszen egy házibuliba, ahol már nagyon forró a hangulat.

Oké, nevettünk, Karinthy-gyűrűt nekik. Nem. A jobboldalnak nincs humora, most sincs. Persze vannak további fogások is:

A legösszetettebb főzet pedig kétségkívül a Narancsos OrbánCfüves verzió, amiben tényleg van orbáncfű, a dobozon pedig egy kisvasúton ülő úr közlekedik egy leomló kórház és egy stadion mellett. (...) A Lölőlé tenderi sóval és szőlővel készült, a címkéjén pedig megelevenedik a mese, amelyben mindent felfal a kisgömböc

Persze kap kis fricskát Karácsony és Jakab is, szóval mindenki megkapja a magáét, akárcsak egy jó puzseriánus monológ alkalmával. Nem tudom, szóval biztosan vicces 2021-ben is a Borkai- meg a Szájer-sztori, de nekik se esne jól szerintem, ha valami Alföldi Langyos NEIPA-val próbálnánk meg berobbanni a piacra. Tudom-tudom, csináljuk meg, csináljuk jobban. Szóval ezek a friss hírek, de lépkedjünk még kicsit visszafelé, mert nem ez az első ilyen alkalom: az Identitás pl. tavaly is örömmel számolt be arról, hogy

Palackba zártuk a szivárványt!

(...) a szentesi Zentus Sörfőzde és az újbudai Bartókra Hangolva csapata dolgozik azon, hogy egy soha nem látott összefogással álljanak ki egy fontos ügy mellett. (...) Augusztus 12-én pedig érkezik a Drag on, Queen! nevezetű sör, ami több szempontból is különleges.  (...) A sörpremier után  sem pihennek, hiszen mindketten indultak az Augusztus 15-én megrendezésre kerülő Drag Queen Hungary 2021 választáson. 

Kész szerencse, hogy kiskorúak nem fogyaszthatják, biztos áthallásos élmény lehet ízlelgetni. De érdekes még a cikkben is említett főzde, ugyanis

Magyarországon a Fehér Nyúl készítette az első Pride sört, amely a Queer Bunny nevet viselte.

Nem csupán ők voltak az elsők 2019-ben, hanem még több >>fontos ügy<< mellett is kiálltak azóta: készült SZFE-s sorozat tavaly október körül (Kísérleti Nyúl, Sink) és BLM-kikacsintós sörük is a Floyd-ügy környékén, ha már úgyis kurrensek voltak a témák.

Ha nem főznének zseniálisan, bojkottálnám.

Szóval így visszatekintve az elmúlt évek hazai kisüzemi termésére, nem lennék a Fidesz és a kormány helyében, megkapta mindenki a magáét, kicsit megint bukott az Orbán.

Hogy a Fidesz-kormány tett a legtöbbet a kisüzemi gyártókért (is), az csak természetes (pl. jövedékiadó-kedvezmény, persze tudjuk: ott is csak Matolcsy rokonai jártak jól; de a hazai főzdéket előnybe hozó Kósa Lajos-féle sörtörvény is említést érdemel),

ahogy az is, hogy cserébe hálát persze nem nagyon várhatnak itt sem: lázadó punknak, ellenzékinek lenni pedig annyira merész dolog (amikor a jobboldal van kormányon).

De hát a művészvilág már csak ilyen, egészségükre.