A hírhedt neofasiszta szervezet tagjaival akciózott az ellenzék mohácsi jelöltje

Pár éve a Fiamma Tricolore nevű, nyíltan fasiszta nézeteket valló olasz párt ifjúsági szervezetének tagjaival mutatkozott Schwarz-Kiefer Patrik, az ellenzék mohácsi jelöltje, a Jobbik Baranya megyei képviselője - látható a Kontra birtokába került fényképeken. Z. Kárpát Dániel náci karlendítése és Jakab Péter Magyar Gárdá-s akciója után itt a következő erős pillanat az ellenzéktől!

  • Miután megnyerte az előválasztást, Schwarz-Kiefer Patrik lett az ellenzék mohácsi jelöltje.
  • A fiatal, ma már demokrataként mutatkozó politikus karrierje szépen halad előre.
  • Igaz, az idáig vezető út ideológiai értelemben erősen kacskaringós volt, mint azt a Kontrához eljuttatott fényképek is mutatják.
  • Schwarz-Kiefer pár éve ugyanis még egy olasz  fasiszta párt ifjúsági szervezetének tagjaival mutatkozott.
  • Ez az eset is rávilágít arra, hogy a Jobbik az ígéretek ellenére nem tudott teljesen megszabadulni a szélsőséges politikusaitól.
  • A jelek szerint azonban ez a legkevésbé sem zavarja Jakab Péterék szövetségeseit.

Schwarz-Kiefer Patrik tavaly októberben a Jobbik listájáról került be a Baranya megyei közgyűlésbe, majd nem sokkal később szintén pártjának köszönhetően tagja lett a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézménynek, a Régiók Európai Bizottságának.

Karrierjében nem volt megállás: tavaly szeptemberben megnyerte az előválasztást Baranya megye 3-as számú választókörzetében, így az egyesült ellenzék közös jelöltje lett helyben. A baloldali politikus azonban hosszú utat tett meg, mielőtt eljutott volna idáig.

mussolini gyermekei

2013 márciusában a Jobbik Ifjúsági Tagozata vendégül látta Budapesten a Gioventú della Fiamma (A Láng Fiatalsága, más fordítások szerint A Láng Fiataljai) három politikusát. A szervezet egyébként a Movimento Sociale Fiamma Tricolore (Háromszínű Láng Szociális Mozgalom) ifjúsági tagozata, ahova a 14 és 30 év közötti szimpatizánsok léphetnek be. 

Sokat elárul az anyapárt irányultságáról, hogy egy korábbi sajtónyilatkozatukban Benito Mussolini szellemi örökösének nevezték magukat. A vállaltan neofasiszta, ultranacionalista és erősen antikapitalista párt az Olasz Szociális Mozgalomból szakadt ki annak mérséklődése miatt. Később, 2018 környékén csatlakoztak a neofasiszta pártokat tömörítő Italia agli Italiani (Olaszország az olaszoknak) nevű szövetséghez.

A párt elutasítja az Európai Uniót, megszüntetné a nem állami tulajdonban lévő pénzintézeteket, és a NATO-ból való kilépést szorgalmazza. Megállítanák a bevándorlást, és kiutasítanák az összes menekültet, illetve az ország területén munkát nem vállaló külföldi állampolgárokat. Politikusai, szimpatizánsai Mussolini feketeingeseihez hasonlóan rendszeresen jelennek meg fekete ruházatban a különféle rendezvényeken. 

A RÉGI BARÁTOK

Mint a Jobbik IT oldalán közzétett, majd törölt tudósításból kiderült, Schwarz-Kiefer volt a fasiszta olasz fiatalok budapesti látogatásának egyik főszervezője. A rendezvény után Denis Scotti, a Gioventú della Fiamma országos elnöke külön dicséretben részesítette a jobbikos politikust.

Köszönetet kell mondanunk Schwarz Patriknak, aki tolmácskodott, és kísért minket

- áradozott az olasz ifjúsági vezető a ma már baloldali politikusról, aki nyelvtudásával segítette az esemény gördülékeny lebonyolítását.

Miután vége lett a szakmázásnak, a jelek szerint a fotózkodásé lett a főszerep: a Kontrához eljuttatott fényképen

az ellenzék mohácsi jelöltje büszkén mosolygott az olasz fasiszták társaságában. 

A kellemetlen múlt. Forrás: Kontra
A kellemetlen múlt. Forrás: Kontra

Ahogy látható, Schwarz-Kiefer az anyapárt, a Fiamma Tricolore zászlóját tartja büszkén.

Birtokunkba jutott egy másik felvétel is. Ezen már előkerült egy Árpád-sávos és egy Jobbik IT-s lobogó is, amit szintén büszkén lengettek a fiatal pártaktivisták.

 

furcsa mester

Közel sem mellékes, hogy Schwarz-Kiefer amellett, hogy az ellenzék mohácsi jelöltje és a Jobbik megyei képviselője, a Régiók Európai Bizottságának tagjaként is tevékenykedik.

Munkája során besegít Gyöngyösi Márton elnökhelyettesnek is, olyannyira, hogy jelenleg is tagja a kabinetének.

Gyöngyösit nem kell különösebben bemutatni: korábban több alkalommal is durva zsidóellenes megjegyzést tett, és gúnyolódott a holokauszton. Miután szükségesnek nevezte a zsidó képviselők listázását a magyar parlamentben, a náci háborús bűnösök felkutatására szakosodott Wiesenthal Központ a világ hetedik legantiszemitább emberének tette meg egyik összesítésében.

Mentor és mentorált. Forrás: Facebook
Mentor és mentorált. Forrás: Facebook

sikertelen megtisztulás

Mint ismert, Jakab Péter elnökké választását követő székfoglalójában azt hangoztatta, nem tűr meg semmilyen rasszista, antiszemita kilengést. „A néppárti irányvonalba semmilyen szélsőséges megnyilvánulás nem fér bele” – fogalmazott a pártelnök.

Csakhogy az elmúlt időszakban egyre több olyan eset látott napvilágot, ami azt mutatja: hiába a szép vállalás, pártjának továbbra sem sikerült megszabadulnia a radikális elemektől.

Ugyanakkor az is igaz, hogy ez a legkevésbé sem zavarja a Jobbik szövetségeseit, akik a rasszista-antiszemita botrányok ellenére kitartanak Jakabék mellett.

Karlendítés, Magyar Gárda. A napokban az amerikai Jewish Voice írt arról, hogy a Jobbikban továbbra is jelen van az antiszemita gondolkodás. Állításukat egy, a cikkükben közzé is tett felvétellel támasztották alá, amelyen a baloldali összefogás listájának kilencedik helyén szereplő Z. Kárpát Dániel náci karlendítést mutat be. A Kontra pedig arról számolt be, hogy Jakab Péter pár évvel ezelőtt a Magyar Gárda hírhedt mellényében jelent meg a miskolci közgyűlés ülésén.

kapcsolódó