A Gyurcsány-párt az EP-ben bizonyította oltásellenességét

A DK ismét magyar érdekek ellen szavazott és még büszke is rá

Hetek óta hallgatjuk a bukott diák sértett panaszkodásaként ható tiltakozást az ellenzéki pártoktól – különös tekintettel Gyurcsány Ferenctől és csapatától.

Dehogy oltásellenesek ők, mindenkit arra biztatnak, hogy mielőbb kérje a vakcinát, mert ugyan az Orbándémon nyilván ezt se csinálja jól, de azért a rossz mégiscsak jobb, mint a semmi. Elég nagy marhaság is lenne beleállni a kormány vakcinabeszerző politikájába, mert már most érződik annak hatékonysága. 

Magyarország lakosság-arányosan az Európai Unió élmezőnyébe tartozik átoltottság tekintetében.

Látszik ez a korlátozó intézkedések óvatos, de azért hétről hétre mindenki számára érzékelhető enyhítéséből. Míg Németországban, Franciaországban azért is pénzbüntetés jár, ha valaki túl messze merészkedik lakóhelyétől, itt május elsejével – a hagyományos időpontban – nyitnak a fürdők.

Ne feledjük, ez elsősorban annak köszönhető, hogy Magyarország nem várt az Unió tehetetlen, bürokratikus ügyintézésére, hogy méltóztassanak kellő hatékonysággal bevizsgálni minden elérhető oltóanyagot,

mert láthatóan sem mennyiségben nem elég, sem minőségben nem 100%-os biztonságot jelentő garancia (Astra Zeneca körül kialakult bizonytalanság) az EU által jóváhagyott ellátott vakcina-kínálat. Mellékhatás mindegyiknél előfordulhat, de elenyésző a kockázata ahhoz képest, mintha további heteket, hónapokat várnánk. Az az oltás jó, amit már beadtak, mert ez akadályozza meg a negyedik, ötödik, stb... hullámot.

Forrás: AFP

Érdekes módon éppen a kínai és az orosz termékekkel nem halad az eljárás. Kész szerencse, hogy minket ez nem érdekelt, rendeltünk bőven mindenhonnan és lassan az ország lakkosságának a fele már oltva van.

Forrás: MTI/Róka László

Sokkal szabadabb az élete mindenkinek, aki már túl van az oltáson és rendelkezik védettségi igazolvánnyal. Mehetünk moziba, színházba, kávézóba, szállodába, nyaralni külföldre…

Kivéve, hogy ha az európai (és köztük a magyar) baloldal ezt is megfúrja. Mert ez történt.

Az úgynevezett oltásbarát Gyurcsány-párt az Európai Parlament Covid-19 igazolványáról szóló szavazáson a magyar állampolgárokat másodrendű, hátrányosan megkülönböztetett státuszba soroló döntés meghozatalához asszisztált. De még ezt is a szokásukhoz híven nyúlszívű, alattomos félmegoldással, tartózkodással tették.

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

Míg a Jobbik és a Romentum Momentum is belátta, hogy ez most nem alkalom a párpolitikai alapú kardcsörtetésre és kivételesen beálltak a nemzeti érdek mögé, a Demokratikus Koalíció nyilvánvalóvá tette, hogy nincs kifogása az ellen, ha magyarok millióitól uniós szinten tagadják meg a vakcinaútlevélhez való jutást. Pusztán azért, mert nem akartak várni az EU engedélyeztetésére, nem akarták saját és honfitársaik életét kockáztatva halogatni az oltakozást, hanem mentek amint tudtak. A DK-s Rónai Sándor a gerinctelen hazaárulást még kommentálta is:

  • „Most tisztán látszik, hogy Orbánék dacból, érdekből, ocsmány módon több százezer magyart vertek át, hitegették őket, hogy a portyázóik által összehordott keleti vakcinák pontosan ugyanannyit érnek az Unióban, mint az EU-s hatóság által engedélyezettek. Épp ezért, bármennyire is jogos lenne, mi, a DK EP-képviselői tartózkodni fogunk, amikor az európai oltási igazolványról szavazunk.”

(forrás: HVG.hu)

A miniszterelnök mindeközben már megkezdte a kétoldalú egyeztetéseket tagállami szinten, hogy a nevetséges, kirekesztő döntést felülírva mehessenek nyaralni az oltottsági igazolvánnyal rendelkező magyarok.

Szabad nyarunk lesz, mert időben és ideológiai béklyók nélkül elkezdtünk a vakcinák beszerzését. Akkor is, ha ez Gyurcsányéknak ez nem tetszik.

És akkor tegyük hozzá: az ellenzéki összefogás győzelme esetén Feri, vagy neje, Gyurcsányné Gyurcsev Klára lesz az egyik legerősebb hatásközpont. Sokszorosan bebizonyították már: mindent meg fognak tenni, hogy akár az ország kárán is saját érdekeik, vagy véleményük érvényesüljön.

És a velük való összebútorozással az egész moslékkoalíció ugyanilyen sáros ebben – by association, ahogy a művelt angol mondja.