A győztesek igazsága

Megérkezett hozzánk is a Facebook cenzori hivatala

Hurrá!

Oly sok év várakozás után Magyarország végre formálisan is csatlakozik a Facebook „virális félretájékoztatás elleni” tényellenőrző hálózatához, ami, leginkább George Orwell 1984 disztópiájának Igazság-minisztériumára emlékeztet minket.

Joe Biden bácsi és ápolónője, Kamala Harris Egyesült Államokbeli győzelme óta

minden maradék gátlás és óvatosság feloldódott, a tech-óriások maguk sem rejtik már véka alá, hogy tevőlegesen kívánnak részt venni az amerikai – és mint most már látjuk – a világpolitika alakításába.

Forrás: MTI

A Világ Csendőrének szerepe úgy tűnik, mind a közösségi médiumok, mind az általuk támogatott, baloldali elnöknek nagyon fekszik, Biden elnök első külpolitikai intézkedései között egy kis kedélyes rakétatámadás is elfért Szíriában. Valószínűleg majd kap érte Nobel-díjat, az önjelölt, erőszakos igazságosztóknak ez szokott járni, főleg, ha demokrata elnökök. Sebaj, lapozzunk!

Ha a katonai beavatkozás még várat is magára, hazánkba is megérkezett a „rendet teszek” különítmény első őrszeme (egyelőre név nélküli ügynök) akinek feladatai többek között:

  • Letartóztatás Az álhírek azonosítása
  • Rögtönítélő bíróság A félretájékoztatás egyértelmű megjelölése és a felhasználók tájékoztatása
  • Statáriális ítéletvégrehajtás Annak biztosítása, hogy kevesebben találkozzanak félretájékoztatással
  • Példa statuálása, elrettentés Intézkedések az ismétlődő szabálysértőkkel szemben

(Forrás: Facebook)

A Facebook évek óta különös figyelemmel keresi és irtja azokat a véleményeket, tiltja (bünteti) érte a felhasználókat, melyek az úgynevezett Szent Közösségi Alapelveket sértik.

Teljesen mindegy, hogy egy magánszemély kommentben reagál, politikai közösség, vagy médium oldalán viccesnek, vagy cinikusnak szánt tartalom jelenik meg, bizonyos kulcsszavakra, motívumokra könyörtelenül lesújt a cenzor.

Forrás: AFP

Lapunk főszerkesztője, Megadja Gábor is többet volt a Facebook-böriben, mint szabadlábon (nem csoda, hiszen Megadja = nyilas, megírta a 444.hu is). A tartalmak önkényes szűrése, a Nagy Testvér politikai meggyőződésével, vagy ízlésével nem kompatibilis felhasználók pellengérre állítása azonban ezzel új szintre emelkedik.

Nincs és nem is lesz ugyanis „fellebbviteli, jogorvoslati fórum”. Ami a Facebook szerint rossz, annak el kell tűnnie.

És mi a rossz? Mitől az?

Kis memóriafrissítésként idézzük fel a legnagyobb közösségi médium felső vezetésének nem szándékos coming out-ját, mikor szűk egy hónapja a projetveritas.com által közölt, kiszivárgott videóban a Facebook főnökei elismerték: jogot formálnak arra, hogy ők mondják meg, mi a helyes és mi a valóság.

Forrás: AFP

A helyzet azóta nem változott, továbbra sincs semmiféle demokratikusan választott, ellenőrző szerepet betöltő hivatal, szervezet, sem nemzeti sem nemzetközi hatáskörben.

Következőnek légi deszantos csapatok jönnek, vagy rögtön nagy hatótávolságú rakéták „rendet csinálni” a demokrácia nevében?

Fuck, yeah!

De sebaj, addig élnénk mi is a lehetőséggel, ha már megérkezett az új szakhatóság hozzánk is. Kérjük a tényellenőröket, hogy az alábbi álhíreket vizsgálják ki, mert vagyunk pár millióan, akiknek viszket a tenyere, hogy ezt olvassuk nap mint nap:

  • A kínai vakcina nem biztonságos.
  • Magyarországon jobboldali médiatúlsúly van.
  • A Néppárt frakciója kirúgta a Fideszt.
  • A harmadik hullám Orbán Viktor személyes felelőssége 
  • Az ellenzéki média független és objektív
  • A Facebook nem foglal állást politikai kérdésben, csak a javadat akarja

Addig maradjon száraz Gyurcsány pohara, míg ez mind eltűnik!