Mostanában sok a feszkó, Jakab megint tolja a szeszkót

A gödör aljáról a pohár fenekéig jutott a Jobbik volt elnöke, akinek az oldalán újra felbukkantak a pálinkásüvegek.

Az alkoholbetegség világszerte igen súlyos probléma.

Facebook

Nemcsak egészségügyi, de pszichológiai problémákat is generál. Az ital családokat, karriereket tesz tönkre. A beteg sokszor nem is tudja, hogy a mértéktelen szeszesital fogyasztás az oka vagy a következménye az életében egyre szaporodó nehézségeknek.

Vannak, akik elveszítik munkájukat, közösségük kitaszítja őket, közben még a családjuk is hátat fordít nekik, esetleg összekavarodnak egy alsó kategóriás mamuszos bányarémmel hajnalig tartó munkamegbeszélésekbe fojtják zsákutcába jutott életük miatt érzett keserűségüket.
Facebook

Amúgy pedig  (a fenti megállapításoktól teljesen függetlenül) sajnálattal kell beszámolnunk Olvasóinknak, hogy Jakab Péter ismét szeszesitalok társaságában fotózkodik, pálinkás képekkel törekszik a padlóról visszakapaszkodni Facebookon. 

Facebook

Még januárban számoltunk be róla, hogy az akkor még Gyurcsány Ferenc legjobb magyar tanítványának tartott borsodi alfahím egyre gyakrabban pakolja meg a baszatáskát, és ezt előszeretettel használja férfias, magyarosch imázsának illusztrációjaként Facebookon. Nem volt könnyű időszak ez az önmagából teljesen kivetkőzött Peti bohócnak.

Családját mamuszos kabinetfőnökre, nemzeti radikális meggyőződését Gyurcsányék zsoldjára cserélte, ráadásul kénytelen volt kényszeredett mosollyal végignézni, ahogy Márki-Zay Péter padlógázzal vezeti a moslékkoalíciót a szakadék felé.

Akkor úgy tűnt, Jakab cikkünk kapcsán észbe kapott, mert egy ideig csak ilyen óvatos üdítős-kávézós képek szolgáltak két kamu traktorozás és kontár-földmunkás imázsfotó kísérőiként:

Facebook

Bár egy pohár rostos üdítő és egy csésze kávé még nem a szívélyes vendéglátás tipikus kellékei, de a bukott pártelnök erősen törekszik igazolni álláspontját: őt bizony nem a választók, hanem a sikereire és karizmájára irigy pártvezetés fokozta le mezítlábas gyalogossá.

Facebook

Fontos rögzíteni, hogy szabadidejében mindenki azt csinál, amit akar, sőt, egyéni ízlés és vérmérséklet kérdése az is, ki milyen mértékig és milyen témában enged bepillantást életének kevésbé dicsőséges pillanataiba.

Jakab azonban közszereplő, aki középiskolás tinédzser módjára azt hiszi, attól lesz a suli bikája, ha elterjed róla, jól bírja a partizást. Peti nem öncélúan posztolgat: most épp saját hitelességét és népszerűségét (bruhahahaha) igyekszik felhasználni egy, teljesen a személye köré, mesterségesen felépítendő politikai formáció megalapozásához. Járja az országot, mindenféle élethelyzetben fotózkodik, papagájként mantrázza képeken, hashtageken, posztokban a Nép Pártján szlogent  (nem lennénk meglepve, ha az egyszemélyes hadsereg hivatalos, új nevét innen kapná, és annak tagsága egy darab, frakción kívül ragadt parlamenti képviselőn kívül néhány tucat lelkes idióta lenne), hogy egykori támogatói – akik esetleg elfelejtették volna kikövetni Facebookon, Instán és TikTokon – lássák, mennyire rokonszenves, hétköznapi, de mégis energikus és kompetens államférfi.

Az a helyzet azonban, hogy a piázgatós posztoktól még soha senkinek nem növekedett a népszerűsége.

Jakab láthatóan nem érti a közösségi média szabályait, ahogy például Orbán Viktora, aki egy disznóvágáson vagy kolbászfesztiválon koccint nagy ritkán. Petiéknél nincs szertartás, nincs hagyomány, csak üvegek, poharak, bulikák és – valószínűleg – a kelleténél több fejfájós másnaposság.

Facebook

Nem tudjuk az okát, miért éppen most került ismét vissza a pálinka a kemény csávó imázsépítés eszköztárába. Valószínűleg sem egykori pártjának, sem az útkeresés hatékonyságának nem tesz jót az elmúlt hetekben egyre élesedő konfliktus, amelynek során kiderült, hogy Jakab kirúgása előtt még a pártkasszából intézett saját klientúrájának zsíros szerződéseket. Ezt a szennyest pedig a Gyöngyösi-féle új vezetés gátlástalanul kipakolta a nyilvánosság elé.

Facebook

Peti bohóc névleg egyelőre még a Jobbik tagja és parlamenti képviselője, de úgy tűnik, egykori bajtársainak közelségét már csak a Ferenc mester-féle folyadékpótlós eljárással képes elviselni. 

Mi csak annyit üzenünk a gödör aljáról a pohár fenekéért nyúló bukott pártelnöknek: kevesebb hülyeség, kevesebb folyadék, több józan döntés, hosszabb élet.

Esetleg kereshetne magának valami tisztességes foglalkozást, meg rendezhetné a magánéletét is.

Mindezekhez sok sikert kívánunk!